Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abcdefghij

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Szent Mihálykor, a behajtás napján csak az a pásztor, aki elszámol." (O.V.)  De mikor lesz Szent Mihály napja? A ciklus felére a kormányzás szinte tudatosan és rendszeresen fölszámolta az összes vele kapcsolatos várakozást. A következő választás kampányára való…..
abcdefghij 2012.10.27 09:03:40
@greatwideopen: lelked rajta
Autózva az országban tapasztalom, hogy lassacskán kezdik megtanulni az autósok, hogyan kell a körforgalomban közlekedni. Ritkább már a kihajtáskor nem indexelés, nagyjából tisztában vannak az emberek azzal, kinek van elsőbbsége, legtöbb helyen ezek a csomópontok jól működnek.…..
abcdefghij 2012.08.27 09:36:37
Hát kedves Posztíró, az a helyzet, hogy bizony Te is vehetnél egy-két leckét a körforgalomban való közlekedésből. A két, vagy több sávos körforgalmaknál, a gyorsabb haladás érdekében csak akkor használjuk a külső sávot, ha el akarjuk hagyni a körforgalmat. Nem mondom azt, hogy a kifogásolt sofőr jól csinálta, amit csinált, de bizony neked is a belső sávban kellett volna megtenned a kihajtók közötti utat és majd akkor kimenni a külső sávba, amikor el akarod hagyni a körforgalmat. Nevezetesen a második kihajtó után. Az agyvizem felforr az olyan béna, kétbalkezes sofőröktől, akik - mivel félnek sávot váltani - körbe-körbe autózgatnak a külső sávban, miközben a belsőbe szabályosan haladók, nem tudnak miattuk sávot váltani és elhagyni a körforgalmat, így akadályozva a többi normálisan haladót a haladásban. Győrben láttam olyan körforgalmakat, ahol az ilyen kétbalkezes lúzereket rákényszerítik a helyes haladásra azzal, hogy a mindenkori külső sávban csak egy kijáratot tudnak haladni.

Összefoglalva: én a helyedben megtanulnék ésszerűen, rendesen vezetni (különös figyelemmel a többsávos körforgalmakra), mielőtt nekiállsz háborogni.

Ám ha nekem nem hiszel, íme egy idézet Palágyi Istvántól az ORFK főtanácsosától:

"A körforgalomban - a körfogalmú út szélességétől függően (pl: kétsávos) - a párhuzamos közlekedés szabályai érvényesek. Ez azt jelenti, hogy a kör ívén párhuzamosan (egymás mellett) két autó is mehet. A jobb oldali sávban a jobbra hamarabb kilépő, míg a belső sávban a később kilépő haladhat, majd a kilépőponthoz közeledve - jobb oldalra besorolva - irányjelzéssel kihajt."