Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Málnási Csizmadia Éva

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Változékony, esős, szeles, hűvös időt mondanak, mégis sokan útra kelnek a hétvégén, megtelnek újra a szállodák, sőt százezrek utaznak Csíksomlyóba is.   Mindössze egy újabb lehetőség a pihenésre rohanó hétköznapjainkban? Mit is ünnepelünk most? Mi valójában…..
Utazási Tanácsadó HUNGARIKUMOK 2012.05.04 19:09:00
Tokaji „Az aranysárga nedű Tokaj városáról kapta nevét, ahol egy véletlen folytán, egy elhúzódott szüretnek köszönhetően jöttek rá az aszúbor készítésének titkára. A legenda szerint Lorántffy Zsuzsanna az udvari papját bízta meg a szőlőszürettel, azonban az egész…..
Kis magyar üdülési csekk történelem Magyarországon 1998 óta létezik üdülési csekk. A svájci (1939) eredetű rendszer szerte a világon elterjedt. Nálunk a francia (1988) mintát vették alapul és némileg pótolni lehetett a lényegében megszűnt „szakszervezeti üdülést”.…..
Többször jártunk már Erdélyben és azon belül Székelyföldön is, de régen terveztük, hogy elmegyünk a Madarasi Hargitára síelni valamelyik télen. Amikor elkezdtük tervezni az utat, még nem sejtettük, hogy ekkora hideg és ennyi sok hó lesz, de nem futamodtunk meg, nekiindultunk egy…..
Még a csapból is Széchényi Pihenő Kártya hirdetés folyik, mégis rengeteg tévinformáció, félreértés és reklamáció terjed szájról szájra a közösségi médiában. Manapság nagy divat kellő informálódás nélkül azonnal felháborodni, kritizálni. Aki pontosan utána akar…..
Nem elég, hogy a magyar hagyományok megengedik, sőt kötelezővé teszik a Torkos Csütörtöki zabálást, ügyes marketing fogásként egyesek Torkos Pénteket hirdetnek, sőt egész hétvégi dőzsölésre hívnak további akár 50 %-os kedvezményekkel. Nekem szimpatikusabb egy másik immár…..
2012. február 23. – Torkos Csütörtök Az idén nagyon rövid a farsangi időszak. Kevés idő volt bálozni, mulatozni. Sajnos manapság nem trendi a maskarázás, jelmezbálozás. Nemrégiben még szerveztem farsangi házibulikat, ahol nagyon jókat mulattunk a barátainkkal. Minden évben…..
Csak nem egy újabb sikeres állami termékbevezetéssel állunk szemben? A hirtelen felhúzott Széchenyi Pihenőkártya használata egyelőre csak saját felelősségre javasolt. Néhány hónap alatt bizonyára sikerül értesíteni az összes a programban részt vevő kártyaelfogadóhelyet,…..
Málnási Csizmadia Éva 2012.02.14 09:47:08
@Rosszindulatú Vászka: ez 10 éve így van, nem új keletű. Azért nem minden rossz most keletkezett. Az üdülési csekk beváltásáért 6 %-ot vontak le. Az étkezési utalványért 12%-ot, és hetekig tartott, amíg az elfogadó számlájára megérkezett a pénz.A Széchenyi kártya pénzzé tétele az elfogadó helyek számára 1,5 % költségbe kerül, ugyanannyiba mintha hagyományos bankkártyát használna a vásárló. Tájékozódni kell pontosan mielőtt felháborodunk és kritizálunk.....
Málnási Csizmadia Éva 2012.02.14 10:05:08
@KosztümHős: Még egy fontos információ. Jelenleg három bankkal lehet szerződni a SZÉP kártya elfogadóhelynek (OTP, K&H és MKB)és ezek egyelőre nem komtatibilisek, vagyis az OTP-s SZÉP kártya csak OTP-s beváltó helyen használható. Ezért nem elég csak azt nézni, hogy beváltó hely, azt is figyelni kell, hogy melyik bankkal van szerződése az üzletnek. Az elfogadóhelyeknek érdemes mindhárom banknál regisztrálni, ez még sajnos macerás kicsit.Vannak még gyerekhibái a rendszernek, és valóban az új buli valaki új csókosé, de az is igaz, hogy sokkal egyszerűbb lesz a használata, mint a papír alapú csekkeknek.