Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MailMan

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Klubrádión tavaly szilveszterkor ment le egy maratoni Galaxis kalauz-adás, amiben szerénységem volt Tímár Ágnes és Lay Viktória vendége. Az év vége jó apropó volt ahhoz, hogy szilveszteri és újévi filmekről, moziklasszikusok és kultsorozatok jó és rossz befejezéséről és alkotói életpályák…..
Mi sumérok, etruszkok, kelták, szkíták és hunok, vagyis magyarok, egy emberként ejtünk el egy könnyet, mert a Pestisrácok információja szerint az Echo TV-nél felmondtak Szaniszló Ferencnek, a csatorna alapemberének, az összeesküvés-elméletek Juszt Lászlójának. 2008 augusztusa óta vezette a…..
MailMan 2016.06.03 12:28:26
@CoolKoon: Úgy érted, ha a Soros is úgy akarja? :D
Sok ország van a világon, melynek fővárosa organikus térszerkezeti folyamatok hatására alakult ki. De vannak, olyanok is, melyek központját valamilyen politikai akarat határozta meg. Magyarország is többször váltott székhelyet a történelem során, de mai fővárosunkkal szemben…..
MailMan 2015.10.14 22:37:58
@Le Orme 2: "egy-egy országgyűlés miatt Debrecent vagy Temesvárt vagy Sopront fővárosnak tekinteni csacsiság" Az 1848-49-es forradalom alatt lett Debrecen az ország székhelye, amikor az osztrákok elfoglalták Pest-Budát.
Mint ahogy látszik, elég furcsa helyzet állt elő ezzel a Óriás általi Ossian-feldolgozással. Az Artisjus egy elég jó útmutatót kiadott arról, hogy mi a teendő átdolgozás ügyben, mikor kell engedélyt kérni stb. Ebből a lényeg: Nem minősül átdolgozásnak az eredeti mű:•…..
MailMan 2015.02.17 09:36:53
@SunyiSanyi: Köszönöm. Csodálatos, meseszép :')

Egyébként most kaptam a hírt, hogy ez az egész a Márhívó-biznisz még a Metropolba is bekerült!

Úgy tűnik, a "rock katonái" végre "egyszer az életben" megütötték az országos média ingerküszöbét :D
2014-ben több filmmel is jelentkezett (pl. Non-stop, Sírok között), majd (Amerikában) év végén, nálunk most januárban harmadszorra is bosszút esküszik családja védelmében. Ezúttal azonban nem rabolnak el senkit, felesége meggyilkolásával vádolják meg. No de miért is kedveljük…..
A csapat folytatja a Svartir Sandaron elkezdett posztmetalos, molyolós, elrévedős kalandozásait, de most az izlandi időszámításban. Az Ótta lemez dalcímei ugyanis egy ősi izlandi időmérő rendszer megnevezései is egyben. A huszonnégy órából álló napot nyolc, egyenként…..
A Napi Gazdaság (a kormány csöcsein lógó Századvég alapítvány lapja) lehozott egy szenzációsnak szánt leleplezést, ami, abban a formában, ahogy ők megírták, kiválóan alkalmas volt arra, hogy a kedélyeket felborzolja és az emberek szája szélére habot képezzen (1,6 milliárd…..
MailMan 2014.06.23 15:44:25
@phaidros: Széles Gábor is mérnök, szóval ez annyira nem mérvadó szerintem... :)
Hazafelé az jutott eszembe, hogy a kilencvenes évek elején Miskolcon két alkalommal is több órát vártam hiába az egyik helyi, kissé alkoholista lemezboltos "Rögtön jövök" táblája előtt. Végül harmadszorra csak sikerült megvennem a Somewhere in Time albumot bakeliten, amit…..
MailMan 2014.06.04 17:04:17
@Haloperidol: 95-ben voltak itt (X Factour). A BNW bemutató csak 2000-ben lehetett... :)

Én a kiemelt álló 2. sorában álltam, és tény, hogy elég fosul szólt, bár oda legtöbbször nem a kiváló hangzás miatt megy az ember. Király buli volt, a Phantomot különösen élveztem. Ami rontotta a hangulatot, az az első sort elfoglaló "fan club tagok" gyülekezete. Kb semmit nem csináltak végig, fotózták a koncertet, egyből rakták föl fácséra, esetleg ha a közelbe jött egy-egy tag, akkor csápoltak...

A végén szerencsére egy Smith-csuklószorítót sikerült elkapnom :)
Mikor celebek zenei ízléséről van szó, leginkább azokról lehet hallani, hogy melyik énekesnő kivel kötött életre, de leginkább néhány hónapra szóló örök barátságot. Most viszont a VH1 segítségével csodálkozzunk rá kik azok, akikről nem is gondoltuk volna, de ha zenéről…..
MailMan 2014.03.09 14:37:09
@skldns: Ez egy viccoldal. Már ha ebből a cikkből nem lenne egyértelmű :)
Úgy tűnik nem csak a norvég black metal színtér tud felmutatni kegyetlenkedést. A thaiföldi zenekarok körül is történnek brutális események. A bangkoki Surrender Of Divinity frontemberét például a napokban ölte meg egy rajongó, mert szerinte nem volt elég sátánista. Samong…..
MailMan 2014.01.14 18:08:24
@31/48: Összemosod a black metalt a sátánizmussal, pedig a kettő rohadtul nem ugyanaz. A Burzum pl. soha nem volt sátánista, mégis a műfaj egyik alapzenekara.

Ezek a black metalt hallgatókat kollektíven megbélyegző megnyilvánulások pedig kifejezetten megmosolyogtatóak mindenkitől :)
MailMan 2014.01.14 19:16:43
@z: Az általad emlegetett "pusztuljon a világ, hail Satan" arcokat én is kiröhögöm :) Még csak azt se tagadom, hogy a többség ilyen. A legtöbbjüknek szerintem ez ugyanolyan kamaszkori útkeresés, mint amikor rocker, vagy rapper lesz valaki... Aztán ezt a részét legtöbbször kinövik.

Én ha egy műfajra gondolok, akkor elsőre mindig a zene jut eszembe, soha nem az azt képviselő csoport (talán az emósokat kivéve...). A black metal elég sok mindent tud mutatni a promininens sátánista vonalon kívül is (ez utóbbit én is kerülöm). Ezért érzem hibásnak azt a kategorikus kijelentést, hogy a black metal úgy, ahogy van, szar. Ott van a fent linkelt deafheaven, az Alcest, az Agalloch, meg egy tonnányi másik banda... egyik se vegytiszta black metal (zenei értelemben), de le se tagadhatnák, hogy közük van hozzá. Vegytisztából pedig továbbra is a Burzumot tudom felhozni példának, illetve mondjuk a korai Ulvert. Sátánról nem nagyon hallasz ezeknél a bandáknál.

Szóval úgy tűnik, ott dől el a dolog, hogy ki mit tekint black metalnak.
MailMan 2014.01.15 09:38:53
@Siri Keeton: Köszi a kiegészítést - tehát még csak az se igaz, hogy ha sátánról van szó, az rögtön = vadsátánizmus :) Egyszer majd ezeket a bandákat is sorra kerítem.
Egy internetes szavazáson, pontosabban a Magyar Gyökérhatározó néven ismert oldalon arra lehetett szavazni két héten át, hogy ki irritálta a jónépet a legjobban 2013-ban. Persze mint minden ilyen esetben, nem lehetett csak úgy egy random személyt megadni (a szomszéd Pista, mert…..
A Kerrang! magazinnak adott nemrég interjút Lars Ulrich, ahol beszélt a következő Metallica-nagylemezről, ami semmiképpen sem jelenik meg 2015 előtt. Azt azonban elárulta, hogy ugyan alig jut idejük együtt zenélni, de mindenképpen a 2008-as Death Magnetic hangzására építenek majd,…..
A Jobbik addig rázta a turulmadaras lajbit, míg a határon túl is felfigyeltek a pártra és nehezen félreérthető üzeneteikre. A Channel4 brit tévéadó el is küldött egy stábot még tavaly, hogy nézzék már meg, milyen az, amikor egy párt képviselői a cigánybűnözés szót…..
MailMan 2013.05.28 12:45:51
@fran7: Gondolom utánanéztél a "tőkebeáramlásnak"? velemenyvezer.blog.hu/2013/05/28/fantasztikus_dol_hozzank_a_penz_vagyis_megsem

@persze, természetessssen: Azok közül a képviselők közül, akik most az országgyűlésben ülnek, és nem kettős állampolgárok, hányan szolgálják ténylegesen a hazát?
Fellélegezhetünk, jegyhez jutott Vörös Gábor, az Ossian és a Fahrenheit EGYKORI bőgőse, aki egy múlt heti emlékezetes hiszti után a magyar internetes népművészet legújabb sztárjává avanzsált nagyjából egy délután alatt. Vörös ugye azt szerette volna, ha kap pár…..
MailMan 2013.01.22 15:41:00
@szabzero: Ez sokkal jobban jellemzi a koncertekre járó magyar rockerek zenei "tájékozottságát" és nyitottságát, mint az adott zenekarokat.
MailMan 2013.01.22 16:10:12
@szabzero: Remélem nem bántalak meg ezzel, de a "lehet utánuk csinálni" egy elképesztően idejemúlt és korlátolt érv bármilyen vitában. Azt akarod mondani, ha tegyük fel Presser kritizálná az Ossiant, akkor az ő véleménye valamilyen oknál fogva mérvadóbb lenne, mint valaki másé? Miért? Egyébként minden zene minőségének az a fokmérője, hogy hányan szeretik? Mert akkor Justin Bieber valami nagyon ütőset tehetett le az asztalra.

Erről eszembe jut, amikor valami elég nagy arcúnak látszó magyar gitáros (most nem nevesíteném) az interjújában kiosztotta Kirk Hammetet. Az interjú többi részében elég negatív benyomásokat keltett az olvasóban, de ebben speciel egyetértettem vele, még szakmai érveket is felhozott. Erre valaki azzal hurrogta le, hogy nem mondhat ilyeneket Hammetről, amíg ő maga is el nem adott többmillió lemezt. Nonszensz.
MailMan 2013.01.22 16:46:09
@szabzero: Bocs, ez nem jött át az első kommentedből :) Én úgy vagyok vele, hogy tőlem az fikázza a kedvenc műfajomat, bandámat, stb-t, aki akarja (a heavy metal is köztük van). Próbálom mindenki véleményét tiszteletben tartani, akié meg nem tetszik, arra teszek magasról :) Legfeljebb akkor szállok vitába bárkivel, ha valami ordas hülyeséget mond (pl. Steve Harris pengetővel játszik), de itt az interneten még ennek a késztetésnek is ellenállok legtöbbször, mert nincs sok értelme vitázni.
(Valahol amúgy - sajnos vagy sem - természetes, hogy az emberek kicikizik a meghaladottnak vélt dolgokat, és nem ismerik fel azokban az evolúciós lépcsőfokot.)
Nem is tudom, hol kezdjem ezt a posztot. Lehet, egyéni szoc. probléma az, amiről itten szó van, de nem bírom magamban tartani, már majdnem teleüvöltöttem vele a szerkesztőséget, a rovatvezetőm, meglátva dühtől vöröslő fejemet, idejött, megsimogatta, és azt mondta, írjam ki…..
Angyalkuckó változások 2012.08.22 13:46:29
Emlékszem, még gimi elején elmentünk Anitával egy kocsmába. Kicsivel érkezésünk után két srác megkérdezte, hogy odaülhet-e mellénk, én meg rávágtam egyből, hogy igen :) Kérdezte az egyik srác, hogy milyen zenét hallgatunk, én meg mondtam, hogy Iron Maiden. Azt mondta, hogy ki…..
MailMan 2012.08.22 19:07:21
Angyalkuckó Quicksand 2012.04.14 17:56:53
Adával azon beszélgettünk egyik nap, hogy vajon miért nem vagyok elégedett az életemmel. Nos, az a gond, hogy nem tudom. Érzem, hogy hiányzik valami, csak fogalmam sincs, hogy mi. Mármint persze, hiányzik a másik felem. De élni tudni kell mások nélkül is. És nekem nem megy. Kellenek…..
MailMan 2012.04.16 02:34:24
Szerencse, hogy az emblematikus budapesti teret huszonvalahány éve elkeresztelték November 7 térről Oktogonra. Szárnyalhat a fantázia! Van itt Fogtogon nevű (természetesen) fogászat (nem reklám, csupán érdekesség), de ami sokkal kellemesebb asszociációra ad okot a magunk fajtának,…..
Angyalkuckó Bewusstseinsstrom 2011.10.03 21:45:15
Szétszedem magamat és újra összerakom.berendezemmegrendezemösszerendezemTervek.Nagylevegő...Lendületet veszek...és már megy is. előre és hátra és előre és hátra. perpetuum mobile.de azt is el kell indítani valakinek...
MailMan 2011.10.04 01:08:59
Angyalkuckó 1 2011.06.20 01:16:44
Másfél hete volt 1 éves a blogom. juppíí? :)..
MailMan 2011.06.20 03:35:28
Angyalkuckó 100 2011.04.20 09:57:26
Napi bejegyzésekkel indultam, aztán rájöttem, hogy marhaság, mert velem nem történik annyi dolog, hogy naponta írjak. Úgyhogy a blog mostani formája szinte nem hasonlít arra, ami az elején volt. Most kiélem benne tombolhatnékomat, depressziómat, élményeimet (Milánóról nem is…..
mikor lesz pipacs-időszak? pipacsokat akarok. mindig azon szórakoztam kisebb koromban, hogy szétszedtem őket, még amikor bimbósak voltak. nem tudom miért volt ez jó nekem. egyszerűen csak tetszett ahogy megtaláltam benne a magokat. jobban tetszett mint amikor kinyíltak.meg a pitypang. az…..
MailMan 2011.04.09 20:23:20
agyirokkant Barátság 2010.08.23 18:55:00
             Kellemesen hűvös szellő simogatja az arcomat. Vörös és sárga fények táncolnak a láthatáron, néhány tépett felső siklik lágyan az égen. Naplemente, szitáló eső. Mély, forró lélegzet. A kezembe simuló…..
Hát, hogy mi is az a fakutya ami jelen esetben nem fakutya, hanem inkább fa kutya. A Műcsarnokban új kiállítás nyílt, így új díszek kerültek ki az oldalsó talapzatra. Mi este, tescozásból hazaérve nem átallottunk megállni a Hősök terén és lefényképezkedni a…..
MailMan 2010.11.30 21:20:52
Angyalkuckó Őszi hangulat 2010.11.01 18:39:00
Ősz van, de ezt tegnap nem éreztem. Temetőt jártunk és gyönyörű idő volt, nem is gondoltam volna. Mindig 3 temetőbe megyünk ilyenkor. Nem bánom ezt az egészet, szívesen megemlékezek a halottainkról. Tudom, hogy ezt az évnek nem csak ezen szakán, ezen az egy napom kéne megtenni, de…..