Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_RR_

25 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Múlt hétvégén Marius-szal (Andris kollégája) Alton Towers-ben, a híres vidámparkban jártunk! Ez igazából egy hullámvasutakkal teli élménypark. (A wikipédiás linken részletesen olvasható, hogy mi jellemző a különböző gépekre, de én is írok pár fontos dolgot róluk.)  "Danger of Death,…..
A büdös életben nem térül meg, mégis ezer verzióban akarták már megcsinálni, mi az? Kötött pályás kapcsolat a budapesti reptérre. Most megint körvonalazódik egy terv, Brüsszel barátunk lehet, hogy pénzt is ad. Ennek apropóján íme, hogy is lenne értelme bevinni a vonatot a…..
...az az, hogy bizony érdemes odafigyelni, mikor és hol próbálsz meg átjutni és közben mekkorát lassulsz. Mert ezt bizony már ütközésnek értékeli a gyorsulásérzékelő. Szó sincs semmi hatásvadász túlérzékenységről, ahogy a videó címe állítja. ..
_RR_ 2013.11.08 09:46:46
@Hammer:
Ha az autó mozgási energiáját felhasználná a légzsák a döntéshez, akkor ugye akkor sem kellene kinyílnia, ha álló helyzetben frontálisan belehajt az autóba egy kamion...
Most jut eszembe, hogy a legfontosabbról még nem is írtam - pedig alapvetően ezért jöttem :)Kezdetnek vessünk egy pillantást az egyetem évente kiadott újságjára: TU Delft Highlights. Számomra sokat elárul, ha egy egyetem annyira ad magára, hogy ilyen színvonalú kiadvánnyal…..
Na, nem a haját vágatta le Peter, (bizonyára abban tartja az eszét).A tegnapi konzultáció végén mondtam neki, hogy jó, hogy visszajött, ugyanis New York-ban volt nyaralni (szegény). Mondtam, hogy lehet, hogy nem a legbiztonságosabb hely jelen pillanatban, mire ő mondta, hogy kicsit…..
Na, nem úgy írják, hogy Kinderdájk, hanem úgy, hogy Kinderdijk, de így remélem, mindenki a helyes kiejtést tanulja meg. A hely (kivételesen) a sztereotípiák melegágya: Hát igen, itt tényleg sok a malom (néha még annál is több):Hollandiában azt lehet szeretni, hogy egy-ként…..
Ricsi Utazik Koniginnendag 2011.04.30 23:59:00
A péntek és a szombat kitűnően megmutatta az Anglia és Hollandia közötti különbséget. Kate&William ünneplése abból állt, hogy gigantikus tömegek nyomultak az utcára és vártak órákon át, hogy aztán két percig láthassák őket az erkélyen. Hollandia ezzel szemben úgy…..
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
_RR_ 2011.04.28 14:55:01
@Dr. Justice: ott a pont!

A bicikli nem alternatíva? Akkor nálunk fejlettebb és gazdagabb országok MIÉRT??????????????????? csinálják úgy, ahogy?

hvg.hu/vilag/20090729_kerekpar_bicikli_europa_nagyvarosok

farm4.static.flickr.com/3117/2621091822_03b0c2513e.jpg

kerekagy.blog.hu/2009/09/03/biciklis_sztradakba_invesztal_a_holland_kormany
Ricsi Utazik Keukenhof 2011.04.22 18:13:00
Ha valakit megkérnénk, hogy sorolja fel az általa ismert sztereotípiákat Hollandiáról, akkor a bizonyára a szélmalom-fapapucs-tulipán-sajt négyesfogat (újabban a drogok és a prostitúció) kerülne elő a tarsolyból a legtöbb esetben. Ezek mindegyikéről él bennünk egy kép, ami -…..
Ricsi Utazik Kommentár nélkül 2011.03.06 12:54:00
Na jó, annyit azért elmondok, hogy akciós volt, 2 kg 3,50-ért :)..
A kettő között csak annyi az összefüggés, hogy ma készült mind a két fotó :)Nagyon fontos tanulság: ha élelmiszert nem átlátszó csomagolásban adnak el, akkor takargatnak valamit! Vagy a méretet, vagy a minőséget...Hát, estemben most nem tudok mint mondani, a csomagolást…..
Ricsi Utazik A lakáskérdés 2011.02.15 18:25:00
Hollandiában - ha valami - akkor a lakáskérdés az bonyolult. Illetve nem feltétlenül az, ha nagyon sok pénzed van. Érzékeltetésül idéznék egy mondatot: "Een sociale huurwoning heeft een maximale huur van EUR 647,53 per maand." Magyarul: "egy szociális bérlakás…..
Ricsi Utazik Időjárás 2011.02.10 18:06:00
Az időjárás az, amire Hollandiában ennyit lehet mondani: ez van..... megszoksz vagy megszöksz. Részemről egyelőre megszoksz, lassan kezdem felvenni a holland stílust, először a két pulcsiból egy lett, aztán a kesztyű maradt el, aztán a sapka-sál is ritkább lett. Nagyon gonosz tud…..
Ricsi Utazik A bicikliről 2011.02.02 08:50:00
Na, arról le se száll az emberfia :) Ha lemaradtál az idei critical mass-ről, akkor sebaj, irány Hollandia. Itt minden nap CM van! Nekem is lett egy gyönyörű bicajom, az egyetemen kaptam egy sráctól aki szintén ingyen kapta annak idején. Íme:Hát nem gyönyörűűűűűűűűű?Na jó,…..
Nyelvileg amennyire nem érzi magát a külföldi elveszettnek, minden más ügyintézés terén annyira igen.Kezdjük az elején. A diákember Hollandiában tanulva szeretne- lakást (ehhez lakbért kell fizetni),- vasúti kedvezménykártyát, ami egy éves díj fejében reggel 9 után 40%…..
Ricsi Utazik holland 2011.01.29 11:21:00
Hollandiában általában nem érzi magát teljesen elveszettnek a külföldi lény, hiszen gyakorlatilag mindenki beszél angolul, méghozzá jellemzően nem is rosszul. Ettől függetlenül vannak helyzetek, amikor - pl. interneten keresztül - lehetetlen hollandon kívül más módon beszerezni…..
Ricsi Utazik Első sokk 2011.01.28 10:00:00
Nos, Hollandia. Sok nagy érdekességet tartogat, jót is, furcsát is. Kezdjük mégis egy kicsi dologgal.Adott ez a szép kis tér:  Valami kicsit furcsa volt, ahogy sétáltunk. Mintha ropogna....Nézzük csak meg közelebbről!!!!Igen, jól látod! Ezek képesek voltak kagylóhéjjal…..
Ricsi Utazik Bepakolás, utazás 2011.01.27 06:05:00
Na, ezek pont azok a tevékenységek, ami közben az ember ritkán értékel vagy gondol bele mélyebben az eseményekbe. A bepakolás - köszönhetően az otthoni egyetemi teendőknek - igen meredek lett. Ez nem egy háromnapos konferencia vagy egy síelés, ez közel fél év! Minden…..
A blognak ezt a részét utólag írom, ezért mentes lesz az első érzésektől, viszont gazdagabb lesz az in situ fel sem fogott dolgokkal. Először is azt mondhatom el, hogy ez egy álom. Megvalósulása. Bő egy éve, amikor elkezdtem a valós szervezést, már négy-öt évnyi…..
Szégyellem magam, de magamnak való vagyok, titkolom mindenki elől, hogy milyen jó dolgok történnek velem és nem írtam blogot az elmúlt másfél évben. Ennek eredményeként már csak nyugdíjas koromban van esély rá, hogy felejthetetlen beszámolót írjak Alpe d'Huez-ről, San…..
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Ricsi Utazik bepakolva - hazafelé 2009.11.07 07:10:46
Na, ismét eljött a pillanat... hogy pakolni kellett. Most azért emberi időben végeztem, de a többiek alszanak már vagy két órája :)Kicsit lemaradtam az írással, de pótolni fogok mindent visszadátumozva. Lassan lehet szurkolni, hogy minden csomag egyben megérkezzen haza, beleérteve…..
Ricsi Utazik big 2 2009.10.31 14:12:08
Számomra örömteli dolog, hogy nem csak az energiaital bazinagy, hanem a tej is: majd' 4 liter!!!            Mivel a youtube úgy akarta, itt egy kis videó a Times Square-ről:http://www.youtube.com/watch?v=T-0j2aJgJyI  ..
_RR_ 2009.11.07 06:46:22
@cs_andris: legközelebb jössz te is, hogy igazán értsd ;)
_RR_ 2009.11.07 06:47:17
@Cs_Dóra: tej: nem kóstoltam, nem volt hűtő a szálláson, úgyhogy csak a kezembe fogtam :D
biztonsági medve itt marad :)
Ricsi Utazik tudtam ám én :) 2009.10.31 15:24:00
Mint ahogy a repülőgép hangja késni szokott a látványához képest, úgy szokott megérkezni a "tetszik Amerika" hangulatom. New York elképesztően nagy, és emiatt nem adja könnyen magát. Nagyon figyelni kell, hogy a nagy nyüzsgésben-forgásban megtaláld a lényeget.New York…..