Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FIROBE

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma betekinthettem a Gripen szerződések módosításába. Az egész eljárás igen meglepő volt. Olyan komoly biztonsági mechanizmus volt velem szemben, hogy magam is ámultam. Pedig elnézve a HM politikai vezetésének tavalyi évi tevékenységét, szerintem inkább tőlük kellene félteni a…..
FIROBE 2012.02.14 21:12:54
Induljunk az elejéről:
"Vége a titoknak! Elolvastuk a Gripen-feljegyzést"
Ezt a cikket olvashatjátok, ha erre a linkre ráléptek:

nol.hu/belfold/vege_a_titoknak__elolvastuk_a_hirhedt_gripen-feljegyzest

...110 százalékát kitevő ellentételezést vállalt magyarországi befektetések formájában. A beszerzés körülményeiről ugyanakkor elterjedt, hogy a nemzetbiztonsági kabinet hivatkozott ülésén Orbán Viktor akkori miniszterelnök a szünetben félrehívta Pintér Sándor belügy-, Matolcsy György gazdasági és Varga Mihály pénzügyminisztert. Azt, hogy mit mondott, azóta sem tudni, jegyzőkönyv nem készült, az összefoglaló feljegyzés pedig államtitok volt, legalábbis eddig. Igaz, ebben utalás sincs arra, hogy az érintettek félrevonultak volna, kizárólag a döntéseket ismerteti...

Szerintem akit érdekel nagyon, hogy miért döntöttek úgy ,ahogy, akkor a HM előterjesztést olvassák el. Ez legalább bizonyítja a megalapozott gyanút:
...„megvizsgálta a HM által előterjesztett ajánlatokat a harcászati repülőgépek bérlésére vonatkozóan”, és azt a döntést hozta,...

A HM előterjesztés az F-16-ot favorizálta, s ez alapján nem dönthettek volna a Gripen mellett. Akkor, mi volt az a bizonyos dolog ami nagy nyomatékkal volt? Nos erről elszámoltathatnák az ott jelenlevőket. Most már nem lehet kibúvót találni.

Amennyiben előkerülne esetleg az a fránya előterjesztés, akkor lenne még ötletem, hogy kit kellene megkérdezni ezzel az anyaggal kapcsolatban. Esetleg a készítőjét, hogy az van-e benne amit írt, és a Légierő Vezérkar néhány prominens személyét is szembesíteném ezzel a dokumentummal. Szerintem lenne kerek szem és nyitott száj. Innentől kezdve már adott, hogy ki volt az aki mesterkedett ebben az anyagban.

A vizsgálódást amennyiben folytatjuk, akkor következnének a beszerzéssel foglalkozó program irodák "Technológiai Hivatal Repülőgép Modernizációs Programiroda" . Ők is hozzátennék a saját ismereteiket.
Ezek után nem lenne más dolgunk, mint Budai Gyulának elmagyarázni a teendőket :-)