Regisztráció Blogot indítok
Adatok
colambo

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új év régi problémákkal, új reményekkel Nem szándékoztam beleszólni a nagy-politikába, de a napi események hatása alól még a félholt sem tudja kivonni magát. A hét eseményei minden oldalról megmozgatták az állóvizet, megindult a kampány visszavonhatatlanul. A kormány…..
colambo 2014.01.08 14:54:16
Elolvastam és én nem látom oly rózsásnak a helyzetet mint Te.
Igen észnél kell most lenni a DK-nak. Tudom szereted PuPu írásait, én is. Itt alegújabb, ha még nem olvastad
www.pupublogja.hu/2014/01/nehezfelfogasuak.html
Figyelmedbe ajánlok egy másik blogot is? jovaros.blog.hu/2014/01/07/csapda_833#c21373911
Bosszant az is nagyon, hogy sorra huhognak az okoskodó szakértők az ATV- n, persze – miközben egyre inkább megzavarják az emberek fejét – nem felejtkeznek el az Orbán –rezsim túlélését hangoztatni, Gyurcsány ekézésében Havast is túlszárnyalni.
Érdekes, hogy Orbán-ék Mesterházyt békén hagyják, azonban Gyurcsány-Bajnai páros változatlanul célpont.
Ezt a blogot kicsit fantazmagórikusnak ítélem, de lehet benne valami: jovaros.blog.hu/2014/01/08/ebredj_theoden#more5745970
Egy jó tanács. Azért ne szívd annyira a melledre a történéseket, mert árt az egészségednek……. Várjuk meg mit is mond a mi Feriként, mikor elérkezetnek látja az idejét…… Addig Te is töltődj fel, mert utána áprilisig nem lesz idő. Barátsággal :)
Számvetés Ilyenkor decemberben az ember számot vet azzal, mit ért el eddig, mi várható még, és milyen következményei lehetnek döntéseinek? Leltárt is készít arról, mit ért el eddig, mije maradt meg a képességeiből, mi az, amiról végleg le kell mondania, mert…..
Kalandos utazás Nem ritka, hogy Pestre utazok egyedül, vagy a feleségemmel. Ami viszont a hazautazásom alkalmával történt, az a „rekordok könyvébe” való! Találkoztam a „Leghülyébb vasutas” címért versenyben levő kalauzzal. Majdnem „kalózt” írtam, talán az még…..
Hogy éli meg az egyszerű ember az ellenzéki összefogást? Erről regényt lehetne írni. Annyi időm nekem sincs, de főleg a „szereplőknek”, mert mire elkészülne, rég kihírdették az Orbán-maffiát győztesnek. Ígv csak véleményeket szedek össze innen – onnan, ki hogy…..
Végrendelet  A  nyár  heves,  a  kasza  mégse  „egyenes”. Ebben  a  hőségben  minden  előfordulhat. Még az  is,  hogy  keresem  a  Hazámat,  de  nem  találom. Látta  „Walaky”, …..
Látlelet Kicsit meghökkentő a cím, amikor az ultiról, mint magyar Hungaricumról írok, de érthető lesz, ha felvázolom mondanivalóm minden szálát. Három oldaláról közelítem meg a kérdést: A játék felől. Az emberi oldaláról. Sárospataki szemmel…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
colambo 2013.02.08 08:19:05
Igen a rendszerváltást megelözően volt már létbiztonság, egyes elemeitől eltekintve stabilnak volt tekinthető a jogállamiság.
A "rendszerváltás" viszonylagosan szabadságot" adott a népnek és mellette átalakította? leépítette? a gazdaságot. Az ügyeskedők vagyonokat gyűjtöttek, a dolgozók tömegei számára pedig megkezdődött az ellehetetlenülés.
Kissé félresiklott a blog, mikor szembeállítja az elődök lehetőségeit napjaink lehetőségeivel. Nem Ők voltak az okai annak, hogy a "Ratkó korszak" és utódai a gazdasági válság hatásain túl is létminimum határára sodródtak.
A mai helyzet valóban tarthatatlan, de be kell látni azoknak, kik ma az "ellehetetlenültek" sorába tartoznak maguk idézték ezt elő saját maguknak, mikor a válságból kilábalást előmozdító kormányt 2010-ben azzal, hogy "hajlamait már korábban bizonyított autokratikus" kormány létrejöttére szavaztak, illetve nem nyilvánítottak véleményt.
A szétvert Köztársaság, alkotmányos rend, jogállamiság, mindezzel együtt a létbiztonság, a gazdaság helyreállítása, a befektetői bizalom visszaszerzése sok-sok évbe kerül majd.......
Két út áll a nép előtt: az egyik a zsákutca, mely felé Orbánék vették az irányt, a másik a lehetőség, melyet csak ellenzéki együttműködés útján ragadhatunk meg.......
Én sem gondoltam volna még a 90'.es évek végén, hogy a XXI sz első évtizedében a fenti gondolatokat le kell írnom, nem gondoltam volna, hogy 37 év aktív fegyveres szolgálatot követően a garast a fogamhoz kelljen vernem, hogy megbetegedésem estén csak a jó sorsra bízhatom gyógyulásomat, bármely pillanatban számíthatok arra, hogy az utcára kerülhetek, hajléktalanná válhatok.
Ez ellen csak aktív ellenzéki tevékenységgel tehet bárki........
"Tudják, nem gondoltam még rém álmomban sem , hogy nem elég, hogy életemet nélkülözésen élem le, becsületesen dolgoztam, felneveltünk két gyereket, és 56 évesen nem nyugdíjas leszek, HANEM NINCSTELEN , KISZOLGÁLTATOTT, ÉHEZŐ, FAGYOSKODÓ EMBER!!!!!!!! "
2012: Csalódások 2013: Remények? A 2012-es év úgy kormány, mint ellenzéki oldalról csalódást okozott a híveknek. Mi, akik azt reméltük, hogy 2011 után végre jobb lesz a helyzet, azt láttuk, hogy egyre rosszabb lett. A dilettáns kormányzás kudarcai után egyre több terhet…..
 Élt huszonhárom évet...  2012 április 17.-e szomorú nap fiatal demokráciánk életében. Még meg sem tanult „élni”, megölte az a gyűlölet, amit a hatalmat bitorlók szítanak mindazok iránt, akik nem akarnak diktatúrában, szolgaságban,…..
colambo 2012.04.18 08:06:01
Tetszik az írás, mivel „súlyos igazságtartalommal bír”!
Én azért megfogalmaztam volna az MSZP felelősségét is, amely tendenciózusan a koalíció segítségére siet. Tette ezt a DK megalakulásakor is.
Igaz ezen ténykedésének fő mozgatórugója a GyF-től való félelem az ellenségkép fenntartása.
Zen magatartás végső soron a demokrácia és a „köztársaság” halálában is közrejátszik. Így van ez még akkor is, ha az MSZP mosni igyekszik kezeit.
Érdemes figyelmet szentelni: Az Orbán-Mesterházy-tengely
A sokszoros törvénysértés megtörtént, a Fidesz és az MSZP elnökének közös akarata megvalósul: a Demokratikus Koalíciónak nincs frakciója. Ami történt, az gyalázat, és szégyene lesz a Magyar Szocialista Pártnak is.
greczy.blog.hu/2012/04/18/az_orban_mesterhazy_tengely

Ami a nép ébredését illeti, kissé szkeptikus vagyok. Az ellenzéki összefogást nagyrészt hátráltatta(ja) a felszínen megjelent konjuktúralovagok (írhatom úgy is ügyeskedők, kisstílű tolvajok, lehet orbáni delegáltak, stb.) romboló ténykedése, a szélsőjobbnak a mozgalmakba való beszivárgása.
Az ébredés akadálya a közmédia ténykedése a belföldi politikai történések elhallgatása!
Nagyon szerény a baloldali ellenzék – különösen a DK – mozgástere. Ennek egyenes következménye az emberek félre informálása, tájékozatlansága, az érdektelenség mélyülése.