Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szegAlia

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Láncaid lehulltak s im azontúl sokáFélve lépdel lábad, amikép megszoká.”Arany János Kevesebb fát az erdőben 1956 októberében kilenc és fél éves voltam, akkor ősszel kezdtem a 4.osztályt. Addigra a legteljesebb szellemi kettősség jellemezte az életemet: mást hallottam…..
szegAlia 2012.10.25 15:06:54
@tesz-vesz: Ne reménykedj, nem biztos, hogy túlélnéd !
szegAlia 2012.10.25 15:09:45
@tesz-vesz: Olyan primitív és hülye vagy, hogy szót sem érdemelsz.
Piroslap Így tüntettek ti 2012.03.20 19:34:00
Te, ne haragudj, nem tudtam menni, mert a tévében volt egy film,és azt akartam megnézni, és különben is káposztás cvekedli volt az ebéd....Hogy nehogy a schmittpálizmus hibájába essek, azzal kezdem, hogy az alábbi kis szatíra nem az én szerzeményem, egy szót sem írtam belőle,…..
Ángyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.…..
szegAlia 2012.03.01 17:54:19
@Sandman (KaraKum): A "kísértet" már nem gyömöszölhető vissza a palackba. A nemzetet sem fogja (ahogy soha nem is alkotta) egyedül a nemzeti burzsoázia. Ők tulajdonuk révén "csupán" uralják a nemzeti javakat.
A nemzeti burzsoázia egyúttal harcban áll a nemzetközi burzsoáziával, mert a termőföld-tulajdon megszerzése hatalmas biznisz. Épp ezért vezették be, majd hosszabbították meg a földvásárlás moratóriumát. A hírekből úgy vélem, most aktualizálják a hazai burzsoázia újabb helyzetbe hozását a nemzetközivel szemben azáltal, hogy 2014-re befejeződjön a termőföld tulajdonlásának ténye. Ezáltal kiteljesedik a kapitalizmus az ország minden szegmensére.
A politikai állam - mint a tőkés rend védelmezője - mi mást akarhat mint : még további és nagyobb profitot biztosítani a hazai burzsoáziának.
  Ha jól számolom, eddigi életem során kb. 13x költöztem albérletről albérletre. Ahhoz, hogy kivegyem bármelyiket is, azon túl, hogy az "új" lakásba bele kellett "szeretnem", mindig próbáltam tájékozódni, mire is számíthatok a rezsit tekintve. Nem csak…..
Egyenruhás polgár ELINDULTUNK… 2012.02.13 11:27:00
A 2010-es kormányváltás óta sokan sokféleképpen kifejezték már véleményüket arról, ami a Köztársaság egyenruhás polgáraival történt.A jelenlegi kormány nem válogatott az eszközökben, amikor bosszút állt a nyugdíjas és az aktív állományon. Szerzett jogok elvétele, 16…..
szegAlia 2012.02.14 17:53:14
Sokat meséltek és gyönyörűséggel hallgattuk a magyar katona virtusságait. Történelmünkből ismerjük a hazát védő magyar (nemesi és jobbágy)katona hősiességét, önfeláldozását. Szép volt, elmúlt. Az önálló, független Magyarországgal együtt már a középkorban megszünt egy jogosan annak nevezhető magyar hadsereg. Azóta csak idegen érdekekért létező, kötéllel fogott meg kényszersorozott katonaságról beszélhetünk.

Mára lényegesen megváltoztak a körülmények. Ennek alapján fölmerül bennem az a kérdés, ugyan mit is kezdhetünk egy önálló magyar hadsereggel? Ugyan
kitől akarjuk ezt a maradék hazát megvédeni itt Europa közepén,szövetséges országokkal körülvéve? Egy hadsereg fenntartása nem húsz forint.Mindezek ráadásaként akkor, amikor teljes gazdasági és (kínosan lassú) politikai integrálódás a célunk az Europai Unióba.

Én is azon az állásponton vagyok (mint itt egy másik hozzászóló), hogy egy korszerűen szervezett és felszerelt hadsereget csakis egy Egyesült Europai Szövetség (vagy nevezzék akárminek)képes megteremteni és fenntartani.Ez felelne meg leginkább a magyar érdekeknek és aki akar, beállhat zsoldosnak.

Nem tudok ahhoz szólni,mi hibádzik a mai magyar hadsereg (ha egyáltalán szó lehet ilyesmiről) szervezésében meg ellátotságában, de azt látom, hogy helyzete, szerepe ma sem változott. Ez is csak megerősíti bennem a már korábban említett véleményemet : nincs szükség önálló magyar hadseregre.
szegAlia 2012.02.14 18:27:36
Ami pedig az "egyenruhás polgár"-t illeti, ez már bonyolultabb kérdés mint az, hogy legyen magyar hadsereg avagy ne.
Szerintem ennek eldöntésében az lehet az alap, hogy zsoldos, vagy sorozott az állomány. Ha zsoldos, az pártnak, (vagy pártszerű szervezetnek) ne lehessen tagja, amit viszont nem lehet előírni a sorozott katonának, de a hadseregen belül semmiféle politikai szerveződés vagy a világnézetet befolyásoló cselekmény nem engedhető meg. (Nem lenne kellemes, ha a járőrtárs azért hagyna cserben, mert más pártnak tagja.) Itt kerülhet szóba : mi legyen a vallás gyakorlásával? (Szívem szerint ezt is kitíltanám, de tudom nem lehet. Legyen pap, aki vállalja (de a harctéren is) a katona vígasztalását,lelki gondozását, de ez sem mehet más világnézetűek rovására. (Mindenkinek jólesik az együttérzés.)
Nem tudom ezt az USA hadseregében hogyan oldották meg, de lehet okulni belőle.
Aztán itt van az a kérdés, ami napjaink rendvédelmi dolgozóinak legnagyobb és jogos sérelme. Igen, aki szolgálatot vállal, azt megilletik az ellenszolgáltatás(ok) és ez visszavonhatatlan kell legyen. Bizonyára ennek is vannak emberséges és tisztességes szabályai, nem kell kitalálni őket.(Amit ez a rabló-kormány művelt, vérlázító és megsemmisítendő.)
Végül a katona (a hadsereg)társadalmi megbecsülésének, elismerésének kérdése. Bármilyen furcsának is ítélik meg mások, én ezt tartom a legegyszerűbb problémának, de tudom megoldandó probléma.