Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szerpentina

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fővárosi Ítélőtábla 2012. február 10-én súlyosbította a Fővárosi Bíróság ítéletét Geréb Ágnes ügyében. A bábát öt helyett tíz évre tiltották el a szülész-nőgyógyász, valamint a szülésznői tevékenység gyakorlásától, és helyben hagyták a két év…..
Szerpentina 2012.02.15 16:21:39
@kb. kognitív disszonancia: Kicsit Alapoznék...Kedves, hogy ennyire aggódsz az előmenetelem miatt :) . Hidd el,túl vagyok az alapokon. De a "hülye vagy , lányom leülhetsz" megintcsak a te stílusodat jellemzi...Hogy lehet így megnyilvánulni???Azt gondolom, én is kiszállok: beszélgetni, vitázni csak tisztelettel lehet.És ez a többiekre is vonatkozik, akik a másik felé bunkó módon reagálnak- legyenek G.Á. pártiak vagy sem. És most gyújtok a sámánommal egy illatgyertyát...de hol a tarisznyám??Hahaha...:D
Szerpentina 2012.02.15 16:43:33
@AnnaKarenina: Kedves Anna Karenina! Ez parttalan vita. Én személy szerint azzal szeretek beszélgetni, aki képes a másikat meghallgatni.Örülök, hogy neked szép emlék maradt a szülésed. Ez hatalmas ajándék. De nagyon sokan - mondhatnám, hogy a nők és a babák többsége valamiféle traumatikus emléket őriz a szülőszobáról. Max. nem beszél róla, eltemeti jó mélyre. Mert nem illik.
Nyilván nem kell mindent a másik arcába vágni, és terhelni azt, aki nem szeretné tudni,én sem vagyok az a nagy nyomulós, meg kiállok az utcára, aztán jól megmondom típus, de a tények, ha már azoknál tartunk, akkor is tények, akármerre ferdíti a média és a megsemmisített/kikozmetikázott kórházi akták...

Az illatgyertya pedig jó dolog,ahogy a füstölő is (már ha természetes persze :))...és nem hiszem, hogy ezzel az elcsépelt mottóval kellene "leigázni" azt, aki háborítatlanul szeretné gyermekét világra hozni- pl. a Szt. Istvánban, vagy a Szt. Margitban.
Te nem így szeretted volna megszülni a babádat? Dehogynem. Gondolom. Komplikációmentesen, békességben, az igényeiteket előtérbe helyezve. Ennek fényében, én kiszállok ebből a "vitából" , nekem nem ellenségem senki, pusztán nem értek egyet azzal a fajta megnyilvánulási móddal, ahogy ezen a fórumon is zajlik.
Szerpentina 2012.02.17 11:20:21
@kb. kognitív disszonancia: Nem tudom, miért jött ismét értesítés a hozzászólásodról...De mivel múltkor a sámánommal csakrákat nyitogatva megszólított Pallas Athéné hangja,úgy tartom rendjén valónak, ha magam is pontokba szedve válaszolok , nemcsak úgy "sunyin" lelépve, ahogy balga és tudatlansággal terhelt terveim között szerepelt.:)
1.2.pont- Az otthonszülésnek éppen az a lényege, hogy nem a műszerezettség mértékén, sokkal inkább a "hagyni a dolgokat a maga menetében és természete szerint zajlani" által biztosított alapvetően harmonikus és empatikus légkör adja meg az alapját.(Ez elmondható volna intézményi keretek között történő szülésekről is, ha valóban így működne a rendszer- tisztelet a kivételnek.)Ez már megalapozza azt a fajta biztonságot, ami a komplikációk többségét eleve kivédi,kizárja.Emellé jönnek a segítői (bábai, dúlai, apai, gyermekorvosi stb...) felkészültség és rátermettség, és az anya személyisége, belső, ösztönös és tárgyi tudása. Komoly felkészülés előzi meg a tervezett otthonszüléseket.És nem teszik ki sem az anyát, sem a babát olyan kockázatnak, ami az előzményekből és az aktuális állapotból kikövetkeztethető.Ilyen esetekben mindig kórházba irányítják az anyát.
Sunyiságomat illetően...álnéven írni, mi , ha nem eleve sunyiság? ;) A sztárok pedig vmiféle üzenet hordozói mindannyiunk számára- s ha közülük vki erre vetemedik, hát, mi jogon mondja bki is azt, hogy magyar etéren "megfelelőik" loncsos-lompos-bozontos, igénytelen, döntéseiket, tetteiket ép ésszel felbecsülni képtelen, elvont idióták? Csak megsúgom, hogy az otthonszülések kellékei mindenhol ugyanazok...a bábai táskában vannak életmentő műszerek,gyógyszerek, kezükben, mozdulataikban sok év tapasztalata, szívükben alázat, a fejükben pedig az az ösztönös pontosság,ami nélkül alkalmatlanok lennének erre a feladatra.A család pedig felkészül arra mind tárgyiakban, mind lélekben, hogy a lehető legjobban menjenek a dolgok. Ha kell,akár kórházba is vonuljanak- ami meg is történik.(Azért megkérdezném azt a mentőst, vajon milyen lelkiismerettel alszik azóta, hogy nem ment ki az utolsó esetnél, amikor többször is hívták???Megvárva a rendőröket, egyértelműen ők maguk veszélyeztették a kisbaba és az anya életét!)
Az általad linkelt wikipédiás definíciókat köszönöm, de nem különösebben értem, hogy miért kapom, hiszen, ha okosan értelmezed, tudhatod, hogy vica-verza...hajtani a fekete lepkét a sötétben...hááát, mulatságos, ámde felettébb értelmetlen foglalatosság. Hozzászólásodból tehát az derül ki, hogy valóban nem tudod, miről is van szó pontosan, ha ez a téma felmerül.
4.Az otthonszülés szabályozására jó ideje próbálják rávenni a feljebbvalókat, kevés sikerrel.Ha nem hallják azt, aki érintett, aki ért hozzá, és aki valóban igényli, milyen szabályozás születhet? Amilyen született is. Lehetetlen Mo-n ma törvényes keretek között otthon szülni. Mivel nem tudják megadni az ÁNTSZ-es besorolási kódokat a segítőknek,sem a szülészorvosoknak,sem a szülésznőknek,sem a bábáknak, sem a gyerekorvosoknak. Emellé jön még a biztosítási díj. Hát, ez teljes mértékben kimeríti a diszkrimináció esetét...Mindenki azt szeretné, ha ez gördülékenyen menne, mint a NY-Eu-i országokban.Ott a kórházak mellett születésházak is működnek ,a bábáknak pedig szabad bejárása van az intézményekbe. Hozzáteszem, a nyugati orvosok zöme alapvetően másképpen álla szüléshez, mint az itteniek. Noha ők is pénzből élnek, nem is kevésből...
5. Rengeteg munka van abban, hogy minden nőt és babát tisztességesen kezeljenek bárhol szüljön is. Csak éppen ez a családok felől érkezik, ami , ugye, "komolytalan". Bálint Sándort tudom kiemelni,aki a maga több, mint 40 éves tapasztalatával a Szt. Margitban elsőként vezette be a háborítatlansághoz vezető szemléletet jó pár évvel ezelőtt- azóta is fehér holló a szülészeti fronton, különösen férfiként.
A halálesetek pedig...hajj, hajj, kedves kognitív d.:(Tudod, néhány éve foglalkozom szülésfelkészítéssel, szülés után pedig anyákkal, babákkal,el sem tudod képzelni, mennyi tragédia van a szőnyeg alá söpörve.A papírokat úgy kozmetikázzák és semmisítik meg, ahogy csak akarják. Egymással pedig védszövetséget létesített orvosaink ugyanúgy praktizálnak tovább, dacára meghalt, megcsonkított, megalázott pacienseik sorsának. Adja ég, hogy soha ne kelljen átélni olyan sebeket, mint a nők és babák (és családjaik) kb.80 százalékának! Őszintén kívánom.
A családtagjaim, kutyánk, cicánk pedig köszönik szépen, tökéletesen helytállónak tartják azt a hozzáállást,amelyet latin kifejezésektől mentesen is képes vagyok biztosítani számukra. ;)Remélem, számodra is. :)