Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jarvis

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy olasz spagettivel kínál, előbb nézd meg mi van a szósz alatt, csak aztán hidd el neki – Sir Alex Ferguson nem kimondottan hízelgő megnyilvánulása a talján nációról. Az edzőknek egy nemzeti csapat irányításához el kell érniük bizonyos kort, rengeteg tapasztalatra és…..
jarvis 2007.12.17 19:54:06
Hello,

Olvasva a cikket és a véleményeket 2 fő pontból áll a vita, melyhez szeretnék hozzászólni: Capello és Beckham alkalmassága.

Capello:

Szerintem nagyon jó választás, a köcsög Ericksson után végre találtak egy olyan külföldi edzőt az angolok, aki sikeres lehet végre a csapattal. Nagyon régóta angol szurkoló vagyok és évről évre csalódtam szinte minden tétmeccsen, mert a világsztár angol játékosok egyszerűen nem tudtak együtt játszani. Persze mindig voltak olyan sztárok, akik kihúzták a sz*rból a meccseket: az én életemben régebben Lineker és Gascoigne, aztán Shearer, Platt és Ian Wright majd Beckham, Owen és Rooney. De sajnos, ha ezek a játékosok nem játszottak vagy nem játszottak jól, akkor semmilyen eredmény nem volt, néha rossz volt nézni is a szenvedést a pályán (konkrét példa erre az Anglia-Svédország meccs a tavalyi vb-n).
Nagyon remélem hogy Capelloval változni fog a helyzet, én örülök neki, hogy nem megint valami angol "szent tehén" lett az edző vagy egy másodosztályú külföldi (mint Ericksson) hanem egy profi külföldi, aki mögött valódi eredmények vannak. Sok sikert kívánok neki és újra kíváncsian fogom várni az angol meccseket mégha sokat is kell várnom a következő világversenyig, ahol az angolok játszani fognak. Welcome to England Fabio!

Beckham:

Előrebocsájtom, hogy egy kicsit elfogult vagyok Bex-szel, mert szeretem a játékát. Akkor is szeretem, ha jelenleg ő a világ legjobban sztárolt játékosa, ami nem minden esetben tetszik nekem. Maximálisan egyetértek azzal, hogy Beckham-nél jobb jobboldali szélső középpályást nemhogy az angolok között nem tudok, de megkockáztatom, hogy továbbra sincs egész Európában. Szerintem.
Aki azt mondja, hogy Beckham zseni az persze túloz. Nem zseni. De ugyanolyan világsztár a posztján még mindig, mint Van Nistelrooy, Totti vagy éppen Henry. Aki mást mond, az vagy nem ért a focihoz, vagy nagyon elfogult. Az elmúlt 10 évben elért eredményei is azt bizonyítják, hogy világklasszis, hiszen éppen a válogatott volt az egyetlen rész a karrierjében, ahol nem igazán ért el sikereket, de ez nem az ő hibája. Beckham világklasszis még ma is. Nekem az a véleményem, hogy a marketing hadjárat, ami őt folyamatosan körülveszi sem véletlenül pont ő mellette van. Először is azért mert egy fantasztikus játékos, másrészt azért mert popsztár a felesége (akit természetesen nem azért vett el, mert tudta előre, hogy milyen sok pénzt fog ezzel keresni), harmadszor pedig mert angol és az angol játékosokat mindig sokkal nagyobb hírverés övezi, mint az egész olasz válogatottat együttvéve (pedig az sem rossz csapat). Aki egy kicsit is nyitott szemmel néz a foci mai világára, az láthatja, hogy aki igazán nagy sztár ma a fociban marketing és reklámszempontból is annak vagy volt vagy jelenleg is van valamilyen szinten köze az angol focihoz. Legalábbis kb 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan foci megasztár volt az elmúlt 10 évben, akire egy birodalmat építettek volna, de sose játszottak angol csapatban. (Zidane Ronaldo és Ronaldinho jut most hirtelen eszembe, aki még tud ilyet az segítsen lécci). Tehát Beckham azért is ilyen nagy sztár, mert angol és amit róla írnak azt az egész világon értik. Az előbb említett 3 játékos mindegyike sokkal nagyobb játékos volt vagy jelenleg is az, mint Bex. De egyikőjük sem volt annyira sikeres üzleti szempontból, mint ő. És itt jön a képbe az, hogy valaki angolnak vagy franciának született. Neki itt óriási előnye van.
Szerintem a jelenlegi angol válogatottban maximálisan helye van Beckhamnek. ugyanakkor azt kívánom, hogy hamar alakuljon ki egy olyan helyzet, ahol már nem feltétlenül van rá szükség, mert az azt jelentené, hogy van az angol válogatottban konkurenciája. Jelenleg ez nincs meg és egyelőre én nem látom, hogy bárki a helyére tudna lépni, aki hasonló kvalitásokkal rendelkezne.
Nehéz. Mit nem mondtak még el Róla olyanok, akik látták játszani, esetleg együtt játszottak vele, imádták a lába nyomát is? Nem kíséreljük meg túllicitálni őket, hogy ki tartja nagyobbra Puskás Ferencet, inkább olyan gondolatokkal emlékezünk a ma egy éve elhunyt legendára,…..
jarvis 2007.11.20 19:57:38
A Ramon Serrano által elmesélt történet velem is megtörtént Anglia egy másik pontján miközben egy szállodában éppen vacsorát szolgáltam fel egy idősebb házaspárnak. Akkor is az idősebb úr megörült annak, hogy magyar vagyok és (talán nem meglepő módon) nem a mai kor önjelölt "nagy" magyarjait kezdte el sorolni, hanem egyetlen nevet mondott: Puskás. Semmi mást nem tudott szerintem azóta sem Magyarországról (ez persze nem feltétlenül csak az ő hibája szerintem) amióta a Wembley-ben a magyarok elgázolták az arrogánsan hozzájuk viszonyuló angolokat. Azt gondolom, hogy ez elég jó képet adhat mindenkinek arról, hogy mennyire jó volt a magyar csapat és Puskás abban az időben. Hiszen nem hiszem, hogy ez a bácsi mégegyszer élőben látta Puskást játszani ezt követően, mégis tisztán emlékezett a csapat sztárjainak a nevére több, mint 50 évvel később is. Az aranycsapat tehát az angolokban egyetlen meccsel alapozta a legendát. Én nem hiszem, hogy van mégegy olyan csapat, amelyik hasonlóra képes lett volna se előtte, se utána.

Ami pedig itthon zajlik hosszú ideje Puskás ügyben arra szerintem 2 véglet jellemző. Vagy iszonyatosan méltatlanul, Puskás emberi nagyságát teljesen figyelmen kívül hagyva rágalmazzák őt mindenféle marhasággal, miközben egyes "jótékony" vállalkozók még a halálos ágyán is képesek lennének pénzt kiszedni a Puskás névből.
Az elmúlt 2 évben sajnos mindkettőre volt példa itthon, az egyetlen szerencse, hogy Puskás Ferenc ezekből a dolgokból előhaladott betegsége miatt nem foghatott fel semmit. Azt gondolom, hogy mind a haszonlesés, mind pedig a rosszindulatból vagy tudatlanságból fakadó rágalmazás szégyenletes dolog és nemcsak Puskással hanem mindenkivel szemben. Puskást ilyen emberek sajnos előszerettel hazaárulózták és katonaszökevényezték le. Természetesen röviddel utána kiderült, hogy fingjuk nem volt, hogy kiről beszélnek, de mindegy.

A másik véglet az állami temetés és a bazilikába való helyezés szerintem. Na nem azért, mert nem érdemelte meg, hanem azért mert ezentúl akkor minden hatalmas sportolónkat hasonló elbánásban kellene részesíteni (ezt pedig tudom, hogy nem fogják): ugyanolyan temetésben kellene részesíteni az összes olimpiai bajnokot, akik világhírűek. Minden nagy sportolónak a bazilikába kellene kerülnie akkor. Én személy szerint nem értettem azzal egyet hogy oda kell helyezni a legismertebb magyart. Mégegyszer mondom nem azért, mert nem szolgált rá életében. Hanem azért, mert Czibor, Bozsik, Hidegkuti, Kocsis nem a bazilikában vannak eltemetve. Nélkülük Puskás sem lett volna, az ami lett. Ezenkívül, nem hiszem, hogy Grosics Gyulának mondjuk nem jutott eszébe, hogy őt bizony biztos nem ide fogják temetni. Egy csapatban szerepeltek és teljesen ugyanazokat az eredményeket érték el a válogatottban. Mégis ekkora a különbség. Azt gondolom az sem véletlen, hogy talán Puskás az egyetlen focista, aki egy ország legjelentősebb templomában van eltemetve. Stanley Matthews vagy éppen Bobby Moore sem a Westminsterben nyugszik, hanem normál temetőben, pedig megérdemelték volna ők is kiemelt helyet.

Szóval szerintem az említett 2 végletet el kellene felejteni örökre. Puskás egy végtelenül egyszerű, közvetlen és nagyon barátságos ember volt világ életében. Vadidegen embereknek segített önzetlenül egész életében. Azt gondolom, hogy mindenféle negatív vagy pozitív irányú túlzás nélkül egyszerűen csak emékezni kellene rá, de leginkább végtelenül büszkének kell lennénk arra, hogy Puskás Ferenc magyar volt és egész életében magyar emberként élt. Szerintem ez Öcsi bácsi számára is éppen elég volna, ő sosem szerette a felhajtást.
Arany (Au): 79-es rendszámmal jelzett kémiai elem, az IMF monetáris rendszerének alapja, évszázadok óta a jólét és gazdagság szimbóluma. Labda: minden bizonnyal az emberiség legnagyszerűbb találmánya, már a XIII. sz.  elején találhatunk tárgyra vonatkozó nyelvi…..
jarvis 2007.11.02 12:31:38
Hello mindenkinek,

Szerintem kár azon vitatkozni, hogy az angolok azért nem voltak-e ott a 74-es és 78-as vb-n, mert nem érdekelte őket vagy azért mert nem jutottak ki. Az az igazság, hogy az angol válogatott sajnos akkor sem tudott maradandót nyújtani legtöbbször. amikor kijutott a vb-re. Ez alól természetesen kivétel az 1966-os vb és a 90-es, amikor az NSZK ellen az elődöntőben véreztek el egy nagyon jó meccsen. Az összes többi vb-n sajnos sorra kiestek az angolok a nyolcaddöntőben, negyeddöntőben vagy éppen el se jutottak odáig. Ezenkívül viszonlag friss élmény az 1996-os EB, amikor hazai pályán azszintén elődöntőig jutottak. Elég rossz kimondani, mert én gyerekkorom óta nagyon szeretem az angol válogatottat, de rendre csalódást okoznak.

Egyéniségek szempontjából pedig mindenképpen meg kell állapítani, hogy olyan angol játékos, aki döntően a válogatottban való szereplése miatt kapott aranylabdát, az utoljára Bobby Charlton volt 1966-ban. Eleve összesen 4 angol játékos kapott eddig aranylabdát: Matthews, Charlton, Keegan és Owen. Ezek közül, mint említettem egyértelműen csak Charlton kapta elsősorban a válogatott miatt, azt gondolom ez teljesen érthető volt a világbajnoki cím után. Matthews esetleg a válogatott miatt kapta, Keegan semiképp, Owen pedig talán, hiszen volt egy fantasztikus meccse akkor, amikor a németeknek 3 gólt lőtt Münchenben. De Owen esetében is sokkal inkább a Liverpool 2001-es szereplése volt a döntő.
Mindezzel azt akarom csak mondani, hogy ha vannak válogatott sikerek, akkor azok nagyon nagy mértékben befolyásolják az aranylabda szavazást is. Válogatott sikerekben pedig Angliának sajna nem nagyon volt része, hiába játszanak mindig a csapatban néhányan a világ legjobb játékosai közül is. Voltak olyan nagyon szuper játékosok is, akik se klubszinten, se válogatott szinten nem alkottak eléggé maradandót az aranylabdához, mégis óriási egyéniségek voltak. Ilyen volt Bryan Robson, Gary Lineker vagy éppen Paul Gascoigne. Gary Lineker egyébként 1986-ban (többek között a legendás argentin-angol vb negyeddöntő után) a második volt az aranylabda szavazáson, de az akkor BEK-győztes Belanov megelőzte.
Arany (Au): 79-es rendszámmal jelzett kémiai elem, az IMF monetáris rendszerének alapja, évszázadok óta a jólét és gazdagság szimbóluma. Labda: minden bizonnyal az emberiség legnagyszerűbb találmánya, már az XIII. sz. elején találhatunk tárgyra vonatkozó nyelvi…..
jarvis 2007.10.27 08:33:21
Sziasztok, nekem az a véleményem, hogy VB-khez hasonlóan az aranylabda is megváltozott, szerintem sajnos nem pozitív irányba. Erről persze nem a labda tehet és nem is France Football magazin. Egyszerűen arról van szó, hogy jelen pillanatban kénytelen Európa olyan játékosoknak adni ezt a díjat, akik a régi játékosoknak a cipőjét nem köthetnék be. Szerintem senki sem vitatkozna velem abban, hogy Stanley Matthews jobb játékos volt, mint Owen; hogy Platini sokkal jobb volt, mint Zidane; hogy Paolo Rossi jobb volt, mint Cannavaro és hogy Beckenbauer azért egy kicsit jobb játékos volt, mint Sammer stb (holnap estig lehetne a sort folytatni). Hatalmas pech a sorstól, hogy olyan időkben én nem éltem még, amikor olyan emberek maradtak le az aranylabdáról, mint Puskás Ferenc például, no meg az, hogy 1995 előtt csak európai játékos kaphatta meg, tehát mondjuk Maradona szóba se jöhetett. Az pedig még hatalmasabb pech, hogy ilyen kaliberű játékosok egyszerűen nincsenek ma már.
Jó Kaka, meg Ronaldinho, meg Henry és a többiek, tudom.....de ők a végtelenségig megfizetett aranytojást tojó tyúkok az éppen aktuális klubjaikban, akiknek ma már a karrierjüket nagyon komolyan befolyásolja az éppen aktuális marketing étrékük, vagyis hogy mennyi szart lehet a nevükkel eladni. Sajnos ma már ez az egyik legfontosabb szempont az aranylabda szavazásnál is. Cannavaro aranylabdája nyilván az olaszországi tavaly már meglévő fociőrületet és a madridi szurkolók mezvásárlási kedvét akarta tovább növelni. Ezenkívül ki tudja még mennyi terméket hírdettek Kanna Váró nevével (ilyen esetekben sajnos totálisan mellékes, hogy mondjuk a Real Madridban hogyan szerepel, vagy hogy Gera Zoli totál hülyét csinált belőle a Puskás-stadionban, a lényeg a pénz).

Számomra nagyon nagy baj, hogy Marco Van Basten, Platini, vagy akárcsak Bergkamp és Romário kaliberű játékosokra jelenleg én esélyt sem látok Európában, mert én nagyon szeretem az ilyen játékosokat. De erre még várni kell.

2007-ben Ronaldinho, Cannavaro és Frank Lampard uralkodik.........na meg Kaka.