Regisztráció Blogot indítok
Adatok
burakefendi

0 bejegyzést írt és 822 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bár a cím a Jelenések könyvéből való, jómagam nem ott találtam rá, hanem még egy annál is szörnyűbb műben, Tóth Tihamér A tiszta férfiúság című munkájában. Nem mai darabról van szó, ez a borzalom - mely tizenhat nyelvre lefordítva komoly nemzetközi karriert futott be - kereken száz évvel ezelőtt…..
burakefendi 2019.05.03 14:32:42
@G. Nagy László: na de mi az alapja a másik félben a kölcsönös szexnek? Itt van pl a mai kamaszlányok dilemmája, hogy dughatók vagy láthatatlanok legyenek-e. Vagy olyasmibe belebeszélni a másikat, ami neki nem élvezet, és még lehetne hosszasan sorolni. Nem biztos, hogy belegondolsz a másik ember helyzetébe, amikor sietsz a saját személyes menyországod kapujába.
Steven Nadler előadásában (kicsit lentebb) Spinozáról beszél, és arról, hogy Spinoza szerint a Biblia nem valami szent könyv, az Ótestamentum sem, és nem valami etika forrása, továbbá, hogy istenből nem következik semmiféle etika, mert Spinoza istene személytelen, akarat nélküli,…..
burakefendi 2019.04.24 12:37:48
@Brendel Mátyás: a breivikeket a kereszténységen számon kérni szerintem intellektuális lustaság. Egy 7 milliárdos populációban mindig lesznek dühös emberek, akik az akármilyen gondolat mentén artikulált dühüket erőszakká váltják.

Az ikvizíció/boszorkányégetés számomra inkább annak a kérdése, hogy milyen eszköztárral rendelkezett a középkori civilizáció a társadalmi rend fenttartásához. Nem meglepetés: szerényebbel, éppen ezért brutálisabbal, mint egy jóléti társadalom.
burakefendi 2019.05.03 10:33:47
@Brendel Mátyás: nem, Mátyás, én nem tagadom le a rosszat. Abban semminek a tagadása nincs, hogy azt állítom, a kereszténység felépítette a jelenlegi legembeségesebb civilizációt, és te csak azért itélheted el az előtted járókat, mert van ez az erkölcsi alap.
burakefendi 2019.05.03 10:37:27
@Untermensch4: “A "hívő" gondolkodásmód a konkrét vallástól függetlenül sablonos, egyforma.”

Kellő távolságból nézve minden egyformának tűnik. Jobb is megtartani a távolságot, mert akkor kevesebb intellektuális munka véleményt formálni bármiről.
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
Húsvét Jézus állítólagos kereszthalálának és feltámadásának ünnepe. A keresztények ilyenkor és máskor is bombázni szoktak minket, hogy Jézus bazi nagy áldozatot hozott az emberiségért, hogy olyan óriási áldozatot hozott, hogy az megváltotta minden bűnünket. "Később a kereszten az emberiség által…..
burakefendi 2017.11.08 08:10:14
@Brendel Mátyás: értettem, és pont ezt próbálta a hozzászólásom is sugallni, hogy egy jó felvetés rossz irányból lett megközelítve. A keresztrefeszítés ugyanis nem egy szenvedéspornó-színjáték volt, a lényeg az áldozati bárány kiontott vére - össszhanban az ószövetségi istentiszteleti renddel. Nincs értelme a lehetséges szenvedések tornasorába beállítani, sem annak, hogy egyébként pszichésen-fizikailag mennyire viselte meg jézust, mert a kínhalál mértéke kisebb hozzáadott értéket képvisel a történetben. Bár kétségtelenül ez is egy aspektusa jézus áldozatának.
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
burakefendi 2017.06.18 10:48:19
@babmama: Te biztosan nem ismered a kvékereket. A legprogresszívebb keresztény felekezet volt mindig is. Abolicionisták, szüfrazsettek... mind tömve voltak kvékerekkel. A mai világot nem így ismernénk nélkülük.
A genetikus professzort csókoltatom , add át neki az üzenetem ! tanulja meg a biokémiát is !! - kommentelt egy bejegyzésem alá még néhány órája is a Gyurcsány által kirúgott ex-DK-s Sütő László háziorvos, miután a közmédia beszerezte egy genetikus professzortól a…..
Szomorúan indult 2015: két, egymástól távoli helyen majdnem egyszerre zajlott két brutális terrorcselekmény. Franciaországban két dzsihádista fegyveres intézett terrortámadást a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztősége ellen január második hetében, míg Nigériában a Boko…..
ProgBlog Vasárnap, erőből 2014.12.02 01:47:44
„Megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” Pál apostol a thessalonikabeliekhez…..
burakefendi 2014.12.02 15:44:58
- avagy az ösztönök harca - A tudósok szerint evolúciósan hajlamuk van rá, hogy őket vegyék feleségül. Noha ösztönösen vonzódnak az okosakhoz is. Jó kis ellentmondás, ugye? Kezdjük rögtön az elején. Eddig a nőkről hitték, hogy hajlamosak fogni maguknak egy megbízható társat, aki jó apa, s amikor…..
burakefendi 2014.11.11 11:48:42
@Kalechtor: "Ami viszont durva, az az, mikor a modern fizikában a várt eredményhez igazítják az egyenletet. (és a "fiktív" valóságot)"

Én azt látom, hogy az evolúciós biológia is ugyanennek az áldozata. Annyira átszövik a modern szellemi irányzatok és ideológiák, hogy saját társadalmi törekvéseik "tudományos" megalapozására használják.
Christopher Nolan a mai rendezők között akkora liebling lett, hogy már-már érinthetetlennek számít. Dagadó rajongóbázisa szent tehénként bánik vele, még harmadik Batman-filmjét, a hiányosságokban bővelkedő Felemelkedést is úgy körbeimádták, mintha Isten ajándéka lenne. Eddig nem szúrta a szememet,…..
Hatalmas hullámokat vet még mindig mind a katolikus egyház közvéleményén belül, mind azon kívül a Vatikánban októberben ülésező rendkívüli püspöki szinódus, amely a családot érő kihívásokat volt hivatott megbeszélni. Kéthetes ülésezése alatt az első héten az elváltak…..
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
Egyre több cég fizet a női munkavállalóinak azért, hogy "csúsztassák" kicsit a gyerekvállalást. A huszas, harmincas éveikben járó, a karrierjüket ezerrel építő nőknek például az Apple és a Facebook fizeti, hogy lefagyasszák a petesejtjeiket. Így az aktív korszakukat nem kell…..
Múlt-kor Jézus nem is létezett? 2014.10.03 16:15:03
"A Názáreti Jézus valójában egy mitikus, kitalált történelmi szereplő" - állítja egy kutató. Michael Paulkovich erősen vitatható feltételezését azután fogalmazta meg, hogy munkája során 126, 1-3. századi szerző műveit nézte át, s ezekben nem talált igazolható utalást…..
burakefendi 2014.10.04 15:27:54
@Mr. Közbiztonság Szilárd: legalábbis neked erre van szükséged egyfajta önértékelés kialakításához
Október 4-én, vadonatúj részekkel folytatódik a Brutális fizika, a Spektrum saját gyártású ismeretterjesztő műsora, amiről a csatorna sajtóközleménye azt írja, hogy még több és még látványosabb kísérletet mutat majd be. Újdonság, hogy a fizika mellé idén a biológia és…..
Szombaton, szeptember 20-án egy zágrábi téren tartottak demonstrációt a horvát állam és a Szentszék közötti Vatikáni Szerződés felmondását követelő szervezetek. Egy ellentüntető, dr. Ružica Ćavar: "Vörös bűnözők, adjatok vissza mindent az egyháznak, amit elraboltatok!"…..
Hallom rendszeresen az érvet a soá relativizálása érdekében azoknak a szájából, akiknek már elegük van a zsidó "hisztériából", hogy a fehérek amerikai hódításai, a Tajpej-parasztfelkelés és az azt követő megtorlások, a vörös khmerek, a "kuláktalanítás", az egymás…..
Nem azért, mert rossz dolog történt. Az sajnos megtörténhet. Hanem azért, ahogy utána viselkedett az ELTE. Aki még nem tudná: egy visszaeső bűnöző, K. Sándor Szilárd az ELTE tanítóképző gólyatáborának fotósaként (azaz szervezőként) megerőszakolta az egyik gólyát. A…..
„Mutasd meg nekem, mi újat hozott Mohamed, és csak rossz és embertelen dolgokat fogsz találni, mint az a rendelkezése, hogy az általa hirdetett hitet karddal kell terjeszteni” – szólt XVI. Benedek pápa egyik idézett mondata Regensburgban, ami kiakasztotta az európai…..
A kérdés a nyugati kultúrkör egyik legfontosabb ügye. A relevanciája nem csak Magyarországon erős -- ahol az élő liberális tradíció hiánya kihúzza a talajt a hazai liberális akarás alól, és a liberalizmusnak még az őszinte vágya is szükségképpen a radikalizmus, vagy a…..
Slovensko, do toho! Hülyemagyarok 2014.08.25 11:58:22
Avagy, "mit szuszogtok, mint tót a pinában?" Itt az újabb magyar hiszti, villámgyorsan elterjedt a Facebookon Peter Oravec szlovák szlengszótára, amelyet idén adott ki a prágai Maxdorf kiadó. A hír hallatán egyrészt szomorúan vettem tudomásul, hogy már húsz év eltelt a Braňo…..
burakefendi 2014.08.25 19:59:05
@Ad Dio: szerintem meg nem kellene semmi ilyesmin felháborodni, nincsen ezek mögött valódi indulat - az esetek nagy többségéban. fricskák... viszont a

@poszt szerzőjét nem értem. úgy beszél, mint akinek valami megfelelési kényszerből fakadóan folyamatosan ostoroznia kellene nyilvánosan a saját identitását. ráadásul a sajátjai előtt... ugyanakkor ezzel az írással - harcos hevülettől fűtött antifától szokatlan módon - implicite kijelentette, hogy igazából nincs probléma a nyelvünkben élő "rasszizmusokkal". így a cigányozáson és zsidózáson is csak mélycigányok és mélyzsidók háborognak, háboroghatnak - az írás logikája alapján.