Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gigigombas

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol is kezdjem. A múltkor azt írtam, még öt nap. De ki sejtette, hogy ilyen öt nap vár ránk? Szombatról vasárnapra ébredve (ápr.13-14.) a várható keddi kelés előtt pár nappal a kotlósom olyan furán nézett ki. Amikor kivettem reggel, hogy egyen, igyon, csak gubbasztott, meg se…..
Az elmúlt hetekben több levelet is kaptam, arról kérdeztetek, hogy akkor tulajdonképpen most mit is kell nézni a tojásban, ha a "szemet" szeretnénk megtalálni, tehát honnan látjuk, hogy a tojás termékeny? Ez most egyszerű poszt lesz, ez a tojás szemes: A jövő hétfőn…..
   Három éve lesz, hogy itt lakunk és igazából tavaly döntöttem el, hogy nekem bizony tyúkudvar kell! Mivel az udvarunk elég nagy - hál istennek - ezért a kutyák és a gyerekek területéből lecsípve alakítottuk ki a baromfiudvart. Nagy részben itt a régi ház…..
Kedves Olvasók! Újra próbálkozom és talán nagyobb sikerrel, mint tavaly... Azóta is hálás szívvel gondolok Editre aki Csubakkáról írt. De felbátorodva azon, hogy mostanában kicsit közlékenyebbek lettetek, szeretnélek újra játékra hívni benneteket! Neked milyen tyúkólad…..
gigigombas 2013.03.03 07:34:41
Tyúkudvar Libajáték 2012.10.09 07:00:00
Talán emlékeztek még rá, korábban írtam róla, hogy vettünk két kislibát. Elneveztük őket Kázmérnak és Montisának. Imádjuk a szappanoperák neveit, bár a Kázmér azért nem teljesen ez a kategória. Tavaly volt már egy próbálkozásunk libákkal, de sajnos ott a kutya…..
A múlt héten szóltam a zöldtakarmányokról, most jöjjenek a gumósok és a gyökerek... Ezeket szintén azért etessük a tyúkokkal, mert velük pótolhatjuk leginkább a télen igen csak hiányzó zöldet. A sárgarépa és a céklarépa elősegíti a csirkék tollasodását, valamint jó…..
Tyúkudvar Még mindig a hideg... 2012.02.08 07:00:00
Maradok még ennél a témánál, mert hogy eddig ilyesféle tapasztalatom nem volt a tyúkokkal és ki tudja, mikor lesz még egy ilyen havas és hideg tél. Aminek én egyébként nagyon örülök, szeretem a telet, a havat meg még inkább - főleg, hogy ha megunom a kinti létet bejöhetek a jó…..
Túl vagyunk az első igazán hideg éjszakán. Nem tudom mennyi lehetett hajnalban, de fél nyolckor, amikor a gyerekeket vittem az iskolába, a kocsi hőmérője -11 fokot mutatott.Kicsit aggódtam a tyúkok miatt, mert olvastam, hogy nagy hidegben lefagyhat a tarajuk. Reggel gyorsan kimentem,…..
 „Kot-kot-kot-kot-kotkodács, minden napra egy tojás!” – rikoltoztuk gyerekként, ha meghallottuk a jellegzetes hangot. Szép is lenne, csak sajnos nem igaz. Bár az lehetséges, hogy van olyan tyúk, aki egy ideig minden nap tojik, de az év mind a 365 napjára akárhogy…..