Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Republicanus

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy paradoxon megoldása: az Alkotmányozó NemzetgyűlésNagyon sokan érzik úgy, hogy Magyarország rossz úton jár, ezért a következő választások után új erőknek kellene vezetni az országot. Ám a kormányváltás kevés: az ország új alkotmánya, továbbá több kétharmados…..
Republicanus 2012.02.09 00:02:12
@kbdanirl: az a restart, amikor az oprendszer marad, nem érdemes rá, hogy a fejünket törjük és összevitatkozzunk rajta. Még az olyan reboot sem, amit a linuxban grub-nak neveznek, amikor is a gép újrainduláskor több - előzőleg installált - oprendszert ajánl fel, hogy válasszunk közöttük.

Itt ezeknél sokkal izgalmasabb rebootról van szó: arról, amikor egymástól eltérő rendszereken dolgozó politikai programozók közös operációs rendszert (alkotmányt) hoznak létre, amely - az új, ésszerű és igazságos választási törvénnyel együtt - újrainduláskor életbe lép, Itt nemincen grub: egyetlen konszenzussal elfogadott alkotmány és választási törvény érvényes mindenkire - egy olyan, ami előzőleg nem volt installálva, de a gépezet újraindulásakor működni kezd. Az új operációs rendszer nyílt forráskódú, minden tisztességes szándékkal kompatibilis, de mégiscsak rendszer: csupa keret. Ez azonban fontos, mert egyértelmű és szilárd: tessék, itt van a lánc, a gúzs, ebbe kötve kell táncolni, harcolni. Programokat futtani. De az már egy másik történet lesz. :)
Republicanus 2012.03.12 10:25:38
@tibapó:
biztos, tibiapó, hogy megértetted A köztársaság megmentése című írást? Az egész azzal kezdődik, hogy se maszoppal és dékával nem lehet leváltani (kéztharmaddal!!!) a jelenlegi kormányt, se nélkülük. ruzsa nem olajfa koaláról, hanem közös alkotmányozásról beszél. néha az az érzésem, hogy hevesen és lelkesen bírálgatod ugyan a ruzsa írását, de valahogy ellősz mellette, nem magát a tigrist lövöd, hanem az őt körülvevő. persze tévedhetek is.