Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hely_hely

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Pannónia nem Franciaország, nem a voltaire-i hagyományokon (Écrasez l’infâme) alapuló vallásellenesség és a szabad szatíra hazája. Pannónia nem a Charlie-k földje. (...) A (szólásszabadság) a demokrácia működésének egyik legfontosabb garanciája, és ha normális helyen…..
hely_hely 2015.01.10 18:55:35
@Szindbad:
a libsik a véleményüket mondták el Maksáról a szar poénja miatt,
a terroristák kinyírták Charlie-ékat a szar poénjaik miatt.

értem én a párhuzamot.
ez olyan, mint amikor egymással szembe megy két vonat?
csak a sínpárak nem azonosak.
Nem hiszek benne, hogy alapvető igény lenne a szegregációra. Arra viszont van igény, hogy a gyerekek második osztályra megtanuljanak olvasni, számolni. Ha ezzel a jogos igényel számolunk összesen két lehetőség marad. Aki 14 éves korára is alig tanul olvasni, vagy akkor is elsős…..
hely_hely 2015.01.07 14:37:12
A kisebbségeken belül is vannak kisebbségek. Magyarok, akik egyszerre homoszexuálisok, vagy transzneműek. Afrikai származásúak, akik magyarnak vallják magukat, de dzsihádisták. Nem hiszem, hogy meg lehetne húzni olyan határokat, hogy ártálmas kisebbség, vagy nem. Illetve a többség része az ártalmas kisebbség mindig, legyen az bármilyen. A közvetett összefüggések helyénvalóak lehetnek: a mélyszegénységben élő cigányságban nagyobb arányban fordul elő az ún. megélhetési bűnözés. Helytelenül: a cigánybűnözés. Az egyszerűsített forma könnyen vezet az egyszerűsített gondolatmenethez, ami az elnagyolások és általánosítások által a vélt valóság stilizált képévé kophat.

A szülők viselkedése, életvitele közvetlen befolyással van a gyerekre, annak életvitelére, viselkedésére. A gyermeket azért nem szabad büntetni, mert trógerek közé született, és maga is úgy viselkedik. Azzal sem szabad büntetni, hogy elválasztják családjától, hacsak nem jelent ténylges fenyegetést a család életvitele a gyerekre - jelentsen bármit is a tényleges szó.

A társadalom evolúciója lassabb, mint az ember társadalmi evolúciója, de gyorsabb az ember biológiai evolúciójánál. A társadalom lassan változik, az egymást követő generációk viszont érzékenyebben reagálnak ezekre az apró változásokra, de mindig mentálisan, és nem biológiailag. Szembetűnően: az információs környezetben született gyerekek készségszinten kezelik a mobileszközöket, internetet stb..., az előttük született generációknak, korban minél távolabb vannak, annál nehezebb ehhez alkalmazkodni. Ellenben ezek a gyerekek fiziológiailag nem rendelkeznek lényegesen eltérő adottságokkal a korábbi generációktól. És itt az információs társadalom minden előnyére és hátrányára gondolhatunk, amikhez alkalmazkodni lehet.

Valószínűleg sem a szegregáció, sem a buktatás nem ésszerűen bejárható út egy olyan társadalom fiataljai számára, akiknek a mintákat a korábbiaknál sokkal szélesebb spektrumban kínálja az elérhető információs felületek nagy tömege.

A tanároknak, főképp a fiatal (és lelkes) tanároknak nem azon kell gondolkozniuk, hogy elkobozzák-e a mobilt vagy sem, hanem hogy a tanórák szerves részévé tegyék a mobiltechnológiát. És nem a technicizmus, hanem a józan ész mondatja ezt velem.

A viselkedés-problémák, hiperaktivitás stb.. egyre elterjedtebb jelenségek, amik arra engednek következtetni, hogy lehet inkább az intézmények hozzáállását kéne szélesíteni, hogy mi számít normálisnak és mi nem.

Persze másik embert késsel fenyegetni nem az. Legalábbis az itteni normák szerint, ahogy ezt a cikkíró kiemelte az elején.
A Perm-36 munkatábor Oroszországban Néha nem kell megmondani, mert már megmondták. Így van ez a kettős mércével is. Anne Applebaumnál senki sem foglalja jobban össze azt, amit egyébként Magyarország vagy legalábbis a magyar jobboldal nap mint nap megél. Ha baloldali vagy, ha…..
Puzsér Róbert a napokban interjút adott a Demokrata egyik munkatársának. A beszélgetés leközlését Bencsik András, a lap főszerkesztője megtiltotta, ő viszont kitette a Facebook-falára. Szerintünk Puzsérnak jó pár dologban nincs igaza, ugyanakkor ma, 2014-ben azon fájdalmasan…..
hely_hely 2014.02.03 11:15:38
@Zka:
A média és reklám eszmefuttatását is helytállónak tartom, annál is inkább mert a politika és kampány, média és reklám kéz a kézben járnak, egymásnak ágyaznak folyamatosan, a mindennapok valódisága helyett szűrőkkel nyakon öntött tartalmakkal bombáznak. Vajon a cenzúra reklám? Lehet-e az interneten szamizdat kiadványokról beszélni?
Viktor Pelevin kortárs orosz író ideillő eszmefuttatása az orális és anális impulzusokról, a pénz szerzés és a pénzköltés reklámok által manipulált anyagcseréjéről olvashattok a Generation "P" című könyvében. Ez itt a REKLÁM helye.