Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SomAtt63

14 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik közösségi oldalon egy ismerősöm kitett egy szórólapot, amelyen az Ötpróba kerékpáros teljesítménytúrára invitálja Szolnokra a lelkes érdeklődőket, különböző távokon. Azonnal tudtam, hogy nekem ott a helyem, s reméltem, rajtam kívül még sokan így gondolják. Az…..
Először kezdjük a tényekkel:Útvonal:                   Szolnok - Martfű -…..
Egy hónapja nem írtam be semmit, mert sajnos nincs mit... Az eddigi ténykedésem azt mutatja, a saját "módszerem" alig hoz eredményt. Eddig amit fel tudok mutatni, az egy nadrágméret csökkenés, ami akár még jól is hangzik, de...Az utóbbi két hétben - hogy finoman…..
Miután mára teljesen világossá vált, hogy a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál tényleg nem hajlandó önként lemondani, egyetlen izgalmas kérdés maradt: miért nem vonja meg a bizalmat tőle a kormánypárti többség? A legutóbbi bejegyzésben már adtam egy lehetséges…..
Ahogy ígértem, pár gondolatot írnék elméletekről, számokról, tényekről. Több helyen is olvastam, hogy 1000 g zsír leadásához 7000 kcal energia-deficit szükséges. Elég riasztó adat, nem? Közel három nap teljes éhezéssel lehetne elérhető. És az csak egy kilogramm, hol van…..
Buta ember a saját kárán tanul - régi igazság, rám pedig hatványozottan igaz... Türelmetlen vagyok, tudom, az a baj. Mert még nem vagyok hetven kiló, azt gondolom sokszor, hogy nem fog sikerülni, amit elkezdtem. Pedig ha átgondolom, az eddig eltelt rövid idő alatt mi minden történt,…..
 Elég gyorsan elért a baj. A pénteki futásról szóló bejegyzésemben jeleztem - és talán kicsit elbagatelizáltam - egy könnyednek tűnő húzódást, amely délutánra már komolyabban megmutatta magát. Hiába kentem be a fájdalmas részt, pihenni nem tudtam vele, mert indulni…..
Péntek van. Szabin vagyok. Este Dream Theater koncert!!! :) Futni kellene. Havazik. Úgy nem könnyű. De fogyni kell. Akkor menjünk. Fúj a szél, rétegesen, vastagon. Vastagra vastagot...  Gömb. Nyújtás, melegítés - nem az erősségem. Most sem. Kezdjünk neki. Érzem, még nem vagyok…..
Egy picit átértelmezem a Valentin-napot, jó? Ezt a képet küldöm mindenkinek, akit bármilyen minőségben is szeretek vagy szerettem valamikor. Legyen az szerelmem, családtagom, barátom vagy közeli munkatársam. Annak is küldöm, aki miatt ez a blog megszületett.  ..
Tegnap megtörtént a csoda! Délben (a napi futás után) kiszedtem a megszokott marhapörkölt adagomat, és szépen nyugisan megettem - volna, ha úgy a kétharmadánál nem jelez az én drága jó gyomrom, hogy ennyi elég is volt, részéről telt ház van. Mondjuk, ebben még nincs semmi…..
SomAtt63 2012.02.14 10:22:27
@Vacy: Szia! Köszi a bejegyzést! Igazság szerint a linkelt blog volt az első, amely ihletet adott, hála a szerzőjének érte. Zsola fogyására ott akadtam rá. Az írás ötlete is a Futóblog mintájára jött. Remélem, a nyilvánosság - bár még nem túl olvasott az enyém - kötelez majd végigcsinálnom. Tetszik a DK csapat összetartása és ténykedése is, de Szolnoktól messzi vagytok. Lehet, idővel én is megpróbálkozom valami hasonlóval. Neked is sok sikert kívánok!
Mgergoo vagyok. DK. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Jó eséllyel sokkal jobb állapotban vagy, mint ahonnan én indultam... 2009. ősz. 124 kiló. Ennyi vagyok. Olvasom a futóblogot az elejétől a…..
Elhíztam, de rútul. Nem is érzem jól magam a bőrömben. Hogyan, milyen folyamat következtében váltam szörnyeteggé? Ezer okot tudnék felsorolni. Életem megbicsaklása (ez finom lett, ugyanis konkrétan kettétört, elszakadt, szétzilálódott) számtalan alibit tudna szolgáltatni, de…..
SomAtt63 2012.02.13 07:57:14
@Don't Panic, Stay Calm: Köszönöm szépen a visszajelzést! :)Igyekszem még színesebbé tenni a blogot, bár semmi tervem sincs, hogyan alakítsam. Tényleg, az megérne egy kis elmélkedést...
A hölgyet én valahol mélyen megértem - hozzá képest tényleg óriási vagyok/voltam. Ahogyan tudatta velem, az volt kicsit visszás. De tényleg felpiszkált vele. :)
A fejembe vettem, hogy nekem a tiszaligeti gáton kell futni, ha a fene fenét eszik is. Pedig a fiam szerint nem tűnt jó ötletnek. Nem is volt az... Hepehupás keskeny nyom végig, nem ekkora embernek való. A bokám, térdem sem díjazta. Pár kép és egy rövid videó készült róla, íme,…..
Ma délelőtt elmegyünk futni a fiammal. Ami a részéről nem jelent mást, mint operatőri, fotós ténykedést. Manapság tiltok minden próbálkozást, hogy felvétel készüljön rólam, de ha már belekezdtem a blogba, valahogyan dokumentálni kell, honnan kezdtem, s hová jutok. Szégyen…..
A Futóblog egyik sztár-aktív kommentelője Zsola meséli el, hogyan adott le Norbi nélkül 90 kilót egy év alatt. Át is adnám neki a szót.A blogon többször felmerült kérdésként, hogy miként lehetséges 90kg-ot leadni egy év alatt, hát megírom. Bár megfosztom magam attól az igen…..
SomAtt63 2012.02.11 07:49:50
Ez a blogbejegyzés is kellett, hogy kezdjek valamit magammal. Pontosabban, Zsola adta a végső lökést. Köszönet érte! Én is elkezdek blogolni ( fogynek.blog.hu/ ), és megpróbálom az öcsémet - aki nagyin reménytelenül nehéz :( - rávenni egy nagy elhatározásra. Ha Zsola példája sem elég, akkor nem tudok segíteni rajta...
Na, ez még nem állt pontosan össze. Rengeteget lehet hallani csodálatos módszerekről, étrendekről, a barátaim, ismerőseim is mind tudják a tutit. (Nem egy mégis hasonló gondokkal küszködik, mint én...) Az internet ontja az e témában íródott oldalakat, köztük néhány jó blogot…..
A testalkatomat örököltem, örök hála érte az őseimnek. :)  Tehát ha megfeszülnék sem lehetnék vékonydongájú legényke. Mindig nehezebb voltam, mint a hasonló alkatú emberek zöme. Lehet, a csontozatom miatt. Megjegyzem, soha nem volt problémám a mozgással, mert amióta az…..