Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jakaba

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A félév közepén a védendő (Humán Genomos) programra a z3a7.cpp, z3a8.cpp aktuális verziók szolgáltatták az alapot. Ahogy a számozás is mutatja, ezek együtt finomodnak a védésekkel: ha van valami hiba vagy észrevétel, akkor annak javítása, vagy implementálása lehet éppen a…..
Ez a poszt az év közbeni védést támogatja. Laborfeladatként a védés "C vetületét" készítjük el. Itt nem adok teljes kódot, hogy a hallgató rá legyen szorítva az önálló munkára. (A közelgő aktuális védésre ez nem igaz, hiszen az annak alapjául szolgáló teljes…..
Ez a 6. (logikai) előadás posztja. Fő feladatunk a védés előkészítése után maga a védés. Aki már az április 9-i héten a laborján vállalja a z3a7.cpp forrás celebrálását, annak máris megvan a félév közepei védése, feltéve persze, hogy a celebráció sikeres. (Áprilisban…..
*: Petőfi Sándor: Az Alföld című verséből ferdítve, Mit nekem te zordon Kárpátoknak Fenyvesekkel vadregényes tája! Tán csodállak, ámde nem szeretlek, S képzetem hegyvölgyedet nem járja. Fogalmam nincs mik a fraktálok. Ködösíteni persze tudok: kompakt halmazok, azaz minden…..
jakaba 2012.04.04 13:16:38
Az elmúlt héten többen szóvá tették, hogy Ők nem olvasták a labor posztját, ezért nem tudták, hogy pontosan milyen olvasmányélményekkel kell, hogy a laborra rendelkezzenek. A hallgatói laborkártya kezdeményezés kb. olyan, mint amikor a magyar tanárod rákérdezett, hogy "a…..
2012 tavasz, MI, GI, PTI (első és második évfolyam BSc) Elkezdődött a verseny kíírása (jelen pillanatban a "versenyszabályzatot" finomítjuk), figyeld a fejleményeket a verseny http://robocup.inf.unideb.hu/ szájtján! Ha kérdésed van, nyomj egy kommentet! Lássuk a labor…..
jakaba 2012.02.29 10:57:13
szinkron: "Vissza? Soha!" http://www.imdb.com/title/tt1217613/ Battle Los Angeles Választott címünk arra utal, hogy ha már felvettük a "válogatott képzést", akkor ne adjuk le, sőt teljesítsük sikerrel! Ez az első labor posztja, ahol beszedjük az első…..
jakaba 2012.02.24 15:00:17
1. fólia, 59. dia: void, void *
kód:

int void1() { }
int void2(void) { }
main () {
void1();
void2();
void1(5);
//void2(5);
}

g++, és gcc közötti fordítási különbség, magyarázattal:
youtu.be/RoHAoppq66I

A g++ fordító, hogy ha nem deklarálunk a függvényben bemeneti paramétereket, alapértelmezettként void-ot fog venni, míg a gcc-nél ez nem mondható el, tehát jelen programkódnál a gcc le fog futni, míg a g++ hibával fog visszatérni (túl sok bemeneti paraméter).
Valóban "elit képzés" lesz? Ki tudja, mert ahogy Yoda mondaná "a jövő mozgásban van", mindenesetre az bizonyos, hogy kis létszámú lesz :) Ez már most tudható. A bevett gyakorlat szerint egy hét/egy előadás/egy labor/egy poszt formában szervezzük a prog1 kurzust.…..