Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blö

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Ma van a Kontinens-felfedezések világnapja. - 1961. július 12-én varrtak véletlenül cipzárt egy venezuelai folyóelzáró gátra. - Több millió éve nem tudjuk, hogy mi volt a kedvenc reggelije a T-Rexnek, de egyes kutatók szerint a kontinentális, vagy az amerikai, semmiképpen sem az…..
blö 2013.03.07 07:07:08
@Bakacsin:
Nem is a kaja a fontos, hanem az a csöbörnyi kávé (t-chibo) amitől egész nap úgy pörgött.
- Ez a gyónás közbeni magömlések világnapja. - 1765. február 22-én egy sajnálatos véletlen következtében nem találták fel az iPadet Szingapúrban. - 1875-ben ezen a napon vesztek össze Johann Strauss-szal a bécsi ördögbotosok, innen datálható folyamatos elfordulásuk az opera…..
"Szorgalmasabbak és a filmekben is jobbak. A rapzene pedig húzóágazat lehetne Európában is, míg a cigányzene visszaszorult a Mátyás-pincébe” – fejtegette egy politikusuk. A kanadai plakátkampánnyal kapcsolatban a Jobbik illetékesei elmondták, hogy a Jobbik jobban örülne, ha…..
Lisa egy olyan szenvedélybetegségben szenved, ami arra készteti, hogy megegye macskája levedlett szőrét. Minderről a TLC My Strange Addiction című műsorában számolnak be, gondolom azért, hogy soha a büdös életbe' ne nézzünk ilyen tévéműsort. Anyám, borogass, de hirtelen. (A…..
A Curiosity legújabb felvételein wellness fürdőt, egy horgászt és egy vízóraleolvasót is lehet látni. A NASA magyar idő szerint tegnap éjjel hozta nyilvánosságra azokat a felvételeket, amik kétségtelenül bizonyítják, hogy valaha víz lehetett a Marson. „Mindeddig csak a…..
blö 2013.01.25 16:39:28
@szpal:
Oké, bocs, javítanék,
'És akkor átrohant a kamera előtt egy nagyobb gót.' Gút?
Karácsony előtt jártomban-keltemben akárhová néztem, mindenhol tombolt az eszköz-bőség. Amikor a könyvszakma jeles képviselői azon keseregnek, hogy zsugorodik a könyvpiac, akkor talán vethetnének egy pillantást arra, hogy milyen sebességgel alakul ki az új olvasási paradigma…..
blö 2013.01.03 10:32:12
@_iMaginer_: Manapság az inDesign nem xhtml alapon dolgoz? Mert akkor csak le kell csippenteni a printhez szükséges formázásokat és kész az epub alapanyag.
Most megnéztem mit mond magárol a Quark, ott van egy reflow parancs, az visszatér az alapokhoz, tartalmi veszteség nélkül. Az nem derült ki, hogy egy az epubon végzett tartalmi változtatás hogy jelenik meg a printre szánt anyagon. Nyilván teljesen szét is eshet, ha rábizzuk a saját automatikájára.
És van beépített css kezelője, tehát nem kell kivinni a programból az anyagot.
Felteszem mindezt tudja az inDesign is.
Amire ki akarok likadni, hogy a munka során van egy epubra, tecnikailag, alkalmas állapot, ami meg is marad és ahova vissza lehet térni.
E-könyv olvasók Angyalfény 2012.12.10 00:08:20
Intro 2012 ekönyvfronton úgy írja be magát majd a történelembe, hogy ez volt az az év, amikor a nagyfelbontás és az felületbe integrált világítás áttörte a kísérleti lét korlátait. A különböző gyártók nyár óta jelentgetik be a modelljeiket, Nook ST with GlowLight,…..
blö 2012.12.11 08:22:04
@mojo68: Teljesen ki lehet kapcsolni az angyalfényt. a középső gomb hosszas nyomvatartásával. Menüzni sem kell.
blö 2012.12.12 07:48:43
@Dworkyll: Eddig csak epubot olvastam ezen a kütyün, de nem érzékeltem hogy lassabb volna mint mobiban. Sem a menüből állításnál sem a pitch-ogásnál.

Több dolgok is vannak, mik angolul szólnak. Erősen hiányos a magyar fordítás.

Olvastan hogy Paperwhite alul árnyékos. Ez meg felül. Tán fordítva van rászerelve ugyanaz a fajta világítós lap.
blö 2012.12.12 18:24:36
@Dworkyll: Ha egészen a minimum közelében tartja az ember a fényerőt, akkor kis hunyorítással azt is mondhatnánk hogy 'khm' papírfehér. De általában inkább olyam mint amit megvilágítottak neonnal, izé, ledekkel.
De sötétben jobb mintha fel kéne rá csiptetni dolgokat, amiket szintén elő kell kaparni valahonnan. Persze, megszokás dolga.

Az előzőt javítanám: általában epubot olvastam, mobit csak kipróbálás céljából, lapozgatás, nagyítás ilyesmi. Így volt hogy nem éreztem a különbséget.
Fotó: sky1.sky.com A Válaszcsapás jófiúja az életben is jófiú, állapíthattuk meg rögtön a beszélgetés elején. Az HBO-n futó sikeres akciósorozatban Winchester keresi mindig a normális megoldást, ő az, aki átgondolja a dolgok rendjét, aki a szabályok szerint játszik. Londonban…..
blö 2012.01.24 12:46:59
  Hogy Tarlós István a Hírcsárda olvasója, vagy a Kétfarkú Kutya Párt lakájmédiája van feltűnően jól becsatornázva a főpolgármester úrhoz, az most mindegy: lesz Elvis tér Budapesten. Hogy hol, azt nemzeti konzultáció keretében döntik el, tizenkét helyről lehet…..
Még a geekek is házasodnak. És mit csinál egy geek, miután Twitteren megkérte szíve választottja kezét és meg is érkezik rá a pozitív reply, majd Facebookon az "in a relationship" státuszt átlendíti "engadget"-be "engaged"-be?  Hát…..
blö 2011.02.12 11:06:35
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
E-könyv olvasók Multiproblémák 2009.12.19 17:24:00
Úgy fest, a multik érkezése a e-könyv bizniszbe vet néhány hullámot. A Google-t most éppen a (az amerikaiak után) a franciák próbálják megfékezni, meglátjuk milyen sikerrel. A nagy vízen túl már a megállapodás második verzióján is túl vannak mostanra (az első perek…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
blö 2009.11.09 22:21:39
Ímhol egy rácsodálkozós.
www.terminal.hu/cikk.php?article_id=117355
Amit ír, hogy 1-2 G-n a házikönyvtár... Nekem most 16 G. Képregények nélkül. De végülis nem ez a lényeg.
blö 2009.11.21 09:12:23
@Dworkyll: Gyönyörű darab, de 1,3kg. Ha nekem a 850g-os Asustól is már a kezem szakadt le néhány oldal után...
Csak azért nem írtam bálnafasz üléseket, mert a végén még bekerül a hivatalos promóanyagokba. Bár kérdéses, hogy él-e hazánkban olyan ember, aki megengedhet magának olyan gyomorforgatóan pazarló luxust, amit az orosz oligarchák számára egy fullosan bútorozott Prombron Monaco…..
E-könyv olvasók Formátumháború 2009.10.29 12:49:00
IntroA beszerzés utáni keserves csalódásokat megelőzendő egy dolgot nagyon nagyon érdemes észben tartani: villanykönyv-nyelven ha egy formátum támogatott (supported), az nem jelent többet, minthogy az adott formátumú állományt jó eséllyel az eszköz képes valahogy megjeleníteni,…..
blö 2009.11.08 08:59:37
Szerintem @Dworkyll: sem gondolta, mikor címet adott a posztnak, hogy a formátumháború a kommentekben zajlik majd. :)
A pdf-el továbbra is az a bajom @Ignis_veneficus:, hogy a te pdf-ed nálam nem néz ki jól, abból meg hogy a teljes könyvtárat minden olvasóváltásnál beforgassam más méretbe, nos elegem van. Majd 3500 kötetről/fileról beszélünk. Arról nem is beszélve, hogy asztali gépen is ovasok meg mobil eszközön is.
Az epubot könnyebb megtartani egységesnek, valószínűleg az inDesign kimenete lesz az etalon. Ne felejtsük el, hogy egy nagyon erős, tag-elhető html(is) szerkesztőről beszélünk.
Hogy hiányos az epub export? Tegyük a szívünkre a kezünk, a Ps-en kívül mit csinált meg jól az Adobe?
De előbb utóbb meg kell csinálniuk. Vagy valaki megint előáll egy újabb formátummal. :)
blö 2009.11.08 22:35:24
Csak azért vizionáltam etalonnak az ID-et, mert Adobe bátyánk szereti magához kötni a formátumot. Öreg Ps használók emlékezhetnek, hogy a psd sem volt sokáig szabad.
@Ignis_veneficus: hajrá, csak azt mondom, hogy a te cuccodat én nem tudom használni, és ez az én általános én, én mint az örök kisember, aki csak doc-ban tud olvasni. :)
Mindenkinek jó konvertálgatást.
Én áruló módon az új, PAPÍR Banks-t fogom most olvasni.
blö 2009.11.09 22:18:07
@Ignis_veneficus: A száműző. Bizony ám Iain M. Teljesen offline botlottam bele. Könyvesboltban. A kiadók meg remélem csuklanak, mert már én is emlegettem az rss nélküli anyukájukat. De használható hírlevelük sincs. A szukitsnak volt valami, de ott is ömleszve volt a cucc, már az fárasztott mikor a rosszul megírt fantasy sorozatokon kellett átpörgetni. Eh. (bocs a kardozóshercegnő fanoktól)
Nem volt rossz ez az év, főleg hogy a blog márciusi indulásakor nem gondoltam volna, hogy ennyi izgalmas szerkezet jelenik meg még az idén, és hol van még a karácsony? Sajnos ezek az eszközök a világ elterjedtebb nyelvein beszélő helyeken jelentek meg főleg, a "hatalmas"…..
blö 2009.11.04 08:40:44
@Komavary: Alakítsd át prc-be.
Nem is az az érdekes, hogy Váncsa István fölbukkan egy gasztroműsorban, hanem az, hogy eddig még nem. Váncsának ugye jó pár éve, 2003-ban jelent meg a szakácskönyve (egyes részletei már előzőleg a Gustóban is megjelentek), ami egyáltalán nem volt szokványos darab, ezért is…..
Egyes budapesti designbutikok enteriőrjében simán megférne egy ilyen vállfákból kreált lámpabura. Azon sem lepődnék meg ha már lenne valamelyikben. Nem tűnik egy bonyolult dolognak. Kedvenc forma- és divattervezőink talán a nyári-őszi kollekció közt felgyülemlett üres…..
 A WANT egy brit manufaktúra, amely limitált példányszámban készít magas minőségű, kortárs bútorokat, elsősorban fából. A Drift névre hallgató, diófából készült tálaló (amelyhez hasonló asztal is tartozik), a látszat ellenére hat, érintésre nyíló fiókot is…..
E-könyv olvasók 1984? 2009.07.20 20:45:00
Hűséges olvasóink, Komavary, Ignis és ZLC olvtársak után a Technet.hu is tudósított az Amazon újabb fenomenális dobásáról. Azok az olvasóik (fizető(!) ügyfeleik) akik megvásároltak két kultikus könyvet, azok a minap a megvásárolt (birtokolni vélt) műveknek csak a hűlt,…..
Tegnap egy beszélgetésen vettem részt, amit a szegedi Somogyi Könyvtár szervezett, irodalom és blogok témakörben. Simán megtehetném azt, hogy általam szórakoztatónak ítélt módon szétsavazom az egész produkciót, de mivel a kezdeményezés alapvetően jó, és a szervezők…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..