Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KoKo58

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tűzoltók tüntettek pénteken a brüsszeli utcákon. Az ok: a kormány szigorítani akarja nyugdíjazási feltételeiket, így megszűnne az eddigi korkedvezményes, 58 éves nyugdíjkorhatáruk. A tűzoltók nem kímélték a velük szemben kivezényelt rohamrendőröket, a meglehetősen…..
KoKo58 2012.02.12 14:17:02
Csak néhány reakció.
Sokak figyelmét talán elkerülte talán elkerülte, hogy az irodai, adminisztratív munkához, ne adj Isten a tanításhoz teljesen más jártasságok és készségek kellenek, mint a talpas rendőrnek, vagy a csizmás tűzoltónak. Az sem elhanyagolható, hogy az irodai munkát végzők száma jóval alacsonyabb, mint a beavatkozóké.
Többeknek: a gond nem az, hogy a szolgálati nyugdíjnak a túlkapásai megszűntek (25 év szolgálati idő, amelybe nemcsak az effektív idő számított bele) , hanem az, hogy:
1. A szolgálati nyugdíjba vonultak esetében az állam egyoldalúan felmondta a jogszabály alapján törvényesen megkötött egyezséget. Itt nem Tocsik-féle egyezségről volt szó. Ráadásul többek nem önként dalolva mentek el, hanem a különféle átszervezéseknél elküldték őket.
2. A szolgálati nyugdíjasok ma kedvezőtlenebb feltételekkel mehetnek el dolgozni, mint például a 40 év munkaviszony után nyugdíjba ment nők. Mondja meg nekem valaki, hogy miért kell korlátozni például a külföldön megszerzett jövedelmeiket!
3. Ha ma valaki egy adóparadicsomból hazahozza a pénzét azt kisebb adó sújtja, mint a vitatott réteget!
A legnagyobb vesztesek ugyanakkor a jelenleg is szolgálók. Ők 62 éves korukig fognak dolgozni. Valaki kérdezte, hogy miért használódnak el előbb a magyar rendőrök, tűzoltók, mint a nyugati kollegáik? Nos a válasz egyszerű: meg kell nézni az ottani és az itthoni egészségügyi ellátórendszert például. Ott megpróbálják minél tovább jó erőben tartani őket, erre áldoznak is, mert tudják, hogy anyagilag is megéri. Ott a jövedelmük eleve nem teszi szükségessé azt, - igaz ebben ma mindenki így van szinte Magyarországon - , hogy a szabad idejét is munkával töltse el. Az előző generáció vonulós tűzoltói nem mindig a legkorszerűbb védőeszközökkel - például légzésvédővel - dolgozhattak, ami ugye megtette a maga hatását. Elég megnézni a statisztikákat. A rendőrök, tűzoltók átlagéletkora jóval alacsonyabb az amúgy sem magas magyar átlagnál.