Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jud70

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Prémiumeső a BKV-nál 2012.02.10 12:07:00
Nagy huzavona után a Fővárosi Közgyűlés január végén megszavazta, hogy 9 milliárdos kölcsönt és 6 milliárd támogatást adjanak működésre a BKV-nak, azért, hogy ha lehetséges, akkor ne csődöljön be februárban. Ezt a pénzt csak úgy tudta előteremteni a Főváros, hogy a…..
jud70 2012.02.11 09:40:04
@dr. gramercy: Ha elolvastad volna sztrájktv. rendelkezéseit talán nem írnál ilyet. Eddig a még elégséges szolgáltatás törvényi vagy bírói megállapítása nélkül nem lehetett jogszerű sztrájkot tartani. A magyar bíróságok több mint egy év alatt egyetlen sztrájk végzést sem hoztak, minden kérelmet valamilyen jogcímen elutasítottak ami a még elégségesre irányult. Ezzel még Gaskó Úr sem tudott célt elérni. Azt felvállalni, hogy a munkavállalókat jogellenes sztrájkba vigye, felelős szakszervezeti vezető nem gondolom, hogy megteheti. A jogellenes sztrájkban való részvétel rendkívüli felmondás alapja lehet a munkavállalónál is, magyarul azonnal kirúghatják. Most ezt is megoldották. A közkekedési tv-ek rendezték gyorsan, eldugva január 01-től a még elégséges úgy, hogy az az egyébként közlekedtetett járatok 65 %-a. (így mlékszem, de lehet, hogy 60%) Kicsit bonyolultabb , de kb. így lehet összefoglalni.Kérdés: Ekkor van-e értelme sztrájknak, ha a szerelvények 65%-a közlekedik. Bár, ha a 4-6os villamosnak csak a 65%-a megy, biztos okoz egy kis gondot.
jud70 2012.02.11 09:47:31
@fővöcsök: Teljesen egyetértek veled, csak nem tudom, hogy egyesek ezt itt miért nem értik meg.
Mind a MÁV mind a BKV helyzete legfőképpen a Kormányzat hibája. A rengeteg kedvezményes jegy, az ingyen utazó nyugdíjas, a diák, a 26 év alatti, a csoportosan utazó stb. kedvezményét az állam meg kellett volna, hogy fizesse ezeknek a cégeknek. Ezeknek az embereknek is több, mint 10.000 ft ba kerülne egy bérlet, de az Állam a jogszabályok alapján kedvezményt ad. Azonban ezt a különbséget az Állam nem fizette meg ezeknek a cégeknek, sőt hitelfelvételre kényszerítette őket, sokszor állami garanciával-. ezeket azóta is görgetik a társaságok, fizetik a horror kamatokat, úgy, hogy az állami kötelezettség teljesítése esetén lehet, hogy veszteségük sem volna.
jud70 2012.02.11 10:00:50
@Kompli: Van az új MT-ben egyébként pozitív is a munkavállalókra nézve. Pl. a KSZ lehetővé teszi a BKV-nál az osztott munkaidőt. Az Új MT ezt csak munkaszerződésben engedi szabályozni. Ez most jobb lesz a munkavállalóknak az MT alapján pl. Gondold végig, hogy reggel bemegy a járművezető 5.00 órára. Lehúz 4 órát. Végez 9.00 óra . Leül egy pihenőbe egy sz... r székre. Ott ahol már a fűtést minimalizálták, a villanyégőt sem cserélik -nem vicc- Ha eltűnik a villanykörte a pihenőbe maguknak kell otthonról vinni. (költségcsökkentés ) Ha hazamenne, mivel vidéki, kb 3 óra alatt járná meg az utat. 4 óra múlva kezd újra. Tehát 13.00 órakor újrakezdi a műszakot, lenyom 5 órát. 18.00 órakor végez. A tömeggel, vonattal, 1.5 óra míg itthon van . Reggel 5.00 kor kezd újra. Hát ilyenek a körülmények. Ja! + a BKV lemondta a takarítási szerződéseit is. Úgyhogy a hajléktalan vizeletét a járművezető -aki erre szerződik fillérekért- letakarítja Neked. vízzel meg csutakkal. Tragédia