Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenhova

0 bejegyzést írt és 1584 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. noveberében egy multi online áruházában rendeltem egy karton tejet, és bankkártyával fizettem. Ahogy kell, átirányított egy szép nagy bank online fizetési felületére, ahogy beírtam a bankkártyaadatokat, visszaküldött az online áruházba, ott megdícsértek, milyen ügyesen fizettem, és vártam a…..
mindenhova 2019.02.11 09:34:28
@lenörd hofstadter: Egyáltalán nincs igazad! A webes vásárlásnak nem szabadna eltérnie a hagyományostól. Tehát ha leveszek egy terméket a polcról ahol kint van az ára, vagy rá van írva akkor azt a terméket veszem meg azon az áron amit láttam is. A pénztárnál is csak ennyit kérhetnek tőlem. Sőt, ha ők elrontották a beárazást, akkor sem kérhetik a magasabb összeget mivel így a megtévesztés gyanúja áll fenn. Ugyan így kell történnie a webáruházakban is. Utólag nem lehet semmilyen összeget semmilyen ürüggyel lehívni, ha módosítás történik azt jelezni kell, és egy teljesen új tranzakciónak kell lekönyvelni az előzőt pedig törölni.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
mindenhova 2018.09.17 20:23:10
@TanNé: Csakhogy a magyarok (vezetők) sem akarták a szocializmust. De ha a történelem könyveket felütöd, rájössz, h. az oroszok még sosem segítettek nekünk, viszont a németek már igen. Ráadásul a magyarok, akik nem azonosak a románokkal már elköteleződtek, senkinek sem jutott eszébe, h. hinta-palinta politikát folytassanak. Ezért nem is volt kérdés, h. ki mellé állunk és miért. A közkatona nem tudja valójában miért is harcol. Csak harcol, mert azt mondják neki, büntetéssel megfélemlítik, mert fanatizálják, vagy megtévesztik, vagy valami fajta meggyőződésből. Vagy csak pusztán azért öl, mert ember. Nincs igazán jelentősége.
mindenhova 2018.10.09 10:25:09
@Wildhunt: Nézz utána légyszíves mert nekem nem rémlik. Csak trónkövetelőre emlékszem a keresztes hadjáratok idején. Az meg ugye nem segíteni érkezett, hanem III. Konrád hatalmát erősíteni.
mindenhova 2018.10.09 10:28:34
@András Horkay:
Mondtam már, h. egyszerű vagy mint a faék? Az összes kommentelő közül a legbutább. Csak mondom, Az igazi katona nem azért harcol, mert gyűlöli azt ami előtte van, hanem mert szereti ami mögötte. Te ha 10.000 évig élnél sem jutnál el erre a szellemi, erkölcsi szintre.
A Csernobiltól 15 kilométerre, délnyugati irányban fekvő járműtemetőt az atomkatasztrófa után hozták létre 1987-ben. A járműtelepre azok a gépek kerültek, amik részt vettek az evakuálásban és a sugármentesítésben. Vannak itt teherautók, buszok, páncélozott harci járművek, tankok, tűzoltók, és…..
mindenhova 2016.02.24 16:33:08
@Sandor Szigeti: Nem lenne másik, főleg nem 6 féle lehetőségünk. Franciaország elektromos energiájának 75%-t atomenergiával állítja elő már évtizedek óta. Nem azért állítják le a reaktorokat mert olyan hülyék hozzá mint te, de nem mondom el neked, h. miért mert rohadt voltál utánanézni az okoknak inkább fikázol helyette büdösbunkó komcsilibsi kotonszökevény.
Mert  kellenek a pozítív hangok is...
mindenhova 2015.12.12 23:03:44
@k.kovács géjza: Ha csupán ennyit tudsz hozzáfűzni, ezért kár volt egyetemre járnod. "honvédjeink, bullshit, ajiba, cuccok stb." Bocsáss meg, hogy téged emeltelek ki a sok szánalmas megszólaló közül. Találomra történt.
-Nem gondolnám, hogy egy Honvédelmi Miniszternek többet kellene mondani a nagy nyilvánosság előtt. Főleg annak tudatában, hogy semmilyen valódi hatalom nincs a kezében, feleslegesen is várnánk el tőle, hogy ígérjen fűt-fát-virágot.
  A fészbukolikában az a jó, hogy a trollokat és a funkcionális analfabétákat ki tudja szűrni az ember, tehát – amint ezt az első rész végén jeleztem – miután néhány hétig rágódtam magamban, kilőttem a Facebookra a kérdést: mit tett hozzá Erdélyhez az,…..
mindenhova 2015.11.10 23:07:38
@Albu: Köszi!
Nyilvánvaló, hogy az Európai Unió vezetése nem tud mit kezdeni a kontinensre zúduló vándoráradattal. A közös tervek abban merülnek ki, hogy egy-egy országnak hány ezer migránst kellene befogadnia – szolidárisan és kötelezően. Hogy mit gondol erről egy-egy ország népe, az nem…..
A menekültügyben sok egyoldalú, méltánytalan tudósítás jelent meg a nyugati sajtóban Magyarországról. Az utóbbi napokban azonban új fegyverek is megjelentek a hungarofób eszköztárban: a nyílt, szégyentelen hazugság és az aljas vérvád. “Migránsok menete az…..
mindenhova 2015.10.12 00:43:16
@rasztaszív: Pont olyan hülye vagy fiam mint amilyennek látszol, amit a kommented is mutat rólad.
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
mindenhova 2015.09.07 23:38:10
@♔bаtyu♔: ... és visszaküldik hozzánk. De boldog vagyok!

Ezek az emberek nem menekültek már. Elmenekültek a háborúból, de sem a törökök, se ma görögök, macedónok, szerbek nem lőttek rájuk, nem kellett az életükért futniuk. Törökországig, az első befogadó békés országig háborús menekült. Utána viszont az életminősége javításáért vándorol. Ezt is megértem, de innentől már csak bevándorló, ha ezt törvénytelenül teszi a zöld határon, akkor, illegális migráns.
Pénteken volt épp egy hete, hogy lemondott Hosni Mubarak elnök, sokak szerint ekkor győzött az egyiptomi forradalom. Ezt ünnepelte a sokszázezres, talán néhánymilliós tömeg aznap este Kairó utcáin, leginkább a Tahrir téren. Nem kérdés, hogy történelmi pillanatok ezek, nagyon…..
mindenhova 2014.01.22 15:08:56
Bár rengeteget olvasok, ez a történet kimaradt az életemből amikor pont aktuális volt. (Most is egy másik cikk kapcsán jutottam el ide.)
Nem olvastam el a commenteket, ennek elsődleges oka, h. mára megcsömörlöttem a magyar hozzászólóktól, mindenki sejtheti miért.

A klasszikus kérdés persze felmerült bennem is, minek megy valaki oda,(valószínűleg mert dolga volt) az viszont semmiképp, h. megérdemelte. Nyilvánvalóan súlyos hiba a kellő körültekintés elmaradása, a helyi kultúra figyelmen kívül hagyása, nem ismerése, így az ezekből adódó tudás hiánya. Nyilván nem vagytok katonák, felderítők, nincs meg minden tudásotok az ilyen terepen való mozgáshoz, viszont lehetnek kapcsolataitok akik segíthetnek, pl. amikor nem fogadtátok el a helyi újságíró közvetítését a tálibokkal való interjúhoz. Ilyen helyzetekben nem kicsit, nagyon oda kell figyelni a járulékos veszélyekre. És hogy ne csak utólagos okoskodásnak tűnjön az általam leírtak, a jövőre való biztonságotok érdekében javasolnám, h. a költségvetésetekből szorítsatok ki egy biztonsági szakemberre, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezvén képes koordinálni, megtervezni az életeteknek azt a részét, amire szemmel láthatóan ti nem vagytok képesek, hiszen nem ez a munkátok, feladatotok. Autót "bárki" tud vezetni, főzni is, mint ahogy képes megtanulni kamerát kezelni vagy számítógépet, viszonylag rövid idő alatt. A biztonsági kérdés viszont egy olyan bonyolult és összetett terület, amit hosszú évek tapasztalatával lehet csak elsajátítani méghozzá úgy, h. közben alig foglalkozunk mással. Akik folyton veszélyes helyeken mozognak, szükségük van ilyen szolgáltatásra. Ha valaki nem ismeri ezt fel, különböző okokra hivatkozva megkerüli, vagy tudatosan kihagyja, probléma esetén egyedül marad, és csak a szerencséjében bízhat. Át lehet futni sokszor a villamos előtt úgy, h. nem üt el. Akár, nagyon sokszor. Amíg el nem üt.
A Magyar Kerékpárosklub nyílt levélben emlékezteti Tarlós Istvánt, miket ígért 2010-ben. Az akkori főpolgármesteri programban még a tömegközlekedésé, a gyalogos és kerékpáros forgalomé volt a prioritás, az MKK szerint úgy tűnik, mintha ezt elfelejtette volna Tarlós, aki…..
mindenhova 2013.11.09 17:19:29
@ex-dr. vuk: Ezzel a teóriával az a probléma, h. az itt élő, dolgozó, emberek ezt nem látják be, nem is akarják belátni, így nem is akarják a változást, ill. akarják, de csakis kizárólag a saját javukra. A helyzet az, h. csak komoly érdeksérelmek árán lehetne kieszközölni ezt a fajta változást. Hogyan? Kérdezem én, amikor már egy főpolgármesterben is alig vagyunk képesek megegyezni, vagy ha mégis sikerül, egyes rétegek alig várják, h. degradálhassák, pocskondiázhassák, ezzel általánosan szétzilálják a törvényes rendbe való hitet, hogy apró kis lobbik törhessenek előre kicsinyes érdekeiknek érvényt szerezve. Így nem lehet élni, ez a város mára élhetetlenné vált, immáron lassan két éve elhagytam, mert képtelen voltam együtt élni, feldolgozni azt a káoszt ami ott uralkodik. Nyilván ettől még nem fog megoldódni a probléma, és annyian sosem fogják elhagyni a várost, h. az üres utcáktól kongva végre felocsúdjon a maradék lakó, ill. a városvezetés, h. amit eddig csináltak az szembemegy a józan ésszel, valamint ezzel párhuzamosan ők is feleslegessé váltak.
mindenhova 2013.11.09 17:35:52
@mindenhova: Kihagytam az "itt élő, dolgozó emberek" mellől a legfontosabbat, az üzemeltetőket, fenntartókat, azaz az üzletház, bér és irodaház tulajdonosait, az az üzleti élet irányítóit. Mára ők vannak a legkomolyabb hatással a város fejlődésére azután, h. a korábbi városvezetések kiszorították az ipart a belvárosból.
A legendás tengeri szörny, a krák lehet, hogy tényleg élt, és ichthyosaurusra vadászott. Az új leletek mindenesetre erre utalnak.A hatalmas polipszerű tengeri szörnyeteg, amely egész hajókat tud a mélybe rántani, már régóta izgatja az emberek fantáziáját, és borzolja…..
A Vundersőn és Zuperszexi nem tekinthető a magyar televíziózás mélypontjának, bár a közmondásos bödön aljáról tulajdonképpen már csak a szórakoztatóipar pakurája, a Bagi-Nacsa kettős és az Irigy hónaljmirigy tagjai néznek fel Sebestyén Balázs és Vadon János fél…..
Az informatika világában jelenleg négy nagy trend határoz meg mindent: a számítási felhők, a mobilitás, a nagy adat és a szociális média. A legutolsót mindenki ismeri a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és társaik révén, az első kettővel is találkozott ha például Gmail-t vagy…..
Egy nem folytatásos sorozatot tervezek indítani, amely - a címe alapján gondolom sejthető - a kedvenc hajóimmal foglalkozik. Nem feltétlenül időrendben szeretnék haladni (bár igyekszem), inkább az adott hajót érintő fontosabb események évfordulóján igyekszem bemutatni az adott…..
mindenhova 2013.09.30 16:15:06
@HgGina: Így ránézésre akár egy tonna is lehetne, de ne mond el senkinek. Képzelj mellé egy 50Kg-os cementes zsákot, magad is rájössz, h. orbitális nagy baromságot írtál le már megint.
mindenhova 2013.09.30 16:17:05
@lutria: Hulladék vasról hallottál már? Vagy ennyi logikázás már túlságosan megerőltetne az agyad?
Az idei X-Faktor legutóbbi, vasárnapi válogatóját többen látták, mint a tehetségkutató eddigi válogatói közül bármelyiket, pedig nem szabad elfelejteni, hogy tavaly Jimmy fia Krisztián is szaggatta a hangszálait a műsorban. Míg a tavalyi kiadást leginkább a bulvárra építette…..
mindenhova 2013.09.24 09:42:34
Csányi részvényeladásai és az újabb bankadók is megdöbbentő folyamatokra mutathatnak rá  "Végső soron kiszállt az OTP-ből Csányi Sándor!" - adták hírül az elmúlt nap az ország vezető oldalai. A hír nemcsak abból a szempontból meglepő, hogy az ország egyik…..
mindenhova 2013.07.21 09:28:13
Néha elcsodálkozom, (no persze nem tart sokáig)mennyire nem tudtok egymással együtt létezni, szinte keresitek a másikban a hibát. Ez voltakép megnyugtat. Mert ebből tudom, h. magyarok vagytok. És ez jó nekem. Mert én is magyar vagyok. Alaphelyzetben nem szeretem az idegen nemzeteket. Megtűröm őket, de nem szeretem. Nem is igyekszem velük komolyabban elvegyülni, csak ami feltétlen szükséges. Az idegengyűlölet az egy jó dolog! Az idegeneknek persze nem, de nekünk, gyűlölködő magyaroknak igen is! A zsidók, cigányok leginkább, azért nem szeretik ezt, mert míg őket gyűlöljük, nem utáljuk saját nemzettársainkat.
-Miért jó, vagy nem jó ha idegen bankok vannak Magyarországon? Tehetjük fel a kérdést, és persze ennek a megválaszolása minden nemzettudatos honfitársamnak egyértelműnek kellene lenni, de sajnos nem az. Az idegen bank a nyereség javát kivonja, csak a legszükségesebb pénzt tartja itt, míg a magyar tulajdonú bank értelemszerűen elsősorban itt fektet be. Persze ez nem minden esetben van így és nem is feltétlen evidens, csupán nagyobb a valószínűsége. Kétféle ember félti a külföldi bankokat. A részvénytulajdonos, és az agymosott. Az előbbi érthető, utóbbi szégyen. Nekem jó lenne ha elmennének az idegen kézben lévő bankok a fentiek miatt. Egyébként meg mindegy, hiszen közvetetten is nagyon kevés hasznot hajtanak nekem.
-Szükség van e a bankszektorra. Nincs. Nincs szükség kölcsönökre. Ez egy téves, mondhatnám rossz beidegződés. A kapzsiság szülte, hozta létre, valószínűleg évezredekkel ezelőtt, csak úgy mint más okból ugyan de hasonló emberi vonással a prostitúciót. Lehet, h. nem tűnt fel senkinek sem, de ahhoz, hogy sok búzatábla legyen, nem csak sokat kell dolgozni, hanem éveken át sokat kell takarékoskodni. Így is el lehet érni a végső célt, csak lassabban. S persze számolni kell azzal, h. a szomszéd is gyarapszik eközben, kb. hasonló mértékben mint mi. Ez sok esetben rendkívül fájdalmas és visszataszító látvány. Már-már elviselhetetlen! Ezért, vagy inkább azért, h. ne a szomszédunknak segítsünk gyarapodni (közvetve természetesen) kurva módjára lefekszünk a bankoknak. Ugye mennyivel jobb, h a bank gyarapszik és nem a szomszéd?!
-Nekem semmi bajom a Fidesszel. Az előző gárdával sem volt. Ez sem, az előző sem, a korábbiak sem adtak nekem soha semmit. Még a szocializmus csak csak adott, hiszen kitanított. Teljesen felesleges, mondhatnám ostobaság egyik vagy másik kormányt hibáztatni. Egy tudatos ember nem az államtól várja a boldogulását, hanem kezébe veszi a sorsát, mert maga akar önmagáról, a családjáról gondoskodni. Maga irányítja az életét még akkor is ha olykor ez csupán látszólagos. Nekem nincs házam, mégis van hol laknom, nincs új autóm, mégis el jutok bárhova. De ami a legfontosabb, soha nem volt adósságom, és most már ezen nem is szándékozom változtatni. Igaz a mondás, mindenki addig nyújtózkodjon a míg a takarója ér. Ha pedig kidugta a lábát alóla, ne sopánkodjon ha felfázott.
Végezetül pedig, dögöljön meg a szomszéd tehene!:) Ha lehet kérni még egy opciót, bánatában a szomszéd is!;) Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
Természetesen a pornóipar is felfigyelt a magyar úszósport jelenleg legjobban eladható termékére, a szexkönyv-írónővé avanzsált Szepesi Nikolettre, aki röptében a legyet is leszopta, már ha hinni lehet a könyvének, amivel nyolcmilliós gázsit tett zsebre eddig. A Blikk infója…..
mindenhova 2013.07.08 20:24:09
Csütörtök este "a BBC Parabolájában", a híreket vicces videómontázsokkal kommentáló Russell Howard's Good Newsben is beszóltak a Britain's Got Talentnek: egy édeshármas-imitálós árnyjátékot vágtak össze az ITV eredeti adásával, így a BGT-zsűri tagjai már nem az egykori Hip…..
mindenhova 2013.06.14 23:04:49
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
mindenhova 2013.03.31 12:02:30
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Egy valami felötlött. Te, mint figyelmetlen olvasó. Akikkel együtt dolgozom nincs probléma. Nem is róluk beszéltem.
mindenhova 2013.04.01 09:24:35
@biobender: Azt gondolom h elmenni nem jó. Én pl. nem szeretek elmenni. Szeretném minden nap látni a gyermekem elmenni iskolába, hazavárni. Szeretnék minden nap a családommal lenni. A gyermekkori barátaimmal, a rokonaimmal szorosabb kapcsolatot tartani. Én még klasszikus családrendben nőttem fel, nálunk fontos volt a család, gyakoriak a nagy összejövetelek. Ezekből rendre kimaradok. A kinti munka számomra kényszer. Itthon szeretnék annyit keresni, h. meg tudjak élni tisztességesen, de a lehetőségét sosem adták meg.
mindenhova 2013.04.01 10:02:52
@öreg zsidó blogger: Tudomásom szerint Bajorország sosem volt a magyaroknak hűbérese. Annál inkább a nyugat egyetlen, valamire való ellenfele, majd szövetségese. A magyarok hagyták őket cserben, amikor a szövetség ellenére ott hagyták őket kiszolgáltatva Ottónak, amikor elmentek a frankokat fosztogatni.
Szaniszló Ferenc az ország legnagyobb standup komikusa, áll ott az EchoTv-ben, és faarccal szórja a legdurvább poénokat, amiket még Kőhalmi Zoltán sem bírna ki röhögés nélkül előadni, Nacsa Olivér processzora pedig a harmadik percben leolvadna, és attól kezdve Korda György és…..
A szokásos kormányzati kapkodás és az érintettek meghallgatásának elmulasztása lehet annak a hátterében, hogy két augusztus 24-i módosítás totális idiótaság a KRESZ-ben. 50. § (1)312 A jármű figyelmeztető jelzést adó berendezését működtetni a következő esetekben kell:i)…..
mindenhova 2012.10.04 21:36:30
@Tűzvályó: ha a jelzőőr szerepet több jognak lehet nevezni akkor biztos igazad van.
Mivel kevesen használnak Operát és még náluk is kevesebben Linuxos Operát, ezért aztán talán a legkevesbé támogatott a Linux és Opera együtt. Nagy valószinűséggel alig vannak olyanok, akik pont Linuxszal és Operával ellenőrzik le az oldalaikat. Szerencsére ez nem okoz gondot,…..
mindenhova 2012.04.15 11:08:46
A cikk írása óta eltelt több mint négy év. A helyzet nem javult, inkább romlott, sőt, súlyosnak nevezném. Synaptic-ben már nem találni a sun java6-ot, az ubuntu szoftverközpont pedig kerek-perec tudatja velem " A "Sun Java 6.0 bővítmény" nem érhető el erre a számítógép típusara. (amd64)"

"Ubuntu 10.04.4 LTS Desktop 64-bit,

Opera verzió
11.62
Összeállítás
1347
Környezet
Linux
Rendszer
x86_64, 2.6.32-40-generic

Böngésző azonosítása

Opera/9.80 (X11; Linux x86_64; U; hu) Presto/2.10.229 Version/11.62

2012-ben itt tartunk. Gondoltam egyet, immáron sokadszorra újra nekifutottam a Linuxnak. ...használom majd a kedvenc programjaimat mint pl. az Opera... Arra a következtetésre jutottam így 2 hónap után, h. nem is olyan rossz az a Windows. Még az XP alatt is csak töredék mennyiségű problémával kell szembesülnie a felhasználóknak. Minél kevésbé felhasználóbarát egy operációs rendszer, annál kisebb az esélye az elterjedésre. A Linux is ide tartozik. Nem is fog megváltozni soha. Legalábbis én nem látok esélyt erre.
(Lásd az ellenpéldát Android. Igaz, h. ez messze nem akkora tudású oprendszer, de évtizedek sincsenek mögötte...)

Kipróbáltam:
-Ubuntu 11.10, 10.04.4 LTS 32-64-bit, Netbook. (az Fn csak korlátozottan használható az én netbookomat nem tudta jól meghajtani.)
-Kubuntu ugyan így, csak ugye a Kubuntu 10.04.1 LTS Netbook verzió nem is létezik...

-openSuse (pendrive-ról, DVD-ről) igazi katasztrófa szerintem (csak a KDE felületet próbáltam), rengeteget kell vele bajlódni. (hálózatbeállítások) alaplapi wi-fi-m nem is volt hajlandó csatlakozni.
Mivel a Lili rengeteg verziót felajánl, szerintem fogok még szenvedni a Linuxokkal, pusztán szórakozásból.

Hardverek:
(Samsung N145 Plus) (egyébként ez a gép miatt fogtam bele a Linuxozásba, reméltem, h. a Win7 Starter-től azért jobbat kapok, hát nem.)

Asus K50 IJ alatt a Netbook verzió elfogadhatóan működik. (Wi-fi jó, mobilnet csak néha szakad meg, fényerőt is lehet állítani hurrá!:))

Asus P5W DH Deluxe, Intel Core2 Duo 6550, Radeon 3870, 4GB RAM, (amiből a 64-es Linuxok is csak 3.1-et látnak, ki tudja miért.) (ez a gép alatt működnek legjobban a Linuxok)