Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giggs85

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
– Szevasztok, csuncsulák! – köszönt a katonáknak, és a kopaszhoz fordult. – Mi a rügy? – Ez meg mégis miről hablatyol? – meredt csodálkozva társára a férfi, és a lándzsáját Barura szegezte. – Nyugodjál le póverhuszár! – kiáltott rá a fiú, és a magasba emelte a…..
Azt már írtam úgy fél évvel ezelőtt, a Fuharosok kapcsán, hogy fura ellenérzésekkel viseltetek Esterházy Péter művei iránt. Ennek persze számos oka van, s ezekről is írtam már, gyanítom, hogy többször is – a legfontosabb közülük az, hogy a mai-magyar-posztmodernt sokszor…..
Giggs85 2013.06.21 10:20:57
@entropic: Sikerült azóta elolvasni? ;)
2013 a magyar televíziózás aranyéveként vonulhat be a kalendáriumokba: az Aglaja és az On the Spot révén öt Arany Nimfát nyertünk a Monte-Carlóban rendezett televíziós fesztiválon, ami olyan a nemzetközi tévés életben, mint mondjuk a Cannes-i filmfesztivál a mozinak, szóval nem…..
Giggs85 2013.06.14 11:10:37
Bár világszerte egyre kevesebb ország hajt végre kivégzéseket, azért még akad jó pár állam, amelynek igazságszolgáltatása előszeretettel gyilkolja saját és más országok polgárait. Íme, öt „egzotikus” bűn tavalyról a nagyvilágból, aminek elkövetése az életedbe…..
Miből a közönség- és miből kritikai siker? Mi köze egyáltalán ehhez a kérdéshez egy műfordítónak? Foglalkoznak ezzel a kiadói szakemberek? És néha látszólag miért nem? Lehet, hogy a Vad nyomozókkal másképp lesz? Hogyan csinálták máshol?, merülhet föl a…..
Nem azért olvasok annyi amerikai könyvet, hogy utána arról elmélkedhessek, hogy mennyire sekélyes az amerikai irodalom és mennyire nem releváns az európai olvasó számára. Szeretem az amerikai irodalmat, és csak nagyon ritkán érzem úgy, hogy egy könyv annyira jellegzetesen amerikai,…..
Körülbelül másfél évvel ezelőtt láttam a könyvből készült filmet, és nekem már az is nagyon „tetszett”, vagyis meglehetősen nyugtalanító, zavarba ejtő és letaglózó élmény volt. Azóta is ott motoszkált bennem a gondolat, hogy majd egyszer mindenképpen elolvasom a…..