Regisztráció Blogot indítok
Adatok
merengo

42 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igor Jovićević A Real Madrid egyrészt törődik volt játékosaival, gondoljunk csak arra, hogy például Puskás Ferenc azt követően is kapott járadékot, hogy már nem volt tagja a királyi gárdának.Másrészt nagyon óvatosan ügyelnek műhelytitkaik megőrzésére. A zágrábi születésű Igor Jovićević 1991 és 1995…..
A Game Theory a The Roots hetedik stúdióalbuma, ami 2006-ban jelent meg. A hip hop-ot más műfajokkal (elsősorban soul, jazz, funk, alt rock) ötvöző philadelphiai csapat az egyik abszolút kedvencem és nemrég a zenéim között válogatva találtam rá erre az éppen tíz éves albumra. (A banda 2010-es How I…..
Merengo Zenetár 6. 2016.01.26 10:33:27
Kedvenc 2015-ös megjelenésű hip hop számaim a következőkkel: 1. Jay Rock&Busta Rhymes - Fly in the Wall 2. Joey Badass - Big Dusty, 3. Kendrick Lamar - Institutionalized (feat. Bilal, Anne Wise, Snoop Dogg) 4. Action Bronson - A Light in the Addict 5. Ghostface Killah@BBNG - Gunshowers (feat.…..
Kezdjük is a legelején azzal, hogy a Kvantumtolvaj nehéz olvasmány, nekem biztos, hogy az egyik legnehezebben olvasható könyvek egyike volt. A regény tele van olyan utalásokkal, amik az elbeszélő számára magától értetődőek, az olvasó azonban csak kapkodja a fejét, hogy miről is van szó. Az…..
Az idei év egyik nagy meglepetése volt számomra James Marlon könyve, ami a Bob Marley elleni 1976-os merénylet köré épül, amikor is több fegyveres támadta meg a reggae sztárt és zenekarát két nappal azelőtt, hogy az énekes nagyszabású ingyenes koncertet adott volna Jamaikába a megbékélés…..
Merengo Zenetár 5. 2015.02.27 10:58:34
Rövid kis mix azokból a jazz, hip hop, downtempo zenékből, amiket mostanában éppen hallgattam vadiúj számmal a BBNG és Ghostface Killa közös albumáról és egy nagyon jó Nirvana feldolgozással a Robert Glasper Trio-tól. 1. Lupe Fiasco - Fall (2015) 2. BBNG & Ghostface Killah - Stark's Reality…..
Mielőtt erre a könyvre és írójára rátaláltam volna, nem is tudtam, hogy Ausztráliának jelentős görög kisebbsége van, közel 400 000 görög származású állampolgár él az országban, plusz 100 000 első generációs bevándorló, így a görög az ötödik leggyakrabban használt nyelv az angol, kínai, arab és olasz…..
Merengo Zenetár 4. 2013.08.21 22:10:23
1. Roots Manuva - Stolen Youth (extended mix) (2013), 2. Apollo Brown - Brag Language (2010), 3. Quasimoto - Am I Confused? (2013), 4. The Heliocentrics - Sirius B (2007), 5. Ian Pooley - Kids Play (2013), 6. Sunburst Band - Delicious (2010), 7. Dzihan & Kamien - Stiff Jazz (2002), 8. Chinese…..
Az Eden Lake megint egy olyan film, amibe véletlenül futottam bele egy éjszakai tévékapcsolgatás közben, hasonlóan a Rescue Dawn-hoz, szerencsére még kellően az elején ahhoz, hogy be tudjak kapcsolódni. (Gratuláció egyébként a magyar névadáshoz, sikerült megint egy…..
Margaret Atwood talán a legismertebb kanadai iró(nő) manapság, A vak bérgyilkos pedig a legtöbbet emlegetett regényeinek az egyike. Atwood stílusa az első oldalaktól kezdve megfogott, fanyar, finom humora, találó megfigyelései, megállapításai nagyon tetszettek. Magának a regénynek…..
Az ausztrál Ray Lawrence rendezte Lantana nem új film, 2001-ben készült, én öt-hat éve láthattam először, de azóta már többször elővettem, és újra megnéztem, legutóbb pár hónapja.  A film középpontjában (főként) házasságban élő férfiak és nők állnak,…..
merengo 2013.07.12 12:17:59
@nyerskutya: köszi a hozzászólást, gratula a blogodhoz, jó filmekről írtál, a Koportost például nagyon szeretem (könyvben is)
Apollo Brown és OC párosának bemutatkozó anyaga már az intrótól kezdve megfogott, az értelmes, pozitív üzenetet tartalmazó felütés után (szakadj el a trófeák hajszolásától, azért tedd a dolgod, mert szereted csinálni) szép egyenletesen tartja a magas színvonalat, sőt az…..
Az ír Roddy Doyle  Man Booker Prize nyertes könyvében a 10 év körüli Paddy Clarke szemszögéből közvetített eseményeket, tapasztalásokat  olvashatunk, a 60-as évek Írországának környezetébe helyezve. A regény Paddy kapcsolatainak teljes spektrumát megmutatja, a…..
Merengo Lazhar tanár úr (2011) 2013.01.23 21:41:46
A Lazhar tanár úr a kanadai Philippe Falardeau filmje, aminek középpontjában egy általános iskolai osztály és annak új tanára áll, aki azután kerül az osztály élére, hogy az előző tanerő az osztályteremben vetett véget az életének. A történtek érthető módon…..
Merengo Zenetár 3. 2013.01.15 14:31:08
Ezúttal olyan hip hop számokat vettem elő, amelyek valamilyen (jellemzően 60-as, 70-es évek funk szerzeményeiből vett) hangmintára épülnek. A számokat (eredeti és feldolgozás) párba állítottam, hogy könnyen hallható legyen, mit és hogyan építettek be a hip hop producerek a trackjeikbe.   Hip…..
Jo Walton-ra és könyvére úgy akadtam rá, hogy a Nebula-díj nyerteseit böngésztem. A Nebula - a Hugo-díj mellett - a legnevesebb irodalmi elismerés a science fiction/fantasy világában, mostanában pedig újra kedvet kaptam, hogy valami ilyesmit olvassak. Igazából középiskolásan, vagy…..
Prince Paul nem tartozik az ismertebb zenei producerek közé a hip hop világában (még underground körökben sem), nem sokkal ezelőttig én sem igazán ismertem a munkáit. Pedig emberünk se nem kezdő, se nem kispályás. A 90-es évek egyik legmeghatározóbb hip hop csapatának, a De La…..
Merengo Tim Winton: Breath (2008) 2012.10.30 22:44:01
Az ausztrál Tim Winton regénye egy olyan fiú felnövésének története, akinek alapvető személyiségi jegye a szélsőségekhez való vonzódás, az átlagos élettől való félelem. Bár ezek az érzések a legtöbb kamaszban (és felnőttben is) megvannak, Pikelet valóban komolyan…..
Stohl András lassan az összes zaftos részt elspoilerezi a Szalai Viviennel közösen megírt börtönnaplójából, a Magyar börtönpokolból: ma például a Blikkben olvashatjuk el, hogyan kapott majdnem fogkefevégből reszelt péniszgolyót és vazelines tuningszurit a pöcsébe a kedves…..
Merengo Zenetár 2. 2012.10.07 14:50:11
Ime egy új podcast (az elsőt itt hallgathatjátok meg) laza zenehallgatáshoz. Ezúttal van egy kis amerikai és etióp jazz (Bobby Hutcherson, illetve Mulatku Astatke), nagyzenekari hip hop feldolgozás (Miguel Atwood Ferguson vezényel J Dilla átiratokat), japán hip hop jazz (Dj Mitsu the Beats). És még…..
Jim Thompson regénye a címéhez hűen valóban egy gyilkos – sőt, sorozatgyilkos – vallomása egyes szám első személyben tálalva. Akárcsak a Hell of a Woman-ben, ismét egy nagyon hiteles lélekrajzot kapunk az írótól, és az elbeszélőmódból fakadóan rendkívül meggyőzően…..
A Pigeon English egy 11 éves, Londonban élő ghánai bevándorló srác egyes szám első személyű elbeszélése a beilleszkedés megpróbáltatásairól. A beilleszkedés mellett ráadásul Harri Opakunak meg kell bírkóznia a felnövés folyamatának nehézségeivel is - az első szerelemmel,…..
Don Winslow könyvének címe egyszerűen tökéletes, nagyon jól visszaadja miről is szól a regény kimondottan és kimondatlanul. A California Fire and Life egy biztosítótársaság neve, amelynél a főhős dolgozik tűzvizsgálóként. De a kaliforniai élet és tűz jelképek is a…..
McCarthy azóta kedvenc írom, amióta a Nem vénnek való vidék megnézése után elolvastam a könyvet (No Country for Old Men) is. Nagyon tetszik a stílusa, és a regényeinek a rezignáltan sötét hangulata is megfogott (kivéve a Blood Meridian-t, amiben nekem már túl sok volt a…..