Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nádori Péter

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
gg.blog.hu Frontátvonulás 2013.09.10 07:19:06
2010-be, az első kétszámjegyű kétezres évbe értünk; a rövidnek remélt válság épp csak most fog bedurvulni, korszakváltó kormánycserét ígérnek tavaszra az erőviszonyok, és az Index-CEMP vállalatcsoport megkapja a hazai médiapiac legaktívabb tulajdonosát - nem, váltás most…..
A frissen felfedezett szellemi függetlenségről nem mindig egyszerű leszoktatni az embereket: aki egyszer a sarkára áll, az másnap nem szívesen megy vissza bólogatni. (Fotó: MTI) Schmitt Pál plágiumbotránya akár meg is rogyaszthatja a NER működési rendjének egyik legfontosabb…..
Nádori Péter 2012.03.30 10:28:40
1. Rettenetesen kevéssé transzparens hazánkban sajnos nehezemre esik elképzelni, hogy nem érkezett a bátran szembefordulókhoz valamilyen megnyugtató üzenet, mielőtt bátran szembefordultak. Csak annyi, hogy "ez nem politikai kérdés", vagy hogy "döntsenek legjobb meggyőződésük szerint". Persze az is lehet, hogy nem volt ilyesmi, ki tudhatja?
2. Schmittnek az athéni olimpia után el kellett volna tűnnie a közéletből. Hogy ehelyett minden korábbinál magasabbra jutott, az mindannyiunk örök szégyene, amin a plágiumügy kimenetele semmit nem változtat.
3. Nyilván nem jut sokkal előbbre az ország, ha Schmitt helyére egy hozzá hasonlóan súlytalan alakot ültet a parlamenti többség. A Fidesznek be kellene látnia, hogy Schmitt nem azért volt hiba, mert később kiderült róla, hogy másolta a disszertációját, hanem azért, mert előre lehetett róla tudni, hogy üres zakó, aki éppen buta szolgálatkészségével világít rá a kormány hatalomcentrikusságára és önbizalomhiányára. A Fidesznek be kellene látnia, hogy hiba volt nem Sólyom Lászlót felkérni újra államfőnek. Most itt a lehetőség a javításra: Sólyom nehéz, de egyben súllyal bíró ember (akivel száz dologban nem értek egyet például én sem), a parlamenti pártok többsége rühelli, és messze nem tud olyan rutinosan mosolyogni, mint Schmitt. De elnöknek azért megfelelne. Sólyom, felteszem, nem vállalná újra a posztot, ha csak a kormánypártok támogatnák, vagyis a Fidesznek és mondjuk az MSZP-nek is erőszakot kéne tennie magán a megválasztásához. Szóval az ország jól járna.