Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kereső77

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szóval ehhez a leírt lényhez hasonlóval kétszer találkoztam. Először kb. 5 évvel ezelőtt mikor a bátyámmal,barátommal  és az ő bátyával bementünk az utca  mellet lévő kis erdőbe.Egyszer csak egy üvöltést hallottunk nem tudtuk milyen állat lehet, úgy…..
kereső77 2012.02.18 09:09:05
kereső77 2012.02.18 09:07:08
@KMJ: Üdv mindenkinek!
Jómagam is csavargó, kutakodó természetűember vagyok. Az egyik leírt helyszínt meglehetősen ismerem. Iszkaszentgyörgy és kincsesbánya között ahol a leírásszerint az a "valami" átugrott az úton, nos arrafelé helyezkedik el aZ Üveg Ásvány Kft. homokbányája, egy eléggé nagy kiterjedésű külszíni bánya ahol fehérhomokot bányásznak.Ott eléggé nagy a nyüzsgés.
Az út déli oldalán a Somosmáli szőlőhegy, kicsit továbbhaladva Iszkaszentgyörgy felé gazdaságok,bekerített helyek találhatók.
Szóval nem egy sűrű rengetegekkel borított vidék. Az igaz, hogy Kincsesbányától már nagyobb erdőségek kezdődnek. Eléggé sokat mászkáltam a környéken, nappal és világosban is, a környéken sok a vadles, intenzíven vadásznak. Másrészt a somosmáli részen keresőzni is szoktak, (sötétben is, lehet, hogy egy keresős futott át az úton :) Szóval valahogy nem áll össze az élőhellyel kapcsolatos kép a fejemben. Egy ilyen lényt el tudok képzelni a Mátrában, a Zemplénben vagy a Bükk és a Börzsöny hegységek közötti vadregényes területen.De a Keleti Bakonyban. Hosszúra sikeredett a beírásom. Mindenesetre remélem én nem futok bele ilyesmibe, ha mégis feltétlen megosztom az itteni társasággal :)
Kriptozoologia Újabb észlelés... 2012.02.07 12:08:48
 Egy újabb észlelés Bakonyszentlászló közeléből. A közelben található a Bakony hegység, amely hasonlóan a Mátrához tele van erdőségekkel és karszthegység, így a fanyüvő bármikor menedéket találhat bennük.Bakonyszentlászlón voltam a családommal egy rokonunk hétvégi…..
kereső77 2012.02.16 19:00:25
Üdv néktek!

Olvasgatom egy ideje az itt leírtakat. Ami azt illeti más kriptozoológiával foglalkozó oldalakat is. Igazából azért érdekel a téma mert én megfordulok kihalt kietlen helyeken, sokszor messze a lakott helyektől. A Bakonyban élek és sokszor jártam már e hegységet, legyen szó a Keleti a Déli vagy a Magas Bakonyról. Sokszor aludtam kint az erdőkben télen és nyáron is a cimboráimmal. Az utóbbi két évben változatos időpontokban jártunk különböző helyszíneken. Miért írom le mindezt? Olvastam az iszkaszentgyörgyi és a bakonyszentlászlói leírásokat a fanyűvőről. Számos kérdés merült fel bennem. Pl. Senki soha nem talált szőrt, ürüléket vagy bármi fizikailag megfoghatót ezen lényről?
Mert ha ilyen lenne be lehetne bizonyítani, hogy miféle fajhoz köthető.
Másrészt ez nem nagy ország, és szerintem eléggé ismert minden apró szeglete.Ismerek vadászokat is. Ha a feltételezett fanyűvőmegfordult volna valaha a Bakonyba szinte 100%-ra veszem, hogy valamely vadásztársaság min. egy tagja megleli a nyomait,és ahogy én a vadászokat ismerem a bőre már száradna valahol...
Meglehet szkeptikusra sikeredett első beírásom, de én sokat járom a határt és oly helyeket ahol csak ritkán jár ember.Mióta ezeket a leírásokat olvastam kissé aggódtam is, no de fokos, gázspray és harci késsel mindig rendelkezem, nem félek, de az ismeretlent (ha létezik) respektálom.
Nos, ezentúl majd figyelek.

Üdv: kereső
kereső77 2012.02.18 08:50:45
@KMJ: Üdv! A róka képes elkapni a házimacskát, bár ha jól tudom nem túl gyakori. Ilyenkor is inkább a süldőmacskákat.Ilyet egyszer én is láttam a saját kertemben, a cicusból csak a fele maradt.
Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!..