Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Együtt

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig érdekes azzal szembesülni, hogy milyeneknek látnak minket, magyarokat a más kultúrákban szocializálódott külföldiek, főleg, ha az ismereteik nem felszínesek, hanem első kézből származnak. Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem alkotmányjogász-professzora éveket élt…..
Együtt 2012.02.11 01:20:24
Magyarország kicsiny ország Európa szívében. Sem gazdaságilag, sem politikailag nem tartozik a jelent"os államok közé.
Ha külföldivel beszéltek, azok elmondják, hogy szeretik Magyarországot. A magyarok ismertek vendégszeretükr"ol, meleg szívüek, finomak a borai, kiváló a konyhája és a magyar lányok gyönyör"uek. Budapest Európa egyik legszebb városa.
A magyarok tudják, hogy milyen sok kit"un"o írója, költ"oje, tudósa volt és van az országnak. Ezek külföldön nem eléggé ismertek. Talán többet kellene "oket lefordítani és publikálni.

A magyarok forrongók, szeretnek panaszkodni. Mindig nyitottak voltak Európa többi országa felé, ezért sokkal többet tudnak azok kultúrájáról, történelmér"ol, gazdaságáról, mint megfordítva. A kesergésbe, pesszimizmusba mindig egyfajta optimizmus is vegyült, aminek a nyitottság nyújt alapot.
Ha elolvassátok az eddigi hozzászólásaitokat, azokból mindez kit"unik.

A baj nem a magyarokkal, a magyar emberekkel van! A baj már évtizedek óta a korrupció (ami persze nem magyar unikum). Magyarország jelenlegi kormánya ha lehet még gátlástalanabbul, kend"ozetlenül folytatja az el"oz"o évek tendenciáját Öröklölte az el"oz"o évek gazdasági, politikai hibáit, problémáit és ahelyett, hogy megoldásokat keresne azokra, még tovább mélyíti azokat.

Mi a jelenlegi helyzet? Mi a megoldás? Az országnak ma is szüksége van Európára.

Szerintem nem egymásra kellene mutogatni! Egymásra támadni. A vélemények eltérnek és ez így van rendjén. Mi az, ami el"ore viszi az országot? Mi az, amit"ol az emberek életszínvonala emelkedhet? Vannak-e ma Magyarországon progresszív, el"oremutató er"ok? lTalán ez a gazdasági válság sem fog örökké tartani... Merre tart Európa? Mi lehet Magyarország szerepe a jöv"oben? Milyen értékek rejlenek az országban? Merre van a kiút? Milyen lehet'oségek vannak a fejl"odésre?

A lehet"oség maguk az emberek! Ti vagytok! Ne menjetek át az út másik oldalára!