Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Micky

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legőrültebb megoldások nem zsenik fejében születnek, hanem a szükség szüli őket – erre jutottam ennek a szörnyetegnek a láttán. Harminc henger dolgozik öt sorban, hogy összejöjjön az a háromszázegynéhány lóerő, ami a végén megmozdíthat sok tonna halálos vasat. Az…..
Micky 2012.06.08 09:41:55
Kedves Mindenki!
Amennyire emlékszem a katonaságból a méretvitába beszállva, a cigaretta mérete megegyezik a akkor még rendszeresített 7,62-es kaliberű, valamilyen Ak-47 módosított változatának kaliberével.A fegyver amit a kezünkbe nyomtak az már itthon készült verzió volt, de a lényeg ugyan az és főleg a méretek.
A másik ami szintén méretében megegyezett az az akkor rendszerben lévő löveg mérete a jelenleg is kapható nagyobb méretű konzervdoboz méretével.Gondolok itt a tipikusan készételeket tartalmazó konzervekre, pl.:sólet, amit már előttem is említettek.
Fontos tudni, hogy a nálunk rendszeresített fegyverzet még alig több mint tíz évvel ezelőtt is világháború és az az utáni időkből származó fegyverek, nyilván kicsit módosított verziói voltak.Magyarán kb 50-60 éves technikák, illetve kitalált dolgok.Én nem csodálkoznék azon, ha ez a világon mindenhol így lenne.Régóta.Mármint, hogy bizonyos tömegben készült fegyverek űrtartalmai megegyeznének valamilyen polgári cucc méreteivel.nem hinném, hogy országonként néhány fegyver és lőszergyártó képes lenne, ill.lett volna előállítani azt a mennyiséget amit kilövöldöztek anno.Adódik a feltételezés, hogy igenis átálltak lőszergyártásra.Vajon miért volt jegyre a kaja amerikában is?Nem hinném, hogy az összes gazda idejött pufogtatni.A gyár kapacitása megoszlik és máris hiány lesz.Nem?
A viszont látásra.
Jöhet a hideg, meleg.