Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mad Mind

0 bejegyzést írt és 1736 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai összeállításban Koppenhága egy évszázadát tekintjük át érdekes, ritkán látható fotókon. A felismert helyszíneket kérem a kommentekbe linkeljétek, ahogy mindig :) Nagylányomnak ajánlom... 1914. Villamos és biciklisek a sorompó előtt várnak a híd leengedésére ..
Mad Mind 2024.03.06 12:36:55
@gigabursch:
Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy mikori az a bizonyos ablak, mivel ha 1860 előtti, akkor kisebb a mérete az üvegnek, mint az utána készült/újraüvegezett ablakoknál. 1860 előtt fújt üveg "kiegyenesítésével" csináltak ablak üveget, viszont utána már hengerelt üveget is tudtak csinálni, ami nagyobb üveglapot eredményezett. Szerintem itt ismét mindenkinek lehet igaza.
Mad Mind 2024.03.06 16:56:48
@gigabursch:
Ja de a wikipédián csak annyit írnak, hogy a franciáknál Bernard Perrot háromszor nagyobb üveget tudott előállítani, mint a fújással, méretről nincs nagyon szó.
Öntött üveget először (1846-ban) Henry Bessemer hengerelt táblába.
De nekem oly mindegy. Legyen neked igazad.
1920-as évek. Ügyesség-fitogtatás cowboy módra. Egyesült Államok..
Mad Mind 2023.10.27 11:03:24
@gigabursch:
Az ujjperc levágásról itt egy link.
en.wikipedia.org/wiki/Yubitsume
2016-ban jelent meg a blogon az alábbi 37 ritkán látható fotó, ami a nyári ismétlőválogatásban újra megnézhető: 1942. Britek által talált sebesült német tiszt az észak-afrikai sivatagban..
Mad Mind 2023.08.21 13:40:20
@bioLarzen:
Ez azért eléggé nézőpont kérdése. A fizető számára belépődíj, a fogadó számára adomány. Meg ha adományként megy a belépődíj valószínűleg nincs adó :D
Mad Mind 2023.08.21 13:48:19
@Androsz:
Ez volt az egyetlen módja, hogy elérjék Észak Amerikát bombákkal. Hatékony nem volt, de felírhatták, hogy megmutattuk a jenkiknek.
1850-es évek. A Levi's farmergyár első dolgozói..
Mad Mind 2023.06.21 15:07:32
@gintonic.azigazi: Hát ez azért elég saját vélemény. Az, hogy valaki füsttel kormolja a tüdejét, és mellé alkoholt iszik, nem ad semmit a naplementéhez. Ezzel az erővel azt is mondhatnánk, hogy a hajléktalan, aki a tűz mellett füsttel és bódítószerrel kábul a naplemente közben, az már megértett valamit az életből, pedig továbbra is csak hajléktalan.
1932. Pavel Gorgulov Paul Doumera francia elnök merénylője letartóztatása után..
Mad Mind 2022.04.05 13:38:46
@JTom: Nem volt olyan vészes a lakók szerint. Persze az idő megszépít mindent, de elég jól el voltak látva az átlaghoz képest. És az átlagos japán komfort sem olyan volt abban az időben, mint most.
1940. Betegek és ápolóik nézik a légiharcot a R.A.F. (Brit Királyi Légierő) és a német Luftwaffe között valahol Dél-Angliában..
Mad Mind 2022.02.15 09:02:09
@¿Qué tapas hay?:
www.mtholyoke.edu/acad/intrel/hirohito.htm
Hirohito rádióbeszéde. "This is the reason why we have ordered the acceptance of the provisions of the joint declaration of the powers" Szerintem azt mondja, elfogadja.
A vasút veszélyes üzem, tartja a mondás. És ez ugyanúgy, vagy még fokozottabban igaz a metróhálózatokra is. Egy-egy metróvonal forgalma többszöröse is lehet akár egy nagyvasúti vonalnak, mind az utasok, mind a szerelvények tekintetében. A sok metróhasználóra sok-sok veszély leselkedik, fontos a…..
Mad Mind 2021.06.08 18:56:35
N@sanyikám:
Nem ott az áram van :D
Meg az orkok, ja nem azok a bejáratnál.
Egyébként jó cikk, csak éppen nem Budapestre.
A leveskockákat régóta használják és még manapság is sok háziasszony szereti, mert megkönnyíti a főzést, és ízesebbek lesznek tőle az ételek anélkül, hogy plusz alapanyagokat használnának fel. Most ezek közül a tyúkhúsleves-kockákat teszteltük, hogy megtudjuk, melyik a legjobb ár-érték arányú…..
Mad Mind 2021.05.21 17:50:26
@nagypapi:
Pár órával hosszabb, nem nehezebb.
A következőkban azt a kérdést járjuk körül, hogy a mesterséges intelligencia (MI) hogyan hat az ízlésünkre: a poszt középpontjában a külföldi és magyar piac jelenleg legnépszerűbb streaming szolgáltatója, a Netflix áll. Rendkívül érdekes, hogy hogyan tematizálja és alakítja át a streaming a…..
Mad Mind 2021.05.08 12:54:44
@gigabursch:
Mármint van akinek a családja lóg a netflixen? Vagy hogyan kell érteni?
Esetleg a család és a netflix kizárják egymást? Filmet nézni nem családi szórakozás?
A 19. század második felének Ausztráliájában az élet (ahogy mondani szokás) nem csak játék volt és mese: ennek köszönhetően a sokszor vadnyugati (vagy még annál is rosszabb) körülmények számos törvényen kívülit, banditát, közönséges bűnözőt és adott esetben későbbi népmesei hőst termeltek…..
Peking télen? Miért ne. Sőt. A legjobb választásunknak tűnik utólag. Kevés turista és jó idő. Ennyi kell csak boldogsághoz, de kezdjük az elején. Tavasszal jött az ötlet, hogy ha már egyszer karácsonykor az embernek úgyis kötelező kivenni a két ünnep közötti időre a szabadságát, akkor miért is…..
Hiába szeretnénk tornászt nevelni egy gyerekből, ha a szülők kosaras magasságúak. Ismerje meg a különböző testalkatokat, izomzat típusokat és a sikeres sportágválasztás egyéb szempontjait!..
Mad Mind 2019.09.07 12:19:01
@Alávág:
Jelenleg a labdasportok a királyok, mert "királyunk" csak azokat támogatja.
Egyébként meg úgyis a gyerek dönti el érdekli valamelyik, vagy sem.
 Amikor arra gondolunk, hogy férfiak tangót táncolnak egymással, akkor leginkább a a Rendőrakadémia című film képzeletbeli Kék Osztriga melegbár sztereotípiákkal megtüzdelt jelenete jut az eszünkbe. A valóság ehhez képest sokkal árnyaltabb. A 19 század elején a tangó kialakulásának korszakában a…..
Mad Mind 2019.09.06 09:39:09
@mel gibson:
Oszt miért is? Te sosem jártál tánciskolába? Ott sem volt mindig pontos az arány. Néha bizony egyeseknek a tanárral, vagy azonos nemű párral kellett gyakorolni.
Még tombol a nyár, sőt, a következő napokra ígérkeznek a nyár legmelegebb napjai, így teljesen aktuális a kérdés, hogy hogyan ápoljuk szakszerűen a gyepet, illetve ha kánikulai öntözésről van szó, akkor mindig felmerül a kiégés veszélyének lehetősége. Ez utóbbi kerül először terítékre, utána pedig…..
Mad Mind 2019.08.12 15:05:31
Aki végre rászánja magát (igen, mindenki szánja rá magát!) és elutazik Japánba, az első, második (ezredik) útja során is rengeteg furcsasággal találkozik a szigetországban. Pár hónapja voltunk kint, és mi is sokmindenre úgy néztünk, mint borjú az Új kapura. Rengetegszer gondolkodtunk el itthon azon,…..
Mad Mind 2019.07.22 18:54:04
@motoroskonyhaja:
Pár részen van Sinkanszenen is mobilnet, de kb MÁV színvonalú. Pl. a Tókaidó Sinkanszenen van Tokió és Oszaka között, de iszonyat lassú volt a legtöbbször. Mondjuk ha épp nincs más, akkor elmegy.
Amikor Máté megszületett, és megtudtuk, hogy Down-szindrómás, az első, legsötétebb gondolataim egyike az volt, hogy az egész családunk élete romba dőlt, és a testvéreinek egyszer s mindenkorra befellegzett. Mostantól bizonyára semmi időm nem lesz rájuk, el lesznek hanyagolva, és borzasztó életük…..
Mad Mind 2019.06.27 14:30:42
@MAXVAL bircaman közíró:
Sokkal nagyobb gond, ha öregszel és már csak az jár a fejedben, mi lesz vele, ha meghalsz.
1980-ra több dolog miatt is emlékezhetünk. Ekkor ment az űrbe Farkas Bertalan, ebben az évben hunyt el Josip Broz Tito jugoszláv szövetségi elnök, Gdańskban Lech Wałęsa vezetésével sztrájk kezdődik a hajógyárban, megválasztják Ronald Reagent az USA elnökének, valamint ebben az évben rendezik meg a…..
A gépek a kerteket is meghódítják, persze nem a Skynet fenyegeti a veteményest, csupán arról van szó, hogy a gépesített eszközök egyre nagyobb teret kapnak a hobbiszintű kertgondozásban is. Ez eddig nem nagy újdonság, hiszen fűnyírót, láncfűrészt például évtizedek óta használunk a kertekben, és a…..
A napokban abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy ellátogatott hozzám a Tokyo TV stábja Japánból, mert roppant kíváncsiak voltak arra, hogy egy tőlük nagyon távoli kis ország még kisebb városkájában ki az az őrült, aki Japán ételeket (is) készít és népszerűsít a blogján. Hát ki más lenne az az…..
Mad Mind 2019.02.18 11:37:01
Mad Mind 2019.02.19 18:04:36
@motoroskonyhaja:
Az érdekes lesz. Ha lesz épp lehetőségem, majd meglesem :)
Jó utat.
Amikor egy jó drámai típusú animével találkozom, mely ráadásul egy regény adaptációja, felmerül a kérdés, hogy vajon készítettek-e belőle élőszereplős verziót. Ez pedig általában meglepetésekkel szolgálhat, hiszen a japánok és a koreaiak előszeretettel viszik a televízió képernyőjére a sikeres…..
A liberális demokrácia az orbáni propaganda hazugságaival ellentétben egyszerűen a törvényes rend uralmát jelenti - abban azonban igaza van, hogy Magyarországon rég nem beszélhetünk jogállamiságról...
Mad Mind 2019.02.03 18:49:38
@paraszthajszal:
Nincsen alkotmány. Alaptörvény van, ami nem ugyanaz.
Mad Mind 2019.02.05 07:35:36
@Kuglóf. Az:
Értem, és hogy lenne Alkotmány? Az Alkotmányt 2010 óta nem tudta módosítani a fidesz, mivel a módosításhoz négyötöd kellene. Ezért találták ki az alaptörvényt ami csak az ő fejükben helyettesíti az Alkotmányt.
Marvelously Rutinos reggelek 2019.01.26 19:30:00
    Sokan alábecsülik a reggeli rutin fontosságát. Én sem tulajdonítottam neki különösebben nagy feneket sosem, egészen fél évvel ezelőttig. Ugyanis tavaly nyáron, életemben először - egy buddhista kolostorban, ami nem mellékes -, találkoztam a reggeli rutin fogalmával úgy igazán, valóban…..
Facebook oldalunkon kaptuk ezt a jól megfogalmazott írást egy olvasónktól, aki történetesen a kormánypártra szavaz. Üzenete szerintem mindenkihez szól, s különösen az ellenzéki érzelműek számára lehet tanulságos. Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a…..
Mad Mind 2019.01.13 18:07:51
@Szél Bernadett börtönben van már?:
A világon sehol sincs rendben. Ezért nem lehet már városokat találni olimpiákra. Az elszállt költségvetés mindenhol erős belső feszültségekhez vezetett.