Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hollandbringa

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tekerném télen-nyáron. ;-) Nem, nem valami perverzióról van szó, csak a nálunk holland bicikli néven ismert bringáról. Hollandiában nagymama-biciklinek hívják, van nagypapa verzió is, a németeknél inkább csak női verzióban létezik. Az angoloknál roadster-ként ismerik, de…..
hollandbringa 2012.02.13 15:09:38
@bonifac: A karbantartás itt se és ott se erőssége a kerekezőknek. Egy jól beállított V-fék erősebb a dobféknél és a görgősnél is, de ez a használat alatt megfordul és sokáig úgy is marad.

Egy Emma-t láttam a magyar nagykereskedőnél, az görgőfékes volt és ezen a képen is görgős fék van. Jellemzően már csak a kis kerékpárműhelyek akik retro bringával foglalkoznak és ebikeknál fordul elő, ahol valamelyik kereket hajtja a motor, hogy dobféket szerelnek fel a hollandok.

Az osztrákoknál és a németeknél az terjedt el a kontrás agyváltó ( Sachs Torpedo 3 ), amit könnyű volt idehozni. Ezért terjedt el az a képzet, hogy az agyváltós kontrás. Agyváltósban létezik szabadonfutós és kontrás is. A szabadonfutós lehet fék nélküli ( felnifékes, dörzsfékes vagy fixi), dobfékes, görgőfékes és tárcsafékes.
hollandbringa 2012.02.13 16:20:32
@bonifac: Itthon is dobféket használunk a szalagfék és a görgős fék helyett is. Talán mióta nagyobb hűtőbordákkal szerelt görgőfékesek is vannak, azóta vagyunk csak bizonytalanok hogy azok talán nem dobfékek. Akik tisztában vannak a különbségekkel, azok is inkább agyféket használnak.