Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peppino

3 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bütyköltem Kijelzőt a TIVEDára 2016.09.07 10:47:29
Tegnap kaptam ezt a kis videót, ahol egyik olvasóm mutatja meg, hogy kis átalakítással akár egy OLED kijelző is ráköthető a TIVEDára, ami így már a pontos sebességet és időt is ki tudja jelezni. A 12864 egy nagyon népszerű, olcsó kijelző, ami kapható kék és fehér háttérvilágítással is, a program…..
peppino 2020.02.29 21:46:28
@peppino:

A BMP180 ugyanarra az SDA/SCL ágra megy, mint a kijelző, az is I2C buszos.
peppino 2020.03.01 17:28:02
@Zs113: a bin file?? Vagy mégis fordítani akarod?
D2 Mini az alaplap? A gps.h ott van a drive-on lévő ZIP-ben. Ha kicsomagolod a mappát, onnan indítod? Ne nevezd át...
peppino 2020.04.06 19:34:14
@ncseb: hát sehogy. A GPS-t nem lehet virtuálisan átverni.
Jöhet a kliensek beállítása. Ezt megnézhetjük két platformon, Raspberry Pi-n és Android-on. Ha Raspberry Pi, akkor abból érdemes legalább a 2-es verziót választani a hardver gyorsasága miatt, de a 3-as még jobb választás lehet. Ez ugye egy olyan mikroszámítógép, amely rendelkezik HDMI és…..
Megvagyunk a telepítéssel tehát, így kezdhetjük finomhangolni a rendszert. Mivel a gép a nap nagy részében fut, érdemes egyéb funkciókkal is ellátni, mint pl. DLNA/UPnP szerver, vagy esetleg letöltő központ, ami a feltöltött torrenteket letölti egy adott mappába, ahonnan a TV-k, és egyéb kliensek…..
Már nagyon régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy miként oldható meg egy többszintes családi házban a tévézés olyan módon, hogy ne kelljen Set-Top-Box-ot használni külön távirányítóval, és nem egyetlen szolgáltató műsorkínálatához legyünk kötve, hanem adott esetben összeválogathassam magamnak azt a…..
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
Féléves ingyenes hibrid televíziós (HbbTV) tesztsugárzást indít MinDig TV Plusz néven az Antenna Hungária a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatán 2013. október 15-től. A kísérlet során új, streamelt élő adások is elérhetők, mint például a Fix TV, illetve…..
Úgy látszik T-Home-féle sávszélességaszály Észak-Pest megye nagyobb részét sújtja, mint azt korábban gondoltuk. AtticsiBácsi szerint is 5Mbit a legmagasabb elérhető internetes csomag még kábelnettel is: Csak megerősíteni tudom a pénteki posztot, azzal a kiegészítéssel, hogy…..
ez a videó inkább érdekes, mint világmegváltóRana Sobhany bemutatója jópofa játék, nem profi DJ alkalmazásén biztos nem cserélném le az Ableton/Stanton cuccomat iPadokrade a dolog jó játék, vagy aranyos kísérlet vagy érdekes időtöltésszerintetek?..
peppino 2010.04.24 20:41:37
@sagia77:

Ebben van valami, bár sok helyet foglal a két 1210 mégis marad. Én azt hiszem, érdemes a két technológiát keverni és esetleg becsempészni egy kis digitális technikát a vinylek közé. Én is használok Kaosspadot meg Kaossilatort, de azok picikék.
Sajnos ezeket nem szabad alábecsülni, mert legalább olyan jók mint egy vinyl. Na jó ez nem igaz. Csak az a kár, hogy erre a zenére minden technika kidobott pénz... :-)
Örömmel tájékoztatjuk, hogy közkívánatra új csatornákkal bővítettük kábeltelevíziós programkínálatunkat Csongrád településen.   Igen? Na, akkor az anyátokat! Semmiféle öröm nincsen, mert a bővítés az csökkentés, közkívánatról meg szó sem lehet! Nem túl…..
 Ma eltűnt az iWiWről Sztojka Iván adatlapja. De ki vette le?1., A legvalószínűbb, hogy a közösségi oldalt üzemeltető Magyar Telekom-csoport törölte, a több ezer, nem ritkán gyalázkodó hozzászólás miatt. De joga van-e ehhez a szolgáltatónak?2., Ha a felhasználó…..
peppino 2009.02.10 20:53:30
@star77:

Ja lassan meg a 23 millió román is jön, mert Ferkó aszondta.
Remélem jönnek aztán gondoskodnak a Sztojkákról, meg Szávákról, meg a többi szaracénról. Mocsok népség. Pfuj.
peppino 2009.02.10 20:57:41
@icelpro: jaja fotoszintézis.
peppino 2009.02.10 21:10:36
@feriboy: Nem hinném, hogy azok kérnének a pálinkádból. Hoznak ők magukkal. Csak imádkozz, hogy elmenjenek Szatmárig.

Ez a mutyizás eredménye. A rendőrök sokat elnéznek ezeknek a kigyúrt majmoknak, és ránőnek e fejükre, meg a miénkre is. Akkor kell őket eltaposni amikor elkezdenek beszélni. Úgy 14-5 éves korukban.
A cikk 2009 elején íródott, de tanulsága a DJ szövetségről, azt hiszem időtálló. „A Moulin Rouge-ban tartott sajtótájékoztatót Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője és több, a szakma által elismert lemezlovas Voksán Virág, DJ Newl, Spigiboy, 5Vös és…..
peppino 2009.01.29 23:07:30
@ufó:

Na látod.... Még az is lehet, hogy tanfolyamra is elmegyek... :-)
peppino 2009.01.29 23:12:56
@ufó: voltál MADÉSZ tanfolyamon?
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
peppino 2009.01.11 13:03:33
@Hermione-négykerekü:

Meghagyunk ebben a költői kérdéskörben... :-)

Ha nem tudod miért nem Gyurcsány, akkor nem is kell megtudnod.
peppino 2009.01.11 13:07:19
@Kenguru:

Tegyük hozzá, hogy Bakai nem is mixel. Stop-Play kombinációra játszik. De amit hozzátett, gondolok itt a hangulatra is, azt eredményezte, hogy egy generáció imádta/imádja és hogy ma újra divat lett "Fortunázni". Magam is elcsodálkoztam, hogyan lett a dec 30.-i bulin ennyi kikent-kifent igazgató és igazgatónő. Na mindegy fő, hogy szeretik a funkyt, nem?
peppino 2009.01.11 13:21:08
@Lári-Feri:

Lehet, hogy azért, mert Magyarországon elég nagy az egy főre jutó képzetlen építtető, autószerelő, és még sorolhatnám.
Magyarul: Önjelölt, ámde képzetlen és műveletlen egyének álnak néha a szolgáltatói "kötény" mögé.

Akinek nem inge nem vegye magára...
killtheradical Öregisten 2008.08.28 06:02:00
Figyelmeztetés! Csak erős idegzetűeknek! A KNDP-t fogom dicsérni! És nem úgy ironikusan - cinikusan, hanem tényleg! Láttam egy cikk címet, hogy "Új nyugdíjrendszert javasol a KDNP". Gondoltam miért is ne, rám fér pár perc vidámság. Aztán olvasom, olvasom, és nem röhögcsélek,…..
A soron következő, Motörizer című huszadik Motörhead lemez borítója és számlistája nyilvánosságra került:01. (Teach You How To) Sing The Blues 02. Time Is Right 03. Heroes 04. Runaround Man 05. English Rose 06. Rock Out 07. 1000 Names 08. When The Eagle Screams 09. Don't Die Ashamed…..
A múltkor az Izzie-George együttlét utózöngéivel, Torres apjával és pár műtéttel ütöttük el az időt, amiről azt hittük, hogy unalmas, pedig ez a hét még annál is unalmasabb volt. Hiába no, nem lehet minden évadban olyan epizódokkal előállni, mint a bombás volt. Azzal…..
peppino 2008.05.07 13:47:10
w Legyünk inkább barátok 2008.04.02 06:00:00
Kilencedike után tizedike jött, és tizenegyedike. Aztán harmincegyedike lett, és hipp-hopp megszűnt a kormánykoalíció.Mi folyik itt? Összeesküvés-elmélet van bőven, és nem is indokolatlanul. Hiszen 2004-ben hasonló dráma játszódott le egy SZDSZ-es miniszter felmentése ürügyén.…..
killtheradical Bayer rabbi 2008.03.26 08:00:00
Sose gondoltam volna, hogy Bayer Zsolttól valaha is el fogok valamit olvasni. Pláne, hogy megpróbálom végiggondolni, amit összeír. De hajrá. Van ugye most ez a tiltakozás. Hogy Széles Gábor határolódjon el Bayer Zsolttól (én személy szerint jobban örülnék, ha Széles Gábor a…..
Idézet:"van mobilod ? 5 perc megnézni merre jártál az elmult 1 hónapban ( 5 m -es pontossággal még akkor is ha kikapcsolod de magadnál tartod nem is beszélve hogy bárki bármikor aktiválhatja és mint lehellgató készüléket használhatja )van GPS készüléked ? nem csak veszi a…..
peppino 2008.02.13 15:45:16
Bion-bion. Magyarországon vannak törvényi szabályozások, de senki sem tartja be őket...

Pl. nem tudom tudjátok-e, hogy ha hotspot-ot üzemeltet valaki, ahhoz nemcsak bérelt vonal kötelező, hanem az összes felhasználó tevékenységének naplózása is, mentéssel, hóbelevanccal együtt. Az NHH nem veszi komolyan, de ez törvénybe van iktatva.
A lehallgatás tényleg nemzetvédelmi engedélyes, a rendőrségnek is igen komolyan meg kell indokolnia, ha valami bűnügy kapcsán ezt meg kell tenni, és akkor is az NVH csinálja.
A GSM titkosítása nem nagy ügy, már régóta feltörték. Ha valaki kutakodik az interneten, csinálhat saját magának lehallgató GSM telefont, és a pácienst követve, egy PC segítségével lehallgathatja az egész beszélgetést.

Egy kis csemege, jogi oldalról:

92. § (1) Az elektronikus hírközlési szolgáltató köteles együttműködni a titkos információgyűjtésre, illetve titkos adatszerzésre külön törvényben felhatalmazott szervezetekkel.

(2) A szolgáltató a szolgáltatás megkezdésével egyidejűleg az általa használt, működtetett berendezések, helyiségek és az együttműködő személyek tekintetében - külön jogszabályban meghatározottak szerint - köteles biztosítani az elektronikus hírközlési hálózatban továbbított küldemények, közlések, továbbá a szolgáltató által kezelt adatok titkos információgyűjtéssel, illetve titkos adatszerzéssel történő megismeréséhez szükséges eszközök és módszerek alkalmazási feltételeit. A szolgáltató az előzőeken túl a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat kérésére, a szolgáltatás műszaki jellemzői alapján a szükséges mértékben köteles biztosítani a bevezetett szolgáltatással kapcsolatban a titkos információgyűjtés, illetve a titkos adatszerzés eszközeit a kilépési pontig.

(3) A szolgáltató köteles a szolgáltatáshoz a (2) bekezdésben meghatározott igényeknek megfelelő műszaki rendszert - így különösen alapkiépítésű monitoring alrendszert - létesíteni és ennek elérhetőségét hálózatában a kilépési pontig biztosítani a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat részére, az erre vonatkozó igényről való írásbeli tudomásszerzéstől számított hat hónapon belül. Az alapkiépítésű monitoring alrendszer valamennyi költségét a szolgáltató viseli.

(4) A titkos információgyűjtésre, illetve a titkos adatszerzésre felhatalmazott szervezetek részére történő adatszolgáltatást térítésmentesen közvetlen elektronikus adatkapcsolat útján, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal egyeztetett felületen kell teljesítenie az elektronikus hírközlési szolgáltatónak.

155. § (5) A nemzetbiztonsági szolgálatok és a nyomozó hatóságok külön törvényben foglaltak szerint, továbbá a frekvenciagazdálkodó hatóságok - a 11. § (3) bekezdésében előírt jogkör gyakorlása során - a közléseket megfigyelhetik, lehallgathat-ják, tárolhatják vagy a küldeménybe, közlésbe azok megfigyelése érdekében más módokon beavatkozhatnak.
Régóta vártuk már, hogy elkészüljön az ún. szakító-mix, amelyben minden idők legszebb-legszomorúbb szakítós számait gyűjtik össze nekünk, de arra legvadabb álmainkban sem számítottunk, hogy ennyire szomorú aktualitást kap majd a megjelenés. Kattintsatok, töltsetek,…..