Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tralala

63 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 2010. október 14-én ünnepélyes keretek között megalakult a Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat képviselő-testülete. A következő négy év polgármesterének Ughy Attilát, a Fidesz-KDNP várospolitikusát szavazták meg a kerületi lakosok.Az új…..
Az önkormányzati választások első mozzanataként elindult az ajánlószelvények gyűjtése a XVIII. kerületben. Augusztus 19-ig minden lakos megkapja az ajánlószelvényt. Kérjük, ezeket pontosan és jól kitöltve adják oda az Önöket felkereső FIDESZ-munkatársnak; juttassák el a…..
   Köszönet illet minden állampolgárt, aki részt vett az országgyűlési választások első és második fordulóján, valamint köszönet mindenkinek, aki ránk adta le szavazatát. Köszönet minden jó szóért, minden támogatásért!Április 25-én egy keservesen hosszú…..
 Az április 25-re kitűzött második fordulóban 57 helyen - 36 vidéki és 21 fővárosi választókerületben - rendeznek szavazást.Második fordulót azokban a választókerületekben tartanak, ahol a szavazásra jogosultak fele elment szavazni, de egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok…..
Imádom a rákot, bár a változatos magyarban egy szó van a 'shrimp'-re, a 'crab'-re és sajnos a rettegett 'cancer'-re is. Talán ez is hozzájárul hogy a rák szó hallatán majdminden honfitárs elfintorodik... Akik viszont szeretik, szerintem nem kell irigyelniük a halpiac hiányát…..
 Tarlós István nyílt levele Szaniszló Sándorhoz a Cséry telepi szemétégető létesítésével kapcsolatban."Tisztelt Szaniszló Úr!Az Ön ismétlődő híresztelése az állítólagos Cséry telepi szemétégető létesítésével kapcsolatban egzakt, konkrét, félre nem…..
"Az elmúlt időszakban ismét terítékre került Cséry-telep sorsa, ám úgy tűnik, mindez csupán a lakosság megosztását célozza. - Egy szocialista kiadvány csúsztatva magyarázza Tarlós István gondolatait, s azzal riogatja a lakosságot, hogy szemétégetőt tervezünk a…..
 Kerületünk szocialista vezetésének döntése alapján kedden este a testület zárt ülésen tárgyalta a botrányos kerületi közétkeztetés ügyét. Érthetetlen, hogy a nyilvánosságot miért zárják ki az olyan ülésekről, ahol ezreket hátrányosan érintő kerületi…..
2009. szeptember 27-én, vasárnap délelőtt az imrei nagyállomáson ünnepeljük a lajosmizsei vasútvonal és a pestszentimrei vasútállomás üzembehelyezésének 120. évfordulóját a XVIII. kerület szeptemberi rendezvényeinek sorában!..
Pestszentimrén attól tartanak, hogy a szomszédos kerület, Soroksár – már kezdeményezett – övezetátsorolása tovább nehezítené az itt élők helyzetét. Lévai István Zoltán képviselő szerint Soroksár élvezné az átsorolás előnyeit, míg Pestszentimrének csak a…..
  Egy gördeszkapályát szeretne kialakítani Csabafi Róbert képviselő a Péterhalmi erdőben, a tornapályánál. A kamaszok végre leköthetnék energiájukat, az Alacska lakótelepre pedig visszatérne a…..
  Az Együtt Pestszentimréért Egyesület minden évben megrendezi a pünkösdi családi napot. Idén ugyan egy héttel korábban tartották, ám a szokottnál is színesebb volt a program. A Kastélydombi Általános Iskolában hagyományőrzők honfoglalás kori bemutatót tartottak.Az…..
 Kerületi képviselők évek óta küzdenek azért, hogy Pestszentimre két balesetveszélyes pontján lámpás kereszteződés épüljön. Ennek érdekében a fővárosi költségvetés összeállításakor Ughy Attila javaslatot készít elő, míg a kerületben Lévai István Zoltán és…..
tralala 2009.06.03 14:01:29
@leftwing: Ughy Úr a kerületben lakik és jól ismari a problémákat...
admin
  A Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat összehívását kezdeményezte áprilisban Lévai István Zoltán, a testület alelnöke azzal a céllal, hogy a kerületrész problémáinak megoldása érdekében átfogó tanulmány készüljön.A testület egyhangúlag elfogadta, hogy…..
 A tavaszi hónapok alkalmával mindig egy kicsit jobban az érdeklődés középpontjába kerülnek az egészségünket érintő kérdések. A tavaszi „wellness láz”-hoz kapcsolódóan a kerületi szociális boltok is akciót hirdetnek néhány vitamindús termékükre...A termék…..
  2007 októberében az NFÜ(Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) honlapján (www.nfu.hu) kiírásra került a fővárosi kerületek részére funkcióbővítő és az ipari technológiával épített lakótelepek rehabilitációs pályázata. A XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre…..
 Pici babák, bölcsődések és óvodás korú gyermekek vizsgálatára alkalmas vérnyomásmérőkkel támogatta az "Együtt Pestszentimréért Egyesület" a Pestszentimeri Gyermekorvosi Rendelőt. Az Együtt Pestszentimréért Egyesület, amely az egykori imrei utcabálok…..
 Kerületünkben két helyen is nyílt szociális bolt szombaton. Az egyik a Nagykőrösi úti La Martin csemegeboltban, a másik pedig az Alacskai lakótelepen lévő La Martinban.    A kezdeményezés lényege, hogy a magyar gazdák piachoz juthatnak a hálózat…..
A kedvelt Póth Irén utcai patika az Ady Endre utca 86. szám alatt, Gizella Gyógyszertár néven működik tovább. A névválasztás bizony felelősség teljes döntés és, hogy miért éppen ez az új elnevezés?A patika tulajdonosa, Dr. Hámori Iván gyógyszertár vezető…..
 Véget ért Imrén az ökomenikus imahét, amely sokak számára ismételten megerősítő volt a Krisztusban való egység felismerése. Egymás templomának, közösségének felkeresése bizonyság arra, hogy közös az ima és a tanúság.Egy szomorú hírről is be kell számolnunk.…..
 Janár 26-ával kezdődően ökumenikus imahét lesz Pestszentimrén. Az imahét keretében Pestszentimre három felekezete, a katolikus, a református és a baptista egyház hívei minden este közösen imádkoznak. Hétfőn, kedden a református templomban, szerdán, csütörtökön a…..
 A LIDL élelmiszer áruházlánc Pestszentimrén két üzlet nyitását is tervezi. A Nagykőrösi úton ingatlanok megvásárlásával szerzett területet, a Kisfaludy utcában pedig a Sportkastély mellett az önkormányzattól vásárolt ingatlant.A kerületben az elmúlt időszakban…..
 Kiábrándító látványban lehetett részük a 184-es buszra váróknak Pestszentimrén. Heteken keresztül halmozódott a szemét a nem éppen XXI. Század Európájába illő Benjamin utcai autóbusz végállomáson. Nem tett semmit a BKV, nem tett semmit az önkormányzat. Végül is Ughy…..
Hosszú, hosszú idő után végre megtörténtek az első lépések a Kapocs utcai parkerdő kialakítása érdekében. Megépült egy játszótér és a régi kutyaiskola helyére két focikaput állítottak fel. Régi vágya kezd így megvalósulni a környék lakóinak. Az utóbbi 6 évben több…..