Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oszronlyái-öerg-csakó

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy kőkemény idealizmus részemről, de ennek az egész párbeszédnek/vitasorozatnak az lenne az egyik legfőbb (ámde nagyonis szándékolt) "mellékterméke", hogy végre elkezdjen már feloldódni ez az értelmetlen, becsontosodott, emberi kapcsolatokat durván mérgező bal-jobb…..
Oszronlyái-öerg-csakó 2012.02.12 19:12:34
Az írást kiválónak és előremutatónak érzem, ezért is fűznék hozzá pár gondolatot azoknak, akik kategórikusan hangsúlyozzák a bal és a jobb valós létét. Nem is azzal van a baj, hogy mindkettő létezik. Akkor történnek a bajok, amikor valamelyik szélsőségbe megy át. Ez viszont onnan ered, hogy nincs együttműködés a két oldal között-gondoljunk csak bele elmúlt történelmünkbe.( 30 évnek kellett eltenie, hogy Deák Ferenc-re hallgasson az akkori politika, persze kellett hozzá egy mindenki által zsarnoknak tekintett, majd mégis inkább addigra kompromisszumokra hajló uralkodó rendszer.) Nekünk is 30 évet kell várnunk-vagy 33-at mint 1956 után-, hogy a mai rezsim belássa, összefogás nélkül nem mehet előre az ország? Vagy megvárjuk, hogy ismét az éppen aktuális szélsőség kerüljön hatalomra ? Ezzel kapcsolatban pedig borzasztó dolgot lehet vízionálni, amit nem tennék.

Szóval emberek ! Együttműködés ! Együttműködés ! Együttműködés !

Mégpedig azért, mert az ember a mai világban együttműködés nélkül teljesen elveszett, s ha meg van az együttműködés az emberek között, biztosan kialakul bennük a ma még kevésbé jellemző felelősségvállalás, s ha az is kialakul, talán előjön a szolidaritás- nem úgy mint most / pl. aki nem dolgozik ne is egyék -közmunka !/

Együttműködés ! Együttműködés ! Együttműködés !

Ez lehetne a formálódó ellenzéki kerekasztal jelszava, amely megalapozhatná a jelenlegi FIDESZ leváltását, vagy esetleg a FIDESZ-en belüli józan gondolkodók együttműködésre késztetését.

Idealistaként már több helyen felvetettem -ha Orbán Viktor most azzal kezdené parlamenti felszólalását, hogy a pártok vezetőit összehívva egy közös minimumot felvázolva és együttműködésre bíztatva őket,- többet tenne annak érdekében, hogy meg tudjon egyezni az IMF-el, Tudom erre Orbán képtelen.