Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cooltex

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Most, hogy a víztároló és -szállító eszközökről írtam, jutott eszembe egy nagyon fontos dolog, amit a folyadékvesztéses cikksorozat folyamán elfelejtettem kiemelni. Bár már megyünk kifelé a télből, koránt sincs…..
Halmozódnak halmozódnak a megíratlan túraleírásaim, a Mátra négynapos leírásába már belekezdtem, de még nem sikerült befejezni, közben pedig tegnap voltam egy jót túrázni a Börzsönyben. Ezen a túrán gondolkoztam el pár dolgon, amit még a túraleírás kiposztolása…..
cooltex 2012.02.29 11:11:47
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Az első részben megismerkedtünk a kezeletlen alumínium tulajdonságaival. Nézzük a speckósabb verzióit! Kezelt Alumínium Két nagy csoportra osztható: 1. amikor magát az alumínium felületét alakítják át és így kapnak…..
cooltex 2012.02.06 21:09:48
@Don't Panic, Stay Calm:
Igen,jó árban tudsz igy minőséghez jutni.Merinói a zokni?
Én rengeteg alsó ruházatot probáltam már,az ezüstszáltól a poliprop.,Pontetertotol a polyamidig...stb,de ezután már csak merinóira fogok költeni ,főleg téli túrákon,sitúrákhoz.
cooltex 2012.02.16 09:58:18
@Don't Panic, Stay Calm: Igen ,ez egy szürke árnyalat,ami nagyon jól kiemeli a szineket,sokat variálgattam,de ez maradt végülis.
örvendek,hogy tetszik,de még gyerekcipőben jár a feltöltés,de igyekszem,rengeteg leméretezés,sok idő.
Üdv
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Vibram, Gore-Tex, MFS és a lógó fűzőkampó..
cooltex 2012.02.15 14:10:43
@Don't Panic, Stay Calm: Mi a véleményed a régi Lowa,tiszta bőr kivül belül bőr bakancsokról,semmi gore,vagy simpi tex...Nekem van egy ilyenem,még birja.
cooltex 2012.02.16 09:55:40
@Don't Panic, Stay Calm:Efféle válaszra vártam amugy..:)
Egyetértünk.
Üdv Norbi
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Készülj fel! Sokan alig várják, hogy az ő meglátásuk szerinti "jó" idő beálljon és már vágtáznak is ki a szabadba egy pár napra. Mindegy, hogy hova. Csak meneküljenek a betondzsungelből és a hülye emberektől. A…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Annyi minden van a fejemben, hogy nehéz volt eldönteni, merre is tovább. Tudom, hogy a téma iránt érdeklődők is már szívesen olvasnának túlélési praktikákról. De aztán megerőszakoltam magam. Elvégre lássuk, be:…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Azok után, hogy megismerkedtünk a túraedényekhez használatos három fő alapanyaggal nézzük meg, hogy a méret, forma és szín miként befolyásolja tulajdonságaikat és hogyan választhatjuk ki a számunkra…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Szó esett róla, hogy a gázfőzőket gyárilag töltött palackokkal üzemeltethetjük. Mivel ezek nem alkalmasak otthoni kókányolásra - hacsak nem szeretnéd a garázs falára robbantani az arcodat - érdemes áttekinteni, hogy milyen…..
cooltex 2012.02.05 21:06:19
@Don't Panic, Stay Calm:
Most nemrég voltunk egy 3 napos Nagyhagymás gerinc túrán,ahol ért az éjszaka ott táboroztunk,kis kaszásházakban,hegyi menedék,mikor hol érjük...felejthetetlen kalandok ezek,dehát nem kell neked mondanom.Sokat túráztam egyedül 1800 m ig,télen is nyáron is,mikor egyedül ,mikor többen,egyre nehezebb összehangolni manapság a túrákat..ebben a katasztrófális rohanó világban,de ki -ki vesszük a részünket belőle.Szeretek egyedül is boklászni,de ma már nem "extrémkedek"olyan nagy mértékben...tudod..család.
cooltex 2012.02.06 20:58:51
@Don't Panic, Stay Calm:
Igazából a makró fotózást imádom a legjobban,ehhez van egy elfogadható felszerelésem,tájképezéshez nem igazán van.Most ismerkedem a portrézással,studiófotózással,kezdett érdekelni ez a kategória is,de rengetegbe kerül a felzerelés amihez nincsen keret.mindenképp a Természetfotózás vonz leginkább.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Lassan a végére érünk az élettan óráknak. Tudom, hogy sokan szeretik átugorni ezeket a száraz részeket, de ezzel csak magukkal baszarintanak ki. Erre majd később kitérek. Nézzük mi maradt a végére! Tegnap leírtam, hogy…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A hálózsákot azért viszi magával az ember, hogy komfortosabbá tegye a kint alvást, melegen tartsa a hűvös nyári éjszakákon, csípős őszi reggelen vagy a zord téli időjárás során. Azonban egy fontos dolog ezzel…..
cooltex 2012.02.05 13:25:17
@mirko vosátka:
Igen,ahogy No Panic is mondotta,egy nagy nylon zacsi,olyan mint egy nylon poncsó,nem sok értelmét látom.
Amit ajánlok az egy igazi bivak zsák,ami szélálló,és ezüstözött belül,fokozottan vizálló,vagy egy Hy Vent bivi,vagy a Gore Tex...ezek inkább áteresztik a párát,viszont nem vernek vissza sok testhőt,de csapadék és szél ellen a legjobbak,akár egy hüvösebb nyirkosabb, szelesebb nyári túrára.Nekem egy Ferrino ezüstözött van ami mumia szabású,tépőzáras,cipzáras behuzható fejrésszel ellátva.Ezt már használtam egy hálózsákra ráhuzva egy jó minusz 18 ban,de aludni nem aludtam sokat,reggelre teljesen jég réteg volt fagyva a zsákra a kondenz miatt,nem lélegzik át...talán a Gore tex ,Sympatex,Hy Vent....ezek talán,de soha ne várjunk csodát ezektől az anyagoktól sem,viszont sokkal jobbak mint egy simma pvc,az véd ugyan maximálisan kivülről,viszon belülről még jobban elázol,befülled.
cooltex 2012.02.05 13:28:38
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! "Indian makes small fire, sits close. White man makes big fire, sits far away." -- Stalking Wolf Tüzet éleszteni a vadonban a legfontosabb feladatok egyike. És a legfelelősségteljesebb is egyben! Tűzszítási képességünk…..
cooltex 2012.02.04 09:19:19
@annomini:
És van a vattakorong,picit szétnyitod,hogy a szikra a finom szálakat érje,hamar lángra kap,van ki farmernadrágot éget szénné,és azt teszi viszhatlan cuccba...ez szerintem egyszerübb,és tényleg müködik.