Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szívbor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég sok magyar bort iszunk, de az utóbbi években mindinkább figyelünk arra is, mi minden történik a nagyvilágban, a mienknél fejlettebb borkultúrák közt próbálunk elhelyeződni. Az összehasonlításokból nem mindig jövünk ki jól, de annyi baj legyen, így is, úgy is tudjuk,…..
szívbor 2006.09.23 22:34:22
Kedves Albert gazda,
Szabadka és Budapest között ott van egy komplett EU vámhatár, meg egy sor törvényi előírás, ami komoly árnövelő tényező.

"Kedvencem" a jövedéki törvényben az import és a nagykereskedés feltételéül megszabott 100 négyzetméteres jövedéki raktár a kapcsolódó adminisztrációval és ezek ólomsúlyú költségeivel.

Megevett a penész, amikor a Plantaze osztrák importőrétől megtudtam, hogy a sógoroknál nincs ez az idétlen 100 négyzetméteres előírás, amit a mi vámosaink is feleslegesnek tartanak, de hát a törvény az törvény.
nyilván valakinek/valakiknek a monopóliumát igyekezett megvédeni a mi jó édes parlamentünk.

Előfordulhat, hogy a holland kereskedő a raktárát akarja kipucolni egy újabb tétel előtt, mert a Plantaze kereskedői nekem azt mondták, hogy Európában 15 euró körüli áron kapni kiskereskedésekben egy palack Pro Cordét. Ennél azért a mi árunk alacsonyabb, nem beszélve arról, hogy a MUNDUS Vinin most ezüstérmes Vranac 1850 forint, kicsiben 680. Ez azért nem a világ teteje. Egyébként ki van zárva, hogy az általad említett hollandiai áron itthon piacra lehessen dobni a Pro Cordét, mert matematikailag nem tud kijönni ilyen árszint.

Most belém bujt a kisördög és én is megnéztem a wine searcher-ben a holland kereskedőt. Az áraiban nincs benne a "sales tax". Így azért könnyebb alacsony árakat mondani. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az internet a bolti áraknál olcsóbb, mert kevesebb rajta az értékesítéssel összefüggő teher.

Nálunk ez is máshogy van: itt kisker üzletet kell nyitnod, ha internetes csomagküldő kereskedelmet akarsz kezdeni, mert annyi volt a csomagküldésben a csirkefogó, aki nyom nélkül eltünt vevői elől.

Megismétlem, mi szolíd kulcsokkal dolgozunk és ebben az országban élünk. Mint gondolom Ti is.