Regisztráció Blogot indítok
Adatok
röhögő vakbél

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Név nélkül szeretnék egyenlőre írni, mert félek: A cég, amiről szólok , önkormányzati, felsőoktatási, és egyházi kapcsolatokkal is tart fenn olajozottan működő korrupt gazdasági tevékenységeket, építőiparról van szó.2008 októbertől napi fél órát levontak minden…..
  Egyenlő Bánásmód Hatóság   Budapest Margit Krt. 85. 1024 Tisztelt Címzett!     Alulírott Sz J  a SZ.  Intézménytakarító Kft. (címe: 6728 Szeged, Fonógyári út 24., adószáma: 12532410-2-06, a munkáltatói jogkör gyakorlója: M P ügyvezető…..
röhögő vakbél 2012.02.11 23:13:54
Néhány észrevétel a 2 felmerült kérdéshez:

1. Miért nem jogosult baleseti táppénzre?

Munkából hazamenet történt, nem volt útmegszakítás, eddig rendben lenne. De a szédülés miatt bekövetkezett baleset nem felel meg a baleseti táppénzre jogosultság jogszabályi definíciójának. Hiányzik belőle a külső hatás, illetve van ilyen, de az nem ok volt, hanem okozat. Az ok a szédülés volt, ami nem külső körülmény. Ha megbotlik, elcsúszik, leesik, ráasik, stb., akkor azt a balesetet külső körülmény okozta és jár a 90%-os úti baleseti táppénz. Az ő balesetét a saját szédülése idézte elő, erre így soha nem fog baleseti táppénzt kapni.

Ebtv. Vhr. 32. § (3)697 Az Ebtv…., 52. §-a …. alkalmazásában balesetnek minősül az emberi szervezetet ért olyan egyszeri külső hatás, amely a sérült akaratától függetlenül, hirtelen vagy aránylag rövid idő alatt következik be, és sérülést… okoz.

2. Hogy mi alapoz meg egy rendkívüli felmondást, szerintem:

Nagy nyilvánosság elé teregetett a munkáltató és a munkatársak adataival - cím és vezetéknév van a posztban - egy sztorit, ami a saját szubjektív véleménye. Sem az EBH, sem bíróság nem állapított meg jogsértést, mobbingot vagy bármit, mindössze ő vádolja ezzel a munkáltatót.
Véleményem szerint ez bőven kimeríti azt, hogy
Mt. 96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél … olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.