Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krellera

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Mivel a többszörös személyiség esetében (...) az alterek nem csak úgy megjelennek a semmiből, azokat létre is kell hozni valahogy, valakinek, és most ezt fogjuk egy kicsit részletesebben is bevizsgálni. Szeretném külön kihangsúlyozni, hogy ez a trükk nagyon veszélyes, és nálunk képzett…..
krellera 2014.08.23 01:50:33
@Ms. Blackstone: Bocs, hogy belekotnyeleskedem, de szívemből szóltál!:)
   Akit érdekel a téma már biztosan észrevette, hogy némelyikünk szeret videóblogot készíteni. Autumn Asphodel-ét pár napja találtam, és hamar feltűntek a hasonlóságok. Gondolom az, aki figyelmesen olvassa a blogomat szintén észre fogja venni őket a videóból. Például nekik is INFJ-t dob az MBTI. Az…..
Magyarország tekintélye napról napra zsugorodik. És most már nem is csak a baltás gyilkos kiadásáról van szó, hanem annak utózöngéiről, arról, hogy hisz-e még valaki egyetlen szót is abból, amit mértékadó magyar politikusok mondanak.A jereváni parlament minket elítélő…..
krellera 2012.09.07 01:56:26
@irógép: Jókat írsz írógép!
   Itt van a Shire által írt "etikáról szóló könyv" utolsó része. Az előző fejezetei itt találhatóak: első, második, harmadik, és a negyedik...
   A többszörös személyiséggel élők jellemzően csoportokba rendezik az ismerőseiket (úgy tudom a többségiek is ezt teszik, bizonyos értelemben és bizonyos mértékben), és a továbbiakban erről lesz szó - csak egy kicsit bővebben.    A csoportosítás alapja a helyszín szokott lenni, azaz egy multi…..
   Ebben a postban kicsit boncolgatni szeretném az alvás működését, mert a közhiedelemmel ellentétben nem olyan egyszerű dolog az, mint amilyennek látszik. Magát a folyamatot két fő részre lehet osztani: REM (Rapid Eye Movement) és NREM (Non Rapid Eye Movement) szakaszra, és az utóbbi további három…..
   Ez, mint az a nevéből már sejthető egy olyan mentális betegséget jelöl, aminek hatása alatt az érintet személy azt hiszi, hogy halott, emiatt is szokták angolul sétáló hulla szindrómának (walking corpse syndrome) nevezni. A másik neve, a Cotard szindróma (Cotard's syndrome or Cotard delusion) a…..
   Mint azt az Olvasó valószínűleg már tudja (ha esetleg mégsem, most már tudni fogja), az ember alvás - ébrenlét ciklusát a cirkadián ritmus (napi biológiai óra) szabályozza. Ez normál esetben nappali, vagyis az illető nappal aktív, este alszik, de előfordulhatnak eltérések is. Ez okozza, hogy az…..
krellera 2012.03.05 00:10:20
@King of Shadows: Háát, nehezen emészthető, de azért egyszercsak felfogtam.:)
Elképesztő. És mindez egy testben. Micsoda rendszer..
Állítólag egy melatonin nevű hormon keletkezik az agyban az esti időszakban, ezért tanácsolják inkább az éjszakai alvást. De ki hogyan szokta meg.
A kérdésfeltevés nem egyszerű, ez nem egy szokványos téma, biztos sok hülyeséget kérdezek, de köszi:)
Élőben is ilyen értelmesen kommunikálsz? /szólj, ha nagyon feszegetem a határaimat!:)/

Hurrá! Kint van a fog!:))
   Szeretném előrebocsájtani, hogy nincs szakirányú végzettségem, szóval most csak azt írom le, amit érzékelek saját magamon, és a tévedés lehetőségét is fenntartom. Ezenfelül itt szeretném leszögezni azt is, hogy ez egy blog, szóval az, ami itt olvasható csak a véleményem, és nem egy szakorvosi…..
   Elterjedt városi legendák szerint az ember csak az agya 10%-át képes használni. Először is szögezzük le, hogy ez egy épületes ostobaság! Ugyanis ébrenléti állapotban az agy körülbelül 96-98%-a működik teljes intenzitással (legalábbis a többségiek esetében), csak bizonyos részein, bizonyos…..
   A disszociatív személyiséggel rendelkezőknél ezek rendkívül gyakran használt alapfogalmak, szóval itt az ideje kicsit részletezni ezt a kérdéskört is. Tulajdonképpen az egész azon alapszik, hogy a személyiségeknek meg kell tanulniuk ébren maradni a háttérben is, és amíg az nincs meg rendszeresen…..
   A rendszeren belül sok mindent meghatároz a személyiségek erőssége, vagy épp gyengesége. Bizonyos esetekben ez dönti el, hogy mikor, melyik vegye át az irányítást, és ezen múlik az illető mozgástere is. Az erősebb altereket értelemszerűen nehezebb megkerülni, mint a gyengébbeket, és bizonyos…..
krellera 2012.02.18 01:31:30
@pillangod: Áá, nem görcsölök, csak sok a kérdés.:))
Amúgy nagyon jókat kérdeztél:)
krellera 2012.02.18 01:32:36
@King of Shadows: Köszönjük:)))
krellera 2012.02.17 18:52:23
@King of Shadows: Még soha nem regeltem sehová, csak olvastam. De ez felkeltette az érdeklődésemet, hogy /majd:)/ kérdezzek. Hihetetlen profi módon felépített blog.