Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erisoll

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
erisoll 2012.02.10 13:15:10
Hú, micsoda vita! :)

Én megtapasztaltam mindkét oldalt: az első lányom kórházban született, orvossal. A második lányom bábával, szülőházban.

Első alkalommal csalódtam a kórházban, az orvosomban, és a nővérekben is. Emlékszem, hogy azon gondolkoztam ezek direkt szívatnak vagy csak ennyire érdektelen nekik mi történik velem. Nyilván ezért kerestem valami mást másodjára.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy kórház és kórház között nagy a különbség. Texas, és az USA déli része általában híres a szükségetelen orvosi beavatkozásokról. Portlandben pedig a kórházas szülés jobban hasonlít egy bábáshoz. (Én Texasban szültem.)

A bábás szülés fantasztikus volt! Sokkal jobban biztonságban éreztem magam, mert tudtam mi folyik körülöttem és a bába ismert engem, emlékezett a terhességem minden részletére papírok nélkül. Az a szakmája, azt tanulta, hogy megállapítsa mikor megy minden simán és mikor vannak komplikációk. 1100 szülés levezetése után tudja rögtön, ha kórházba kell menni. A praxisában semmi tragédia nem történt.

Sokat nem tudok a bábaképzésről Amerikában, hogyan szabályozzák, milyen engedélyek vannak, de lehet biztonságosan kórházon kívül szülni. Bábáknak is egy egészséges baba világrahozatala a cél, nem a kórházon kívüli szülés.

Ha érdekel benneteket, itt van részletesen a bábás szülésem leírása:
eriusablog.wordpress.com/2011/09/30/rozi-szuletesenek-tortenete/