Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Belga01

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felfokozott érdeklődésre való tekintettel Sörapu megmutatja a főzdéjét a kíváncsiaknak! Most szombaton, szeptember 29-én déli 12-kor pár órára megnyitja kapuit a Fóti Kézműves Sörfőzde, és sűrű kóstolgatás közben minden vitás kérdést meg lehet vitatni Sörapuval. A…..
Belga01 2012.09.24 14:30:14
Macsó dolognak tartják sokan a sört pedig a legkevésbé sem az. Nem csak a nagy gyárak, a kicsiben utazó sörfőzők is imádják a nőket, mint közönséget. A feltételezett nő, mint módosult ízlelőbimókkal rendelkező társadalmi csoport (bővebben lásd: Dívány>>>), nem…..
„Miskolcon felnőni jó volt, Miskolc nagyszerű hely, csak tudni kell időben otthagyni” – válaszolta egy miskolci barátom a kocsiban lefelé az első miskolci Főzdefesztre, amikor a szülővárosáról kérdeztem. Amióta Pataki „elhagyta a várost”, a miskolci…..
Folyékony Kenyér Tuck Barát 2012.01.30 10:46:00
Jelenleg a magyar kézműves sörfőzés legnagyobb hiányossága, hogy nincsen elég palackozott söre. Még kevesebb van, ami igazán jó volna és igazán csinosan is nézne ki. Ezért nagy szám, hogy a győrzámolyi Bors most egy nagyszerű sört tett le a pultra egészen csinos csomagolásban.…..
Belga01 2012.02.24 12:19:34
@lilakutyak: A Skanzenban is lehet rendelni. Van a futároknál 50 üveg.Illetve csak 42.Brutálisan jó!
Pár héten belül a harmadik izgalmas ivó nyílik Budapesten – mi van itt kérem, ébredezés?A Mester utca és a Viola utca sarkán nyitott meg másfél a hete a nem különösebben innovatív elnevezésű BeerBier nevű kocsma. A koncepció sem túlzottan innovatív, csak éppen eddig…..
Belga01 2012.02.24 10:48:30
Éppen ideje volt, hogy nyisson Budapesten egy olyan hely, ahol csak magyar kézműves sörök vannak csapon. De a Skanzen még ennél is több.A Ráday utcáról nyíló Köztelek utcában egy utcára néző magánlakásban üzemelt évekig a Zacc, egy családias, nemdohányzó kávézó, ahol nem…..
Belga01 2012.02.14 17:46:23
@Bud Taste: Igen,ez megoldás lehetne itthon is.
Belga01 2012.02.17 11:49:02
@armando_otchoa: Igazad van, nem voltam elég alapos!Én az olyan "kocsmaszerű" helyekre gondoltam, ahol kizárólag magyar kézműves söröket csapolnak.Ebben is tévedhetek, de a nagyságrend biztos, hogy stimmel.Egyébként szerencsére vannak elkötelezett, hozzáértő tulajok,akik olyan sörszakboltokat visznek, amik nem csak, hogy hiánypotlóak, de ízlést formálnak, kultúrát teremtenek.Nekik is köszönhető,hogy egyre több hely van, ahol tartanak vmilyen kézműves sört.
Nem a vendéglátósokat védem, igazából ez nem is az ő problémájuk, hanem kézművesfőzdéké és a fogyasztoké.Ezeket a szerződéseket már aláírták, ezzel kéne kezdeni vmit.
Úgy tűnik nagy az igény egy nemdohányzó, hazai kézműves söröket csapoló kocsmára,és találtunk is alkalmas helyet.Meglátjuk mi lesz belőle. Ha kész lesz várunk szeretettel!
Belga01 2012.02.14 01:25:29
@pluto111: Ha csak ennyi lenne,nem lenne semmi probléma.De miért lehet az,hogy a Főzdefeszt helyszínén a Mikszáth Kálmán téren,ahol a vendéglátosok látták,hogy néhány kézműves csapra kb12.000 ember
ment ki,és találkoztak is mindenkivel,aki kézműves sört főz az országban, még mindig egyetlen hely sem csapol kézműves sört?Azért, mert nem tudnak lemondani azokról a támogatási pénzekről,amiket a sörmultik adnak,adtak nekik.A "nem tudnak lemondani"szó szerint értendő,mert ha elfogadtak valamilyen támogatást valaha(mindegyik elfogadott), és aláírtak valamilyen szerződést(mindegyik aláírt),akkor szerződésszegés esetén olyan kötbért fizettetnek velük,amibe tönkre mennek.Ez a fajta "támogatás" az Usában és elvileg az Eu-ban is tilos,Magyarországon azonban gyakorlatilag nincs olyan kocsma,amit ne vettek volna meg egy kizárólagos szerződéssel 5-10 vagy akár 15 évre.Innen azért nehéz mozdulni.