Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakadáskapcsoló

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fővárosi Blog Fortepan & Főmterv 2022.03.11 10:17:00
A FŐMTERV (Fővárosi Mélyépítési Tervező Vállalat) archívumából válogatott fotókat a fortepan, én pedig ezekből közlök egy budapesti témájú válogatást. A fortepan-t idézve: "A cég fotósa, Domonkos Endre megörökített minden jelentősebb helyszínt, ahol a FŐMTERV dolgozott. Igy szemünk előtt fut el a…..
A Tabán évszázadai - 8. rész A harmincas években a tabáni házakat elbontották, a területet pedig azzal a céllal parkosították, hogy ide épülhessen fel a főváros új büszkesége, egy valóságos fürdőváros. A nagyszabású, modern terveket azonban elsodorta a második világháború. A harmincas években még…..
Szakadáskapcsoló 2022.01.02 14:14:01
Ismét új képekkel bővült a fortepan.hu, én pedig végiglapoztam az új adagot (úgy 1700 fotót), hogy átadhassak egy új válogatást azokból a képekből, amelyek szerintem a legérdekesebbek. Ez után augusztusban lesz legközelebb új feltöltés, benne Urbán Tamás fotoriporter 80-as években készült…..
Szakadáskapcsoló 2017.09.06 20:40:11
@Bright side of life: Elizélt palotaként inkább a Vörösmarty téri, már lebontott ORI székházat emlegették.
Az adótörvénykezés beteg lova lett a reklámtörvény. Deklarált célját, az arányos közteherviselés megvalósítását még a kitalálói sem tudták nevetés nélkül kimondani, valószínűleg ezért lett burleszk a bevezetéséből is. A nagy móka végeredménye viszont tovább fogja…..
Régi filmhíradókat nézni mindig öröm, főleg, ha szórakoztató kommentárok vannak hozzájuk. Ez meg aztán kiváltképp érdekes. Már 4:10-nél is, ahol szovjet és magyar mérnökök egy egészen hajmeresztő metróhálózat-térkép fölé hajolnak értő szemmel, de 4:50-től még…..
Szakadáskapcsoló 2012.02.03 17:41:39
@Daniel M.: Köszönöm a kiegészítést, az ügy részemről a lovagiasság szabályai szerint lezárva. De azt tegyük hozzá, hogy a hozzászólásom tévedésen alapult, ahogy itt korábban is írták. A térképvázlaton nem tervezett állomások, hanem építési helyszínek láthatók.