Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Belvedere

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
dr. Belvedere 2012.02.02 20:03:59
@bogancs:

Azjánlom figyelmedbe az alábbi cikket:

"A most elveszített áfaperben a NAV adatai szerint nagyjából 270 milliárd forintot kell visszaadni a cégeknek, ennek a legnagyobb része valószínűleg már idén esedékes. A szektorális válságadók közül az évi 61 milliárdos telekomadó ügye a legveszélyesebb – Brüsszel már kérte a módosítást, a magyar kormány viszont jelezte, áll a per elébe, ez újabb százmilliárdos tétel lehet.

A végtörlesztés ügyében az Európai Bizottság éppen most kért magyarázatot a kormánytól, ha azt nem fogadják el, és jogsértőnek ítélik a törvényt, pert indíthatnak. A bankok teljes vesztesége a végtörlesztés kapcsán, és így a lehetséges kártérítés szintén százmilliárdos tétel lehet."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/adoemeles_az_eu-s_buntetesekre_is/

Egyszóval biztos lehetsz benne, ezek az összegek kamatostól lesznek visszafizetve. De sajnos nem "senki" fogja visszafizetni őket, hanem Te meg én - mint ahogy az a Lázár-Harrach törvényből egyértelműen ki is derül, hiszen akár az EU akár az alkotmánybíróság minősít törvénytlennek bármilyen pénzbeszedést, azt rajtunk hajtja be a kétharmad. Nem látom a kezdet, de remélem tapsolsz!

A manyup államosítást kétségtelenül nem fogják tudni visszacsinálni, hiszen pillanatok alatt felélték évtizedes megtakarításainkat, nyoma se maradt már annak a 3000 milliárd forintnak, az államadósság viszont ehhez képest - érdekes módon - mégse csökkent. Micsoda siker ez is!
dr. Belvedere 2012.02.02 20:21:13
@bogancs:

Nagyszerű. Akkor elárulnád, hogy került az alábbi mondat a posztba?

"A (nyugodtan nevezhető rosszindulatú) kritikusok minden lehetséges támadási pontot maximálisan kihasználva támadtak: Már az indulásnál szabályos karaktergyilkolással kicsinálták Németh Lászlóné fejlesztési minisztert, és újabb Schmitt Pál botrány (20 évvel ezelőtti plágiumügy) került valahonnan elő kiválóan időzítve."

Tudod ha valaki bűnős (megnyuodva olvasom, hogy szerinted is az), arra a bűnét ráolvasni nem a "rosszindulat" megnyilvánulása, hanem igazságtétel. Te valamiért mégis rosszindulatú támadásnak minősíted.

Németh Lászlónéről meg csak annyit, hogyha még a viszkis rabló is le tudott tenni egy nyavajás diplomát, akkor ez egy többszáz milliárd Ft felett rendelkező minisztertől is elvárható.
dr. Belvedere 2012.02.02 20:32:23
@bogancs:

Tudod én csak a számoknak hiszek és sajnos nem almában meg körtében számolok, ahogy a Fideszben (meg az oviban) szokás.

A perek pedig ugyanúgy lefutott ügyek, mint Schmitt doktorija. A hihetetlen forint erősödéstől érzett eufóriádban azért ne nagyon zavarjon meg az a tény, hogy ez az erősödés pusztán az EU-val és az IMF-fel történő megállapodás esélyének köszönhető, márpedig ha egy ország IMF hitelre szorul, az nem éppen a sikeresség jele. Nekünk viszont már ez is nagy szó, hogy egyáltalán szó lehet ilyesmiről és így talán nem megyünk csődbe, annak ellenére sem, hogy a 2010-re újra beindult növekedésből, immár recesszióba süllyedt a gazdaságunk. Abban viszont biztos lehetsz, hogy ez a móka - a kormány eddigi cselekedeteinek hála - nem lesz ingyen. Az általad büszkén felsorolt tökönrúgott nagyvállalatok minden lobbierejüket kiasználva fognak hatni a saját kormányaikra, hogy most aztán az utolsó csepp vért is kipréseljék belőlünk, egyrészt az elszenvedett veszteségeik miatt, másrészt azért mert pontosan tudják, hogy ilyen helyzet, csak egyszer adódik, ha a gazdaság fellendül és már nem szorolunk az ő segítségükre, akkor cseszhetik, harmadrészt pedig ahogy Pelikán elvtárstól már tudjuk: a statuálás a lényeg.

Én aztán igazán nem akarom elrontani a kedved, de biztos lehetsz benne, hogy a szopatás java csak most jön és nem lesz könnyű menet.

Amúgy a nagy multi kicsinálsi örömödben azért picit azt is gondold végig, hogy vajon hány beruházás valósult meg - az általad ünnepelt politikának hála - egyik-másik szomszédos országban Magyarország helyett, hány millárd forint esik ki emiatt a magyar gazdasából, hány munkahely nem jött létre - sőt szűnt meg.