Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vérebek

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha valaki dúsgazdag szeretne lenni, tőzsdéznie kell.   Nincs hatalmas vagyon tőzsde nélkül, legfeljebb olyanoknál, akik halálra dolgozták magukat.   Akkor meg már minek.   A sikeres tőzsdézés alapjai megtanulhatók a Tőzsdei befektetők…..
  Védjük a Földünket napsugárzással!   Mégiscsak jobb, mint az atomsugárzás!   Aki a házára felteszi, arról látszik, hogy jó fej.   Vigyáz a környezetre.   Az egyetemista lányok buknak az ilyen fickókra, főleg, ha napelemes a Ferrarijuk…..
  Vegyél egy tükröt, mert abban láthatod, hogy milyen vagy!   Mindenki más hazudik. A tükör csak akkor, ha te is hazudsz saját magadnak.   Tudathasadás esetén kifejezetten hasznos, mert figyelmeztet a veszélyekre.   Ha egyszerre sok példányban látjuk…..
  Cukik a kiscicák, csak iszonyatosan sokat zabálnak.   Ha kimiskároltatod a macskádat, akkor takarékoskodsz, és nem kell a kölyköket sem agyoncsapni vagy gügyögő gazdit keresni nekik.   Ráadásul az ivartalanított kandúrod is otthon marad, nem kóborol óbégatva…..
  A városi levegő zavarttá tesz.   A sok por, füst és emberbűz az orrodon keresztül beáramlik az agyadba és meghülyülsz.   Cityfóbiás leszel, vagyis nem csak a tüdőd készül ki, hanem az idegrendszered is.   Add el a lakásod és vegyél egy erdei házat,…..
  A szemét csak értéktelen hulladék, a hulladék viszont értékesíthető szemét.   Nem baj, ha nem érted az intellektuális szójátékot, csak válogasd szét a papírt, a műanyagot, az üveget és a fémet.   Külön rakd a gyűjtőedényekbe, mert ezeket még fel…..
  Eszed a sok mérget?   Meg akarsz dögleni?   Rágj inkább bioalmát!   Minden féreg azt szereti.   Amelyik nem kukacos, az vegyszeres.   Ennyi...
Március 15-höz közeledve érdemes megvizsgálni, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Pécsett okozott-e vérfürdőt. Óriási mészárlás szerencsére nem volt, de egy csatát mégis vívtak a helyiek a császári csapatokkal. Esélyük nem volt győzni, de legalább néhányan…..
Pécs belvárosának legnagyobb tömegszerencsétlenségéről már sokan írtak, de mégis kevesen ismerik. Beállok tehát én is a sorba és megemlékezem a robbanásról, amelyben még a polgármester is megsérült. Történt mindez a millennium évében,…..
  A törökök elvonulását követően csak nagyon lassan talált magára Pécs, ahogyan Baranya és az egész ország is. Nem volt elég, hogy az anyagi javakat széthordták a hadak, még a pestis is vissza-vissza tért az életben maradottakat tizedelni. A népek ilyen helyzetben már csak…..
A török elnyomás alóli felszabadulás - ahogyan ez a felszabadulásokkal már lenni szokott - jelentős öldökléssel köszöntött Pécsre. Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy jöttek, láttak, győztek a keresztény hadak, hanem hosszantartó, súlyos haláltusát vívott a törökké lett…..
Pécs török megszállása és megtartása nem csak a mindenkori szultánok agresszivitásán múlt, hanem a már akkor is folyton marakodó magyarokon és az előrelátás teljes hiányától szenvedő európai hatalmakon is. A legutóbbi bejegyzésben említett Varga Szabolcs munka, az Irem…..
A törököket gyerekkori olvasmányaim alapján vérszomjas fenevadaknak képzeltem el. Mi tagadás, alaposan szétkapták Magyarországot, hatalmas vidékek néptelenedtek el a hódoltság idejében. Mivel Pécsett 143 évig állomásoztak, feltételeztem, nálunk is mészárszéket rendeztek be.…..
A szerelem sokak romlását okozta már a világtörténelemben, így Pécsett is szedett áldozatokat ez a kórság. Amióta feltalálták az újságot, a lapok előszeretettel számolnak be a szívügyek miatti gyilkosságokról. A sajtó elterjedése előtti időszakról azonban legfeljebb…..
A kokárda viselése egykor még halállal is járhatott, ahogyan 1849-ben Pécsett is történt. Ráadásul nem is magyar volt az áldozat, hanem olasz, igaz, náluk is piros-fehér-zöld színű a nemzeti lobogó. Bár, akkoriban Olaszország még nem is létezett.A korábban már említett,…..
A háborúk, megszállások kihagyhatatlan részei a gyilkosságok. Csak ezt akkor nem úgy hívják, hanem mondjuk hőstettnek. Idővel erre is ki fogok térni - mármint a pécsi hadakozásokra -, de most mégis egy másik hivatalos vérengzésről, a kivégzésekről merengek. Még mielőtt…..