Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ariaden

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Ariaden 2018.06.11 09:19:23
Nekem van két gyerekem, 7 és 9 évesek, de kb. most van az, hogy már beülök velük egy-egy normális étterembe. Imádom őket, de ha ilyen helyre megyek, akkor nem nekik akarom a húst felszeletelni, hanem élvezni a saját ételem nyugodtan. Most már képesek kulturáltan késsel-villával enni, két órát viselkedni, ha elmegyünk valahova. Tény, hogy erre tanítani kell őket, de fel nem foghatom, hogy miért nem képes rá sok szülő, hogy hivatalos helyen, orvosi váróban, bankban, tömegközlekedési eszközön, étteremben, vendégségben megnevelje a gyerekeit. Addig meg, ha étterem, akkor kicsi, családbarát, szabadtéri, vagy gyorsétterem, ami nyilván nem a gasztronómia csúcsa, de azokban is van elfogadható ételféleség, ráadásul ott remekül meg lehet tanítani az alapokat. Amúgy az is tény, hogy étterembe járni nem két fillér senkinek sem, szóval már csak tiszteletből is olyat választok a kölykökkel, ahol nagyjából senkit nem zavarnak. Nekem égne a pofám, ha megzavarnának mondjuk egy üzleti ebédet, vagy egy baráti találkozót rohangálással, üvöltözéssel. De amúgy ezt le is lehet kommunikálni a gyerekkel, hogy beülünk, viselkedsz, kb. másfél óra lesz, utána ez meg az meg amaz lesz, olyankorra mindig valami olyat tervezek, hogy neki legyen jó. Ha meg benn mégiscsak kitörne belőle a szabadság, elég annyit mondanom most már, hogy figyelj kincsem, ki van ide írva, hogy jászótér? Ebből már tudják, hogy a következő felszólításnál vagy elindulunk haza, vagy szankció lesz. Félreértés ne essék, ez működik kb. ekkora gyerekekkel, kisebbekkel nem, de az éttermezés nem kötelező dolog. Amúgy WC-ben sose szoptatnék, de azért ezt is meg lehet oldani, diszkréten, kendővel, nem étteremben, hanem mondjuk még a kocsiban, egy parkban egy padon, mellesleg csomó helyen összegyűjtötték már azokat a helyeket, ahol van direkt ilyen helyiség, két kattintás az okostelefonon. De alapjában véve igaz, kulturált kérdésre, általában olyan válasz is érkezik.
Ariaden 2018.06.11 09:46:12
@crawenn: Nem védeni akarom a mundért, de a nagyobbik gyerekem gond nélkül evett tápszert, ha úgy adódott, a kisebbik meg csak anyatejet, csak kizárólag frissen természetes forrásból, értsd belőlem, olyannyira, hogy a nagyobbik mandulaműtétekor miután kidobtam kb. 20 ezer forintot öt különböző tápszerre, amiket aztán vihettem le a védőnőnek, hogy ajándékozza el, inkább megbeszéltük a klinikán, hogy a férjem behozza 3-4 óránként és megszoptatom, amíg benn vagyok a nagyobbal, aki szintén az anyját akarta. De ő extrém eset volt, még cumisüveget se fogadott el, sőt egyszer a barátnőmmel kipróbáltuk, hogy majd ő megszoptatja és őt se fogadta el.

croc

Egészséges gyerek megnevelhető, ki lassabban, ki gyorsabban. Nekem mindkét fajtából, amit említettél van egy, mindkettő tud viselkedni, igaz, hogy ez több éves meló eredménye ugye.
Ariaden 2018.06.11 10:11:33
@crawenn: Ó, hidd el, nem célzásképp írtam. A nagyobbik nekem is gond nélkül evett tápszert, csak a kisebbik zsebóra nem. :D Elhiszem, hogy jól vannak, a tápszer nem méreg, csak a kisebbiket erről nem tudtuk meggyőzni. :D
A helyzet a következő... Jómagam elhagytam a kórházat... 40 nap után! Életemben sosem voltam kórházban ezelőtt, úgyérzem most sikerült bepótolni ezt az időt. A végére azt mondanám, hogy egész kellemes volt. Kivéve az ablakom alatti építkezés zaját. Meg a reggeli fél 8-as…..
Panzej blogja Karácsonyi vacsora 2012.12.19 09:17:29
Vergődöm a karácsonyi menü miatt.  Régen, gyerekkoromban a rántott hal, általában ponty, krumplisaláta és valami torta volt a menü, aztán ahogy férjhez mentem, hol nálunk, hol a férjem családjánál vendégeskedve ettük amit kaptunk. Anyósoméknál pulyka van, ezért amikor…..
A Homár egészen közelről ismeri a szimpla önkormányzati esküvők menetét, hiszen egyszer aktív résztvevője volt egy Imoláékhoz hasonló eseménynek, ahol szintén az anyakönyvvezető irodájában történt az aláírás, minden plusz költség és elegancia nélkül (a hivatalos hölgy…..
gemini Újrakezdés 2010.01.12 20:31:00
Hangánk a hétvégén 2 éves nagylány lett! Hétfőn pedig mindenki megkezdte a maga kis életét oviban, bölcsiben, úgy nagy összességében sírva-ríva. 5 hét azért hosszú idő (nem részletezném milyen hosszú is tud lenni...), maximálisan elszoktak a "munkahelyüktől". Az…..
Szia Despota!Nem, ez még nem a grafológiai anyag, amit a kommentek közt ígértem (ha kéred, írok olyat is). Ez pusztán egy érdekesség, mely jól prezentálja a magyarországi álláskeresőket.A mai napon le kellett vennünk egy nagyon népszerűnek hitt INGYENES szolgáltatásunkat,…..
Ariaden 2009.08.01 09:11:57
Kedves Betti!

A nem derogál részt arra írtam, hogy ilyen is van, tegyük hozzá a mostani HR-sek felének eszébe sem jutna ilyesmit tenni. A kollegáimnak sem derogált volna, ha idejük lett volna rá, nekem volt ,így ezek a szerepek alakultak ki, nagyon jó kapcsolatom lett a dolgozókkal, akik mindig engem kerestek, én pedig továbbítottam a problémáikat.
Munkavédelmi tevékenységet sem végeztem, ez alól csak az oktatás kivétel, mert a tréningekért is én feleltem. A többi részére természetesen külön, nálam sokkal nagyobb tapasztalatú munkavédelmi, munkabiztonsági szakember volt. A munkavédelmi képviselőt illetően azt hiszem itt némi fogalmi zavar van. A munkavédelmi képviselőt a dolgozók választják maguk közül, ők nem képzett szakemberek, a tv. csak évi egy kötelező képzést ír elő számukra, amitől, lássuk be, nem lesznek egy csapásra képzettek. Olyannyira az, hogy mivel a választás szervezése, illetve a tv. maximális betartása volt a feladatom, miből gondolod, hogy a megválasztottakkal nem volt jó a viszonyom?
Nem vártam és várom, hogy bárki is leboruljon, azért, amiért úgy végeztem a dolgom, ahogy. Csak és kizárólag arra szerettem volna rávilágítani, hogy HR-es és HR-es között olykor elég nagy különbségek vannak, hogy ők is csak emberek és ahogy más területeken, belőlük is létezik jó és rossz. De ezen a blogon a HR-sek ki vannak ősellenségnek kiáltva, akiknek a munkájuk felesleges és tkp. kihagyható, visszaélnek a hatalmukkal, kiskirálykodnak, és nem tudják mi a feladatuk. Na már most, tartom magam annyira jónak, hogy ezek miatt úgy gondoljam, nem feltétlenül van igazatok, mert ha visszagondolok, én minden területen tudnék kapásból ilyen mentalitással bíró embereket sorolni, beosztástól függetlenül.
Ariaden 2009.08.01 09:49:28
@Strici:
Ezt nagyon sajnálom, de momentán az én volt főnököm is elismert szaktekintély, és biztos, ha így álltam volna a munához, akkor már rég nem lettem volna a beosztottja.
A munkaügyi peredbe nem mennék bele, az mindig kétoldalú ugye és hogy ki, mit hogyan tanúskodik, nem lehet megítélni a helyzet ismerete nélkül.
Ja, ettől függetlenül én is láttam dög HR vezetőt (sajnos én se tudok rá jobb szót használni) és hidd el, velem is elbántak, de ezért nem a szakmát, hanem őt hibáztatom, mert a beosztottjai egy emberként hárították a dolgozók felé az ő hülyeségeit.
Ariaden 2009.08.01 13:19:44
@nyíregyházi betti:

Sosem dolgoztam olyan helyen, ahol bármilyen munkavédelmi módon veszélyeztettük volna a dolgozókat. Ellenben ők saját magukat annál inkább. Pl. nem tudták felfogni, hogy a füldugó nem azért van, hogy ők ne beszélgethessenek, hanem, hogy ne szenvedjenek hosszú távon halláskárosodást.
A munkavédelmi képviselőket évente egyszer kötelező tréningre küldeni, ezt a munkavédelmi tv. írja elő és a hatóság nálunk bizony ezt is ellenőrizte. Ezért javaslom, hívd fel rá esetleg a munkavédelmi szakember figyelmét. Itt elolvashatod a törvényi hátterét:
www.mteszoktatas.hu/04kepzesek/241025mvkepzes-/
A munkavédelmi képviselő jogairól és kötelezettségeiről itt olvashatsz: www.muszakiforum.hu/?fejezet=5&cid=36953&wa=hk07
Ebből kiderül, hogy az üzemi tanács más témákban hivatott dönteni, te mint munkavédelmi képviselő ezekben a témákban számíthatsz meghívásra, amit csatoltam.

Azt azért mind tudjuk, hogy az átkosban sem volt kolbászból a kerítés a dolgozóknak, s voltak ott is eltusolások, munkavédelmi balesetek, susmusolások és tekintélyelvűség. Azt gondolom, hogy akkor sem tudták a kisemberek jobban érvényesíteni a jogaikat.

A pályamódosítást elég komolyan gondolom, továbbra is emberekkel fogok foglalkozni (mert ehhez értek), csak egy másik területen, ahol más szerepem lenne. No azért nem ügynöknek állok! :D
Modorosblog A csapatépítés 2009.07.29 12:42:00
-Jó reggelt mindenkinek! -Jó reggelt. -Na még egyszer, hangosabban, JÓ REGGELT! -Jó reggelt! -Na, ez már alakul, hát szép jó reggelt kívánok mindenkinek! Most már elárulhatjuk, hogy miért vagytok itt a Vajdahunyad várában egy ilyen álmos, pénteki reggelen. Én Lutscher Peti vagyok…..
Olvasónk két hétig abban a tudatban élt, hogy felvették, majd kiderült, hogy mégsem... Sziasztok,  Szeretném Nektek leírni mi történt velem és a tanácsot kérni, lehetne e valamit tenni az ellen, hogy ilyen és hasonló eset ne forduljon elő.  Mivel egyre több…..
Hóbelevanc Elgurult érmek 2008.08.25 11:00:00
Olimpia volt. A mostani teljesítményünk számszerűleg nem lett valami magas. Nyersen az éremszámokat nézve azt látjuk, hogy több rendszerváltáson keresztül nem sikerült eddig ennyire alacsony teljesítményt nyújtani. Igaz, lehet más szemszögből nézni a helyzetünket, hiszen alig…..
Ariaden 2008.08.25 14:18:16
Nos igen. De ha felnőtt fejjel adná az ember a fejét a sportra, még siralmasabb a helyzet.

Futás: Igaz, hogy ott a zöld mező. Az erdei utakon térdig érő gazzal... Még ha azzal meg is birkózom, remek benne a kullancsveszély.

Úszás: Hol? A legközelebbi uszoda 50 km-re. Munka után kinek van még kedve két órát vezetni egy óra úszásért?

Kerékpár: Az rendben, bár bicikliút sehol. Tekerhetsz a sokadrendű utak végén, vidék lévén traktorok és kombájnok között.

Fiúknak foci: Az egyetlen kis pályát épp kaszálónak használja az egyik helyi gazda. Gyerekkorom óta nem rúgta a labdát senki rajta. Pedig már 15 éve voltam gyerek.

Mindemellé a helyi gyerekek csellengenek. Bicikliznek fel és alá az utcákon, s nem is tudják jól eltölteni az idejüket. Próbálkoznak a kavicsos utakon görkorcsolyával, járnak évente két hetet úszásoktatásra, dobnak kislabdával, kettesével állnak egy bordásfalhoz (mert kevés van), gerendát csak középiskolában látnak. Tudom, mert én is így nőttem fel itt, s azóta sem változott semmi.
Most már sportolnék én is, de megtalálni azt is külön macera. Azt mondják a gyerekek közül már 5-10 éves kora között el kell kezdeni az élsportra nevelést. Mire innen kikerül és lát mást is, addigra elmúlik 14. Nem lát sem jeget, sem vizet, sem rendes focipályát. Akkor mit is lát? Olimpiát a tv-ben felnőttként. S ha szerencséje van és tanult (mert ahhoz is külön szerencse kellett) akkor talán elgondolkodik, hogy nem jó ez így. Szóval azt hiszem, hogy mi huszonévesek tudunk változtatni először. No nem magunkon. A gyerekeinken...