Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helenA

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves diákok!A megváltozott felsőoktatási keretszámok miatt, holnapra szervezett országos diák demonstráció ügyében az iskolavezetés a következő döntést hozta. A bizonytalan helyzetben az Isteni bölcsességbe vetett hit és bizalom adhat segítséget, ezért a holnapi első…..
helenA 2012.12.14 06:28:50
@fuck_a_but:
Nagyobb volt a füstje, mint a lángja - szerintem. A Szentháromság mibenlétének megértetése egy ilyen olcsó mesében őrült katyvaszt eredményezett. Egynek azért elmegy, de elajándékoztam.
Egy fideszes honatya ajánlotta elolvasásra, s talán ezért is ez a kedvenc részem: "Nem, valóban nem rajongok a vallásért – tette hozzá Jézus némi szarkazmussal –, és a politikát és a közgazdaságtant sem felettébb kedvelem."
Vajon elfogadható-e az a szülői igény, hogy a köznevelés világi ága (magyarul az állami iskolák) ne kerüljenek világnézetileg elfogult irányítás alá? A többség véleménye valószínűleg egy határozott "igen". Eddig is, ha valaki egyházi iskolába akarta íratni gyermekét,…..
helenA 2012.12.08 15:16:05
@Pabeschitz Virág Orsolya:
Cica, mennyi hazugsággal találkoztál hányattatott életed során!
Menj be egy egyházi iskolába, majd egy államiba, nézz körül tárgyilagosan (felszereltség, tanulók bőrszíne), aztán cseveghetünk megint.
A Fidesz a választások tisztasága érdekében demokrácia központot hoz létre fidesz.hu, 2002. április 18...
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
helenA 2012.10.27 02:56:13
@Putyilov gyári melós:
Ne hergeld magad. Vedd észre, hogy ez az a hely, ahol csak egy üdvözítő "igazság" létezik. Hiába írnám le, hogy az egész életemet cigányok között éltem le - nem azért, mert cigány vagyok, hanem mert ez volt a munkám -, s amit én láttam, tapasztaltam, kicsikét nagyon más, mint a "professzor úr" véleménye.
Ha ezt megtenném, azonnal libsi, zsidó és miegymás lennék.
Eszem ágában sincs idealizálni ezt a népcsoportot,de a felelőtlen általánosítás mindig is felbosszant.
@minden armstrong csaló:
Ez meg akkora ostobaság, hogy meg sem hallom, csak szégyenkezem helyetted is.
A pedagógusok elbocsátásával az egészségügyben ellátottak száma is jelentősen csökkenhet, így 2013-tól már nem is lesz rá szükség. "Nyilván sokaknak nehéz lesz megszokni az elején a sok üres épületet, de a kínai áruházak hamar pezsgő közösségi térré…..
helenA 2012.10.26 05:11:08
@Frady Endre:
Látnok vagy. Képzeld el, szeptembertől nem tanítok, s a 200-as vérnyomásom úgy lecsökkent, hogy csak néha kell gyógyszert bevennem.
Tavaly több mint 400 ezer gyerek, 880 ezer 18–64 éves felnőtt és közel 70 ezer 65 évesnél idősebb ember élt a szegénységi küszöb (havi nettó 62 ezer forint) alatt. A magyarok közel háromnegyede nem tudott egy 50 ezer forintos, váratlanul felmerülő kiadást fedezni, és…..
helenA 2012.10.15 10:57:24
@Ez egy új fórumos nicknév:
Azt épp látom, hogy megállt az eszed. Konkrét példa: egészségügyben dolgozó szülőknek nem járt a családi adókedvezmény, pedig ők nem "segílykéért" vállaltak több gyereket. Nem gondolod tán, hogy ők, ha morgolódnak, akkor "végtelenül primitív, írigy, kádárikusz böffenetet" fogalmaznak meg?
(egyébként irigy)
helenA 2012.10.16 17:16:03
@Ez egy új fórumos nicknév:
Ez nem érv. A kérdés az volt: szabad-e, etikus-e ilyen mértékben szétnyitni azt a bizonyos ollót. És rossz helyre címezted a tehéndöglést, mert én soha nem azt firtatom, hogy másnak miért jobb, könnyebb, hanem azt, hogy az árnyékos oldalon élőknek miért nem jut legalább egy karéjjal. És hát igen, esetleg azon az áron, hogy valakiknek egy morzsával kevesebbet juttassanak a cipóból.
Szó sincs a pedagógus béremelés elhalasztásáról! Hoffmann ígérete szerint lesz pedagógus béremelés. Cáfolta az oktatási államtitkár azt a keddi sajtóinformációt, miszerint nem lesz pedagógus béremelés a jövő évi költségvetésben tátongó 300-350 milliárdos hiány és a…..
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
helenA 2012.10.13 09:20:25
@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Gusztustalan, szégyentelen írás. Tudom, hogy sokaknak tetszik ez a stílus, de ez nem mentség neked.
Erősen remélem, hogy nem vallod magad keresztény embernek.
helenA 2012.10.13 09:30:56
@Lindalinda:
Tudod, a demokrácia arról (is) szól, hogy mindenki szavára oda illik figyelni. Ez nem számháború, hanem egy kicsike jelzés, hogy az örvendezők mellett vannak olyanok is, akiket nem tölt el boldogsággal a VEZÉR látványa/kinyilatkozása.
Elég vén vagyok már ahhoz, hogy legyen összehasonlítási alapom. Amikor tömegeket kezd mozgósítani az épp fenálló rend az igazának a bizonyítására, az nem jó jel.
helenA 2012.10.13 09:31:54
 "a beavatkozás után sokkal jobb lesz” (Gíró-Szász - Frankenstein doktor) Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség.  Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt. Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák…..
helenA 2012.10.07 06:18:31
@Dzsokoroszics:
Sajnos elég öreg vagyok ahhoz, hogy tudjam, hol volt divat mérlegelni a produktív és az inproduktív munka hasznosságát. Bejegyzésed szerint te a szocialista közgazdaságtan feltétlen híve vagy. Legyél.
Ami jobban bosszant a bejegyzéseidben az az, hogy megkérdőjelezed a hivatástudat létét,egyáltalán a szükségességét. 38 évet töltöttem a pályán, s azt tapasztaltam, hogy akikben nincs egy csipetnyi - általad ismeretlen -hivatástudat, az szegény nagyon pocsék munkát végzett, s ráadásul szenvedett piszkosul. Jó pedagógus az, aki szenvedéllyel végzi a munkáját. Ha nincs meg benned ez a tűz és a feladat iránti alázat, akkor gyötrelem minden perc, amit az iskolában kell töltened.
Az pedig, aki piaci értékén méricskéli embertársait, az az én meglátásom szerint erkölcsi fogyatékos.
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
helenA 2012.09.15 14:48:24
@Disintеgrator Rising:
Aha. Tehát a balliberális mocskok irodában teszik a semmit, a hazafiak pedig lapátolnak...Eléggé egyszerű vagy, barátom. Megjegyezném a kedvedért, hogy bármibe mernék fogadni: a kommentelők zöme nem "balliberális", hanem józanul gondolkodó ember.
Mandiner blog Gyarmati Fanni 100 2012.09.08 08:01:00
A Pozsonyi út 1. szám alatt lakik egy idős hölgy. A ma százesztendős asszony hetvenhét éve, 1935-ben költözött ide a néhai Radnóti Miklóssal, házasságkötésüket követően. Gyarmati Fanni, a feleség, a múzsa, a társ, megannyi csodálatos szerelmes vers ihletője csendben,…..
  Kedves gyermekek, az első lecke: hazudni nem szabad, mert azzal elveszítjük a bizalmat, és az rossz. Nem hazudunk szavazatokért sem, vagy ha mégis, utána nem dicsekszünk, hanem szégyelljük magunkat. Amikor tönkreteszünk valamit, nem mondjuk, hogy épp…..
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
Nővér vagyok... Szegény ápoló 2012.02.10 20:19:00
Az ápolás egyidős az emberiséggel. Ezt bátran kijelenthetjük. El tudom képzelni azt a helyzetet, amikor a kardfogú megsebesítette a neandervölgyi embert, a társa betekerte a vérző sebet a lenyúzott állatbőrrel, hogy elállítsa a vérzést. Az időszámítás előtt az ápolás és…..
helenA 2012.02.11 13:16:57
@Blogger Géza:
Az én nővér lányom és a beteghordó vejem három gyereket nevel, s szó szerint éheznek a hónap végére. Hát persze, hogy van hitelük....
De most halleluja! A vejem külföldön gályázik, mindent be tudnak fizetni, csak az unokáim csonka családban nőnek fel.
(Az ő kórházukban az a rend, hogy a betegtől kapott csokit, kávét, miegymást elzárják, s karácsony előtt igazságosan szétosztják.)
helenA 2012.02.11 13:33:33
@Dr. dr.venszivar:
Lehet, hogy kórházfüggő a dolog, de nagyon ritkán kapnak pénzt.
Én aztán tudom, mennyi a bérük, mennyi a munkájuk, s mikor a férjemnek volt szívműtéte, nem adtam senkinek pénzt. Nem azért, mert kemény vagyok, hanem nem volt miből. Senkit nem ismertem abban a városban, abban a kórházban, de olyan odaadással ápolták szegénykémet, hogy lesült a képemről a bőr, mert csak szóban tudtam hálálkodni.
helenA 2012.02.11 13:53:59
@Dr. dr.venszivar:
Szégyen, de ha rajtam múlna, egyik gyerekem sem élne már Magyarországon. Sajnos, rosszul neveltem őket, olyen elavult dolgokkal tömtem a fejüket, mint hűség, hazaszeretet, hivatástudat... (Nővér, tanító, szociális munkás lett belőlük.)
A vejem Németországban segédmunkás, s ez a lányom nem beszél németül, tehát nagyon bajos lenne elhelyezkednie. A gyerekek kicsik, a legidősebb elsős.