Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magicpapa

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borsban megjelent cikk után Balázs a tv2 Mokka című műsorában is feltűnt pengenyelésével. Vicces, hogy mikőzben ő pngéket nyelt, a videónak azt a címet adták a szerkesztők, hogy Demcsák Zsuzsa megvágta az ujját egy pengével. Végülis érthető, ez azért komolyabb dolog, mint…..
A Magyar Hírlap mai számában jelent meg Szász András interjúja Molnár Gergellyel A valódi bűvész a lelkeket is képes elbűvölni címmel.Mr. Jupiter bűvész 1945-ben Lakiteleken született, Molnár Gergelyként anyakönyvezték. Pályafutása során a világ több mint húsz országában…..
Magicpapa 2014.05.26 11:42:38
@Göntér László: " nekünk Gáborral az volt a feladatunk, "

Te kiről beszélsz? Szerintem itt Gergelyről és nem Gáborról szól a cikk...
Ma van Rodolfo születésének 103. évfordulója. Ebből az alkalomból külföldi karrierjét szeretném körüljárni. Hazai sikerei megkérdőjelezhetetlenek és ezeket pontosan ismeri ma is mindenki, de ezen túl az itthoni köztudatban Rodolfo világhírű bűvészként van elkönyvelve. Bűvészkörökben - elsősorban…..
Magicpapa 2014.05.23 08:32:15
@G. M. E.: "amikor még nem volt internet"
Akkoriban még a Tv-adás sem nagyon elterjedt volt. Szerintem inkább "Európa-hírű" bűvész volt. Mindenesetre én ismertem, többször is voltam előadásán, személyesen is sokszor beszélgettem vele, szerencsémre.
Jó ember volt....
Aki tegnap este lemaradt volna róla, íme Soma szereplése az április 28-i Showder Klubban: 30:25-től kezdődik Soma: http://www.rtlklub.hu/most/52995_showder_klub_stand_up_comedy-show_-_azaz_allj_ki_es_dumalj_-  ..
Magicpapa 2014.05.09 16:35:03
@Gyertyán Balázs: Valóban ott is változik a nívó, de Somának (mint "reprezentatív") világbajnokunknak illett volna emelni kissé a műsor színvonalát. Szerintem a humor nem az erőssége, inkább suszter maradjon a kaptafánál, bár ott is jobban beverhetné a faszeget a....
A legnagyobb szakmai fórumon a Magic Cafén Joshua Jay Inferno nevű trükkjét választották meg a 2013-as év trükkjének, méghozzá óriási fölénnyel. A második helyezett Andy Nyman mutatvány mindössze feleannyi szavazatot kapott mint Josh trükkje. Aki nem ismerné a trükköt: a…..
Egy peru-i bohóc egy égő tálból akart megjelentetni egy galambot. Hát a megjelentetés össze is jött, csak a galamb még égett mikor megjelent. Figyelem: állatvédőknek nem ajánlott a video megtekintése! Bohóc jelmez 25 000 Ft. Galamb megjelentető tálca 30 000 Ft. Galamb 400 Ft. Az…..
Gondolkodtatok már azon, hogy milyen szívás egy műfaj ez a bűvészet? Egy tehetségkutatóban egy énekes nyugodtan énekelheti egy neves előadó számát és még meg is dícsérik érte, viszont egy bűvésznek muszáj vagy piacon kapható trükkel vagy saját szerzeménnyel kiállnia. De…..
Magicpapa 2014.01.07 13:30:37
@Kelle Botond: Ha te most színpadra szeretnéd vinni a Rómeó és Júliát, kérnél engedélyt Shakespeare-től?
A Vundersőn és Zuperszexi vasárnapi adásban Ábel Anita gondolataiban olvasott Dani. És ne felejtsétek, ma este megint Tudatfeletti a Story4-en 21:10-től! Az ajánló: ..
Aki lemaradt Holcz Gábor szerepléséről a Magyarország szeretlekben, az itt pótolhat nagyon gyorsan. Kereken 1:00:00-tók kezdődik Gábor része: http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Magyarorszag%20szeretlek.aspx ..
Na ilyen az amikor egy illúziónak van értelme.  ..
Magicpapa 2014.01.04 21:58:36
Aki lemaradt volna arról, hogy hogyan szórakoztatta szilveszterkor Hajdú Péter kanálhajlítással a világhírű brit bűvészt Dynamót, az itt pótolhat: ..
Magicpapa 2013.01.04 21:59:02
@Gyurci Bűvész: Minek, minek... ha egyszer nincs más a magyar királyi tv-ben.
Egyébként eléggé hevenyészett show volt, ennyire tellett Hajdúnak. Szerintem a "mester" a túlzásba vitt flourish-ekbe belefáradt kissé, és a végét összecsapta. Ez az utolsó trükkje (Haunted deck variáció) annyira bejön a nézőknek, hogy már gomdoltam én is műsorra tűzöm. Nálam ezt emlegetik a második helyen a nézőim, ama bizonyos iPhone-os-üveges trükk után. Hajdú is beájult tőle. :-)
Magicpapa 2014.01.01 20:01:50
@Kitti Soós: Dehogyis nem, kedves Kitti!
Nézzed csak, ámulj, és bámulj....
Minden csak kontextus kérdése. Barry & Stuart megmutatja, hogy ha megfeleő körülmények között és a megfelelő dolgokat kiemelve mesélik el a Mikulás legendáját, akkor merőben más reakciókat kapnak - méghozzá felnőtt emberektől.  ..
David Blaine volt nemrég Jimmy Kimmel vendége. Először egy ütős kártyatrükk: Majd benzin nyelés és "visszahozás": ..
Visszatérő kérdés bűvészekhez, hogy hol lehet bűvészetet tanulni. Vannak ugye tanfolyamok, magántanárok, könyvek, dvd-k és létezik középiskola is ahol választható tárgyként tanulható a szakma. De rendes, szakképesítést adó iskolarendszerű képzés husszú évtizedek óta…..
Ami azt illeti, láttam már pár bűvészt életemben. Ezzel együtt az a fajta bűvész vagyok, aki képes századszor is megnézni ugyan azt a trükköt laikus szemmel. Mégis kevés olyan produkció van, amelyet irigykedve nézek, esetleg azért bánkódnék, mert nem én találtam ki. Egy…..
Magicpapa 2013.10.17 20:45:27
@Gyertyán Balázs:

Szerintem nincs rászorulva arra, hogy "gyereknapi haknikra" járjon, de biztosan tudna találni odaillő számot. Pld a cintányéros is aranyos program (act).....
A szerdai Hal a tortánban Ungár Anikó Holcz Gábort hívta szórakoztatni vendégeit. Gábor először egy kötéltrükkel nyűgözte le őket, majd egy kártyatrükköt adtak elő közösen. Ha szeretnéd Gábort élőben látni, akkor nincs más dolgod, mint megvenni a jegyed a Corodini…..
Magicpapa 2013.09.28 10:29:58
@Holcz Gábor:
Kedves Gábor!
Félreértés ne essék, én szakmai szemmel néztem a kis műsorod (mintegy negyven éve bűvészkedem, és még most is követem a trendeket, bár nem ebből élek). Azt nem tudhattam, hogy Te esetlegesen a felvételen kívül milyen más trükköket mutattál be, csakhogy neked már neved van a szakmában - legalábbis itthon - és én csak a felvétel alapján írtam a fentieket, mivel egy neves kollégától elvárható lenne, hogy még szakmai szemmel is meglepőt produkáljon, pláne a tv-ben. Lehet hogy te a felvételen kívül előtte már körbelebegtetted az asztalt a fejük felett, esetleg más profibb trükkökkel debütáltál, az adásból viszont az jött le, hogy "jó'vanno, csináljunk már egy kis ócsó haknit a vacsorázóknak" feelinggel ütötted el a dolgot.
A kártyás trükkre én legalább három megoldást ismerek. Nem egy nagy effekt, mindenki tudta előre, hogy Anikó ki fogja találni a kártyát. Ha már nem megy neki a helyesírás, legalább rajzolta volna le a treff-jelet, ahogy azt a fentebbi kollégák is jelezték, egyébként én is rajzot vártam.
Baráti üdvözlettel: Magicpapa, alias Imre
Sokszor megénekeltem már itt a blogon a dél-koreai bűvészekről, hogy színpadi bűvészetben legalább egy, de inkább két ligával feljebb játszanak, mint mindenki más a világon. Talán Tim Ellis fogalmazta meg a legjobban: "Olyan, mintha mindenki más a 60-as években ragadt volna…..
Végre felkerült a netre a teljes FISM 3. helyezett műsor. Íme: ..
Magicpapa 2013.08.15 22:07:19
A bűvészek pont olyanok, mint a normális emberek. Néhány apró különbség van mindössze, ezeket alább gyűjtöttem csokorba. Útmutató azoknak, aki bűvésszel bonyolódnak párkapcsolatba: 1. Nem nagyon fogsz tudni vele elmenni és haverokkal találkozni, anélkül, hogy ne csapna át a…..
Általában mindenki röhögni szokott a tévés bűvészműsorok előtt néha megjelenő "do not try this at home" feliratokon. De sajnos úgy tűnik mégis ki kell ezeket írni.  Egy kis színes bulvárhír: Megmentette öccsét a nyolcéves kislány. A szerencsétlenül járt kisfiú…..
Az America's Got Talentben Alexandeira the Great megmutatja, hogy a szabadulóművészet nem kizárólag a kidogozott testű fiatal férfiak műfaja többé. ..
Bűvész blog Dynamo és én 2013.07.17 20:00:00
Gyakran kérdezik tőlem, hogy ismerem-e Dynamót. Én erre röviden csak annyit szoktam mondani, hogy "csak futólag találkoztunk". De gondoltam most menőzök kicsit és leírom részletesen, hogy hol és hogyan találkoztam vele. Sajnos közös képem nincs vele, pedig ki tudja, hátha kicsit…..
Magicpapa 2013.07.19 15:02:37
@álfirkász: Egy csaló bűvésznek.... :-)
Elkészült a felvétel a májusi Christoph Borer nevével fémjelzett gálaműsorban bemutatott produkciómról. Íme: http://youtu.be/2vbqMyf8FzY Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki ötleteivel és/vagy munkájával hozzájárult a produkció sikeréhez és külön óriási…..
Magicpapa 2013.07.10 08:43:58