Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Rejtelmes Torony Mérnöke

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És még egy utolsó meglepetésünk maradt év végére: egy szilveszteri adás szilveszteri játékokról. Aki tévézett a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején, az emlékezhet egyszerű betelefonálós videojátékokra, amikben például torpedózni lehetett Dévényi Tiborral vagy amőbázni Palik Lászlóval. Ezek…..
A Rejtelmes Torony Mérnöke 2023.11.24 18:38:17
Történelmi rádióműsorunk, a Régen minden jobb volt legutóbbi adásában a Magyar Televízió történetének 10 legrosszabb műsora után ezúttal a legalja kereskedelmi produkciókra fókuszáltunk. Vendégünk László Ferenc, a Magyar Narancs kritikusa volt...
Gerald Durrell: A susogó táj [The Whispering Land, 1961] ford. Katona Ágnesillusztrációk: Réber László Európa, 2013 (1997.)    "Pár évvel ezelőtt írtam egy könyvet (Állatkert a poggyászomban volt a címe), amelyben kifejtettem, hogy miután évekig jártam a világ különböző…..
A Rejtelmes Torony Mérnöke 2015.01.26 10:28:30
Ez a rész nekem is feltűnt, amikor nagyon régen (még az internet előtt) olvastam a könyvet. Szerintem valamelyik Bethlen-leszármazottról lehet szó:
".Bethlen Istvánról, a miniszterelnökről kevés személyes emlékem van, de a család nagyon tisztelte. Tudom azonban, hogy a három fiuk közül István és Gábor elhagyták az országot, Argentínába mentek, András pedig meghalt repülőszerencsétlenségben."
www.hargitakiado.ro/cikk.php?a=MTQ0Mw==

Már csak azért is, mert egy angol magániskolára nem mindenkinek volt (még akkor sem) sem pénze sem pedig igénye, ráadásul az idősebb Bethlenről köztudott volt angliai iskolázottsága és angol orientációja.

Nekem valamiért mégis úgy maradt meg a könyvből, hogy Durrell valahogy megtudja, hogy a menekült gróf országa a vesztes oldalon harcolt a háborúban, és ezért utólag kicsit neheztel "Caporal"-ra -- vagy rosszul emlékszem?
 „Aki értelmesen néz a világra, arra a világ is értelmesen néz vissza." (Hegel)   A mellékhadszínterek – amilyen Schmitt Pál doktorija is – csinnadrattája eltakarja a főhadszíntereken folyó ütközeteket. A Schmitt-ügyben nem a plágium az igazi…..
Az elmúlt hétre már megint összejött pár hajmeresztő gazdasági gondolat, amit szívesen kommentálnék. Az egyik, hogy kedvenc gazdasági miniszterünk elgondolkodott a pénzügyi tranzakciók adójáról. Ez politikusok között amúgy is rendszeresen visszatérő és újra,…..
A hoffmanni alaptanterv alapvetően tér el az irányadó nemzetközi példáktól. Külföldön a lényeg az, hogy bár ami benne szerepel, az kötelező, de a kialakított keretek között az iskolák döntik el, mit és hogyan tanítanak. A hoffmanni koncepció ezzel szemben bevallottan egy, az…..
Korábban már több bejegyzésben is utaltam, hogy az Egyesült Államokból érkező makrogazdasági adatokat érdemes óvatosan kezelni. Egyes elemzők hajlamosak néhány új gyorséttermi munkahely létrehozása következtében fellendülő gazdaságot vízionálni, nem is beszélve az állam…..
A Rejtelmes Torony Mérnöke 2012.02.07 19:55:43
Azért ez így nem teljesen igaz. Egyrészt nyilvános, mi alapján megy az igazítás: www.bls.gov/web/empsit/cesseasadj.htm
és egyáltalán, ha már vannak igazított és nyers adataid, bárki összehasonlíthatja a kettőt, mondjuk bedobja a nyers adatokat egy másfajta (akár tramo-seats) igazításra.

Arról nem is beszélve, hogy a nem igazított adatok az előző januárhoz képest is jelentős emelkedést mutatnak.