Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rapapampam

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán jön rám az írhatnék, de ez ma egy ilyen nap. Sokat szembejön velem mostanában a hajléktalanság, a kérdésekkel, érzésekkel együtt. Nyilván a hideg is teszi, meg a pesti lét. Nem tudom, mire akarok kilyukadni, lehet, hogy csak felvetek és közzéteszek néhány gondolatot,…..
rapapampam 2012.02.08 08:43:00
Az előítéletekről nem tehetünk. Az ítéletes érzésekről, gondolatokról sem, más kérdés, hogy mit kezdünk velük. De bármit csinálunk, kopogtatni fognak újabbak - ilyen ez a lelki út nevű popszakma. Ha pl rendesen imádkozunk, bekopogtathat a gőg - akkor ne imádkozzunk? - ez költői kérdés volt. Már a 3-4. sz-i sivatagi atyák észlelték ezt: újabb és újabb kísértő és küzdelmes gondolatok jönnek, de egy a lényeg: a cellában maradni, magyarul kitartani, és hagyni, hogy Isten szép lassan átalakítsa a szívünket.
Amúgy a Férfi útjában - nem tudom, hogy a nő útjában is így van-e ez, az van, hogy 40 éves kor alatt nem nagyon lehetsz király, aki mindenkit integrál birodalmába, tehát nem ítélkezik, azzal együtt, hogy határozott. Ilyen idősen alapvetően a harcos útját szoktuk járni, aki karddal a kezében megkülönböztet, szétválaszt, ítéletet alkot, lelkesedik és küzd - persze, hogy ebben megjelenik az ítélkezés érzése, de majd idővel csitul.
Teljesen normális, hogy fáj, ha látom, hogy vannak rászoruló testvéreim, akik ugyanúgy Isten gyermekei, és ugyanannak az Országnak tagjai, és én mondjuk max havi 40 ezerrel tudom támogatni őket, vagy még kevesebbel, és ne fájna látni, hogy mások mennyi szükségtelen dologra költenek, milyen kocsival járnak, stb? Persze, hogy fáj, mert számomra fontos személyeket látok szenvedni, és látom, hogy ha igazságosabban lennének elosztva a javak, ez kevésbé lenne így.
Az ítélet kezelésében talán az segíthet, hogy ez strukturális bűn - ez a nem tudják, mit cselekszenek: a fogyasztói "kultúra", a média iszonyat hatásos, és olyan szinten mozgatja meg a felszínt, hogy nehéz közben a szív mélyére figyelni.