Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rako1982

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egykori MDP-pártház jól bejárható föld alatti összeköttetésben állt az Erkel Színházzal, a metróval, a Fiumei úti temetővel, az Orczy- és a Baross térrel is.Kutatóásás a Munkásmozgalmi Pantheon előtti egyik posztamensnek tűnő építménynél. (Fotó: Jamrik Levente/Falanszter.blog.hu)..
rako1982 2020.12.10 13:01:53
@Csaba121: Kedves Csaba121, ,1956. november másodikán a tér Gázművek felé eső oldalán a talajfúró átütött egy beton födémet. A fúrócsövön keresztül - kopogtatással - kommunikáltak a lentiek a fentiekkel. Mindez benne van a Pincebörtön II. részében, Varga László szemtanú hiteles beszámolójában. indavideo.hu/video/Pincebortonok, (01.28.58.-nál) Az Erkel Színház oldalánál, a mai parkoló alatt kb.16 méteren szintén beleütköztek az objektum födémjébe. Másnap hajnalban folytatták volna, de a térre bevonultak a szovjet csapatok....
rako1982 2020.12.10 13:01:59
@Csaba121: Már akkor is megtalálták, de nem tudtak lemenni.
Az interaktív térképen nemcsak Horthy kormányóvóhelye, Rákosi atombunkere, a Gellérthegy járatai, hanem számos olyan objektum is szerepel, amelyeket a katonaság még ma is használ...
rako1982 2019.11.11 08:44:06
@Katalin Zsoldi: Kedves Katalin, az Andrássy út 73. érdekel. Biztos ez a csatorna-kijáró? Köszönöm, Rakó László
  Józsefvárosi helytörténeti kalandozásunk első állomása a Kerepesi temetőben található Munkásmozgalmi Panteon, ami az ötvenes évektől a rendszerváltásig a magyar kommunisták egyfajta szentélyeként működött...
rako1982 2019.11.11 01:24:39
@don-kanyar: T. don-kanyar, dokumentumfilmhez gyűjtök anyagot, ez a bunker érdekelne. rako1982@freemail.hu
Tegnap 102 éve, hogy 1917. november 2-án az angol külügyminiszter, Arthur Balfour megírta azt a levelet, mely első alkalommal szolgáltatott igazán komoly és írásos bizonyítékot arra, hogy az akkor világhatalom Anglia támogatja a cionista mozgalom törekvését, hogy a Szentföldön zsidó ország jöhessen…..
A filmművészet az volt a modern diktatúrák számára, ami a nyomtatás a reformációnak. Mindegyik diktatúra arra törekedett, hogy felhasználja a mozgóképet saját céljaira. Az olasz fasizmus és a sztálini szovjet rendszer egyaránt kitermelt olyan filmes alkotásokat, amelyek a filmművészet csúcsára…..
Már nagyon várjuk Dézsy Zoltán Elment az öszöd című "alkotását", amelyet május 2-án fognak bemutatni a mozik, és amit a Nemzeti Kulturális Alap 2012. decemberében 5 millió forinttal támogatott a miniszteri keretből. Dézsy Zoltán (Fotó: Horváth Péter Gyula,…..
Itt volt az ideje, hogy valaki előálljon végre az őszödi beszéd hiteles történetével. Az újságíró alapesetben nem szívesen bocsátkozik találgatásokba, de ilyen horderejű ügy esetében megengedhető, hogy komplexebben, az egyértelmű tények kikövetkeztetésével közelítsük…..
Önmagát valamire is tartó publicista nem áll neki a trash-kultúrát (?) ócsárolni: nem feketepákózik, nem kiszeltündézik, nem elemzi, mivel masszírozták a nézők agyát az Éjjel-Nappal Budapest legutóbbi adásában. Jóérzésű polgár nem jelöl ki magának efféle ellenfeleket,…..
Laza kétharmad ház előtt adott vendégekkel megspékelt, maratoni életműkoncertet az Arénában az idén harmincéves Bikini zenekar. Szombat esti hangulatjelentés a színpad előtti VIP-dühöngő hátsó traktusaiból. 1982-ben nem csak a Bikinit alapították meg, hanem az országnak…..
  Az idei, leginkább Tarr Béla-fesztiválként aposztrofálható, batyuslakodalom szerű, 43. Filmszemlének csúfolt filmszakmai összejövetelen szembejöttek velünk az ügynökügyek: az idei nagyjátékfilm szekcióban két figyelemreméltó ügynökfilmet is megnézhettünk. Az egyik…..