Regisztráció Blogot indítok
Adatok
julianus02

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt. Kerek 25 év, negyed évszázad telt el azóta. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Mi az elmúlt huszonöt év mérlege, a rendszerváltás velünk élő öröksége?…..
julianus02 2014.10.10 19:23:36
@Holger Hartland: Eléggé zavaros a téma, mert egy másik írásban már 300 millió forintról van szó és a hölgy nem az adós, hanem állítólag adóstárs és ahogy a hír szól; "ismert/elismert otthonvédő ". Ugyanakkor úgy néz ki, hogy egy összegben ki tudta volna fizetni a tartozást. Vajon az adós, hitelfelvevő miért nem ment el, miért nem jelent meg?
www.hirarena.com/300-millios-vegtorlesztesi-kiserlet-az-unicredit-bankban_567
julianus02 2014.10.10 18:33:05
@'it's cool to know nothing': BE amikor ezekkel az országokkal hasonlít össze bennünket, elfeledkezik arról, hogy náluk nem az volt a szlogen: Az állam rossz gazda, és másként vezényelték le a privatizációt, nem adósodtak el olyan mértékben devizában, sokkal jobb a gazdaságuk összetétele és az uniós támogatásokat döntően a reálgazdaságra fordították, kiegészítve állami támogatással.
Lengyelország esetében pedig döntő az is, hogy a rendszerváltozásukkor a meglévő hiteleiket konszolidálták.
visszanyal a fagyi. A holland ballib EP képviselők ismét belopták magukat a magyarországi baloldali liberális és ateista érzelmű polgárok szívébe a tegnapi brüsszeli Bizottsági vita kapcsán. Sophie in 't Veld, a progresszív liberális D66 képviseletében osztotta immár sokadszor…..
julianus02 2012.02.15 09:49:52
@tomtyi:
Kedves tomtyi!

Örülök a megszólításnak, annak ellenére, hogy Te nevetsz rajta. Kodolányi Julianus barátjától kölcsönöztem a nick nevet, hogy a nemzet iránt elkötelezettek társaságának, barátságának keresését jelezzem. Nem azonosítom magam Julianus baráttal ezért írtam/irom kis kezdőbetűvel.

Igen, ismerem az idézettel kapcsolatban általad írtakat. Idézhettem volna onnan is, ahol Te jelölöd az eredetét, de Petőfi a kedvenc költőim közé tartozik, kiemelten a népköltészete. Az érettségi dolgozatom is e témakörben írtam, megjegyezve benne „a népből a nép nyelvén, a népnek” szólnak versei. Ennek okán jutott eszembe Petőfi Szeget szeggel című verse.

Szerintem általában nem a liberalizmus eszméivel van probléma – ez kisebb nagyobb mértékben a felvilágosodást követőleg, majdnem minden egyes áramlatban megjelenik – hanem az arányokkal, a gyakorlattal. Akár a politikát, akár a vallást vesszük alapul mindegyik „visszataszító” lehet, ha elszakad a való élettől, ha öncélivá, képmutatóvá, s mint ilyen káros tényezővé válik. A mai elméleti liberalizmus (neoliberalizmus) korlátlan szabadságot hirdet és ennek gyakorlati megvalósítása nem a társadalmi, gazdasági kohéziót valósítja meg, hanem szétszabdalja a társadalmat és egymással szembeállítja. Az elv, aki bírja marja. Ennek következtében a folyamatok ellenőrizhetetlenné válnak, melynek először a szabadosság, végül, káosz a következménye.
A történelmi múltba visszatekintve – L. Római birodalom bukása – ennek számos káros következményét észlelhetjük. Szükségszerűségnek szerintem annyiban tekinthető, hogy az ember élete során változik, de a jó és rossz hajlam benne van, s bármikor bármelyik előtérbe kerülhet.

Amennyiben az általunk ismert természeti világot nézzük, tapasztalhatjuk, hogy szabályok, törvényszerűségek mozgatják, ugyanakkor mindig fennáll a döntés szabadsága, melynek következménye van. A társadalmat is írott és íratlan szabályok mozgatják, tartják fenn. Amennyiben ezeket a szabályokat nem vesszük figyelembe, vagy csak részben, megjelennek az ellentmondások, melynek végső következménye az összeomlás. Ezért mondom és írom le számtalan esetben, semmilyen tekintetben nem létezik korlátlan szabadság, csak korlátozott szabadság.