Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikroszkopszinpad

42 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mensáros László naplóit olvasgatom és most már azt is sajnálom, hogy nemcsak színházban, de az életben sem találkoztam vele. Remek gondolatai vannak és olyan kétségei, amelyek nagyon közel állnak a szívemhez, hiszen ugyanúgy élem meg én is őket napról-napra. Úgy is…..
Aradi Tibor rovata Apu, hogy megy be az a nagy elefánt… Előre is elnézést, hogy kicsit hosszabb leszek a szokásosnál. Ennek egyik oka, hogy olvastam valamit és nincs szívem kihagyni belőle egy sort sem, ezért teljes terjedelmében fogom bemásolni. Az angyalka, aki Buzzatit is…..
Tegnap szót ejtettünk a közelgő DumaFüred fesztiválról, és ha már így alakult, gondoltam szólok, hogy idén is helyet kapott a programban a Rádiókabaré őszi adásainak felvétele. Hagyományosan kedd este települ ki a Magyar Rádió közvetítő kocsija, addigra áll össze a műsor,…..
Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs márciusban mutatták be A Szomszédnéni odaát van című kabaréjukat a Mikroszkóp Színpadon. A bolondos, humoros, abszurd, néhol szürreális élményt nyújtó darab nagy sikert aratott, a havi két előadás telt házzal ment, és ősszel vissza is tér.…..
Veigler Bettina Anna (vBa..) lelkes és tehetséges blogíró, aki szimpla lelkesedésből, tiszteletből, érdeklődésből kereste fel Aradi Tibort, hogy beszélgessenek egy jót. A virtuális találkozó összejött, az eredmény pedig egy remek interjú, melyet a szerző szíves engedélyével…..
Varga Ferenc József néhány nappal a Karinthy-gyűrű átvétele után Tajvanra költözik, tervei szerint egy évre. Az elismerés átvételekor elhangzott köszönőbeszédében, illetve kollegája és barátja, Aradi Tibor köszöntőjében mindketten szót ejtenek a…..
Aradi Tibor rovata A gyűrűk urának! Pár hónap különbséggel, szinte egyszerre kezdtük a pályát. Mintha két versenyló lennénk, akik egy futamban startoltak el és még most is loholunk valamiféle cél felé. A verseny során sokszor egymás mellett, néha pedig egymástól…..
A Humorfesztivál győztes, többszörös Bonbon-díjas humorista, Varga Ferenc József kapta az idei Karinthy-gyűrűt. A szakma legrangosabb elismeréseként számon tartott díjat és az oklevelet Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Böröcz István, az MTVA…..
Aradi Tibor rovata Szeretem a focit! Apámnak nem kellett sokat nyűglődnie velem, hogy megszeressem a focit. Már a babakocsimon is egy hatalmas Albert Flórián kép volt elöl, hogy mindenki tudja, ez a család is, mint hazánkban mindegyik, rajong a fociért. 10 éves koromig együtt jártunk…..
„Szeretnéd magad jól érezni, Szépfiú?” – kérdezi valaki váratlanul, miközben végigsimítja a vállamat. Odapillantok. Igényesen megkomponált dekoltázs, kihívó ruha, neccharisnya, végtelenül hosszú tűsarok. Az erős smink alatt valahol szép arcú nő mosolyog…..
Mi ez a Párkockás minta itt a falon? – kérdezhetné bárki, aki mostanság a Mikroszkóp Színpadon jár. Nemrégiben ugyanis a színházba betört egy darab internet és a falra függeszkedett. A Parkocka.hu képregényes oldal csapata harminc rajzzal járult hozzá a humorteátrumba…..
Aradi Tibor rovata Szigorúan bizalmas   „Csicsergő jelenti a Mikroszkóp Színpadról!   Jelentem, hogy ma a Mikroszkóp Színpadon a Maguk akarták című előadás ment. A közönség soraiban több reakciós elemet is felfedezni véltem. Ők az átlagosnál is hangosabban…..
Aradi Tibor rovata Kalandozások Baranyában A villánykövesdi Rádiókabaré felvétel után a helyi közönséget tiszteletbeli nagyvázsonyi közönségnek nyilvánítom. A hangulat a Dumavölgy-Humorvár atmoszférájára emlékeztetett. Nagyon jó érzés ilyen közönség előtt fellépni.…..
Aradi Tibor rovata Az én rajongómElőrebocsátom, ma reggel a világ egyik legaranyosabb és legkedvesebb rajongójával futottam össze, úgyhogy amit leírok, pusztán azért teszem, mert még most is nevetek. Jövök ki a szupermarketből, kezemben a két kiflivel és a 2 deci kakaóval (igen,…..
Aradi Tibor rovata Jelentés Tegnap este az Övön alul című előadás ment a Mikroszkópon – stop – Telt ház volt – stop – A közönség kiváló volt, jól szórakozott és elégedetten távozott – stop – Erre mondják, hogy sikeres előadás – stop…..
Aradi Tibor rovata Így ünnepeltük a 85 éves Lorán Lenkét! Évek óta írok blogot és Lorán Lenke eléggé sűrűn ad alkalmat, hogy billentyűzetet ragadjak. A videó sok mindent elárul, de van egy “apróság”, amit mindenképpen le kell írnom. Sajnos még mindig el tudom…..
Aradi Tibor rovata Isten éltessen, Bumbi! Nádas Gyuri 50. születésnapja több okból is emlékezetes marad számomra. Először is, nagyon régen fogyasztottam el ennyi fröccsöt. Nem szoktam sűrűn alkoholt inni, de ha igen, akkor... akkor. A fröccs hatását leginkább szegény Fésűs…..
Életre szóló trauma, örök barátság, múló gyermekévek, pincekorzó, mérges pók, csodapók. Egy igazi, magyar történet, ami talán nem is csak magyar. Hogyan lehet túlélni egy halál közeli élményt? Van-e élet a kábítószer pokla után? Mire figyeljünk gyilkos póktámadás…..
Aradi Tibor rovata Hadházias ízek Tegnap meglátogattam Hadházi Lacit. Elvileg egy műsor próbájának céljából mentem, de hamar előkerült egy konyakos üveg és két szivar. Pöfékeltünk, ittunk és olvastuk az új jeleneteket. Egy hatalmas szívű, tehetséges ember látott…..
Aradi Tibor rovata Mandul az indula! Saját weboldalamon (www.araditibor.hu) már régóta írok blogot, de azt csak erős idegzetűeknek ajánlom. :-) Ide végre olyat kéne írnom, ami a valóban érdekli a közönséget. Hát... ez elég nehéz lesz! Szóval akkor olyat, ami érdekli a…..
Kollégium. Kalandok, barátságok, szerelmek és közhelyek színtere. Közhelyek, amiket csak elmondanak és olyanok is, amik megtörténnek. Mennyire izgalmas egy diákszállás? Mi okozhatja a társas magányt? A kollégisták élete tényleg csak szex, buli és rock’n’roll? Hova…..
Könyvből a színpadra, vagy színpadról a könyvbe? Mi volt előbb a kép, vagy az írás? Hogy működhet a társulat egy tagja, a társulat nélkül? Tudnak-e még újat mutatni a jól ismert karakterek? Mi az Agyatlantisz, előadás, vagy könyv-promóció? Ezek a kérdések még akkor is…..
Budapest belvárosa szombat esténként meglehetősen forgalmas. Szórakozni vágyó fiatalok és idősebbek keresnek igényeiknek megfelelő helyet a kikapcsolódásra. Március utolsó szombatján viszont a megszokotthoz képest is nagy volt a tömeg a Nagymező utcában. A több teátrumnak…..
A Színházak Éjszakáján, vagyis március 31-én este fél tizenegykor az MR1-Kossuth Rádióban havonta jelentkező Kabaréklub című műsorát rögzítik a Mikroszkóp Színpadon. A színház világának tematikájára épülő kabaré színészekről, rendezőkről, színházba járó…..
A Szomszédnéni odaát van szürreális élménynek ígérkezett. Bizonyos tekintetben az is lett. Egy bolondos, humoros, abszurd élmény, ami meglepő módon még el is gondolkodtat. Az élet nagy kérdései és a hétköznapok apró bosszúságai egy darabban? Nos, igen. Két óra nevetés, majd…..