Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Afiers

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
snitt-ling ...visszatértem. 2022.02.10 16:27:41
Négy éve és három hónapja gyakorlatilag újraszülettem. Nagyon ritka és nagyon súlyos betegségen léptem át - itt olvashatók részletek a történetemről: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/fiers-adam-virus-agy-elet-halal-betegseg/e3jsjs5 https://www.gofundme.com/f/adam-fiers-wellness-fund Kellett…..
Amikor az olasz konyha kerül szóba, az első reflex mindig a pizza és a pasta. Pedig számtalan csodálatos ételféleséget köszönhetünk nekik. Ezek közül egyik kedvencem a frittata, a sütőben sült tojásétel. Lényegében bármit bele lehet pakolni, nem lehet…..
snitt-ling Az én flódnim 2013.12.12 22:13:55
Annyian kérték a receptet fészbúkon, hogy legegyszerűbb itt megírni. A flódnit szokás a sütemények királynőjének nevezni. Mondják azt is, hogy a legbonyolultabb édességek egyike. Szeretném eloszlatni ezt a tévhitet. Flódnit csinálni nem nehéz, legföljebb időigényes. Aki…..
Nem akármilyen feladatot kaptunk környezetpolitika óra keretén belül a humánökológia mesterszakon! Egy nagyváros elszabadult társadalmi-, gazdasági-, és ökológiai problémáit kellett egy szimulációs kísérletben megoldanunk: azonban később lehullt a lepel, valójában nem is…..
snitt-ling Skót aprópecsenye 2012.12.09 18:07:13
Mai kompozícióm mindenféle konstellációk eredménye. 1. Az egyik közérthálózat karácsony előtt ismét matricagyűjtő akcióba kezdett. Egyik boltjukban vásároltam néhányezerért ezt-azt, a pénztárosbácsi pedig - mondván: "cégünk ajándéka" - adott egy nagy marék matricát.…..
snitt-ling Egyfajta shakshuka 2012.08.18 18:54:44
Ez megint egy nemzeti kaja, amit ismét sokféleképp lehet "autentikusan" elkészíteni. Ezért - hogy ne kövezzenek meg az ortodoxok - nem nevezem igazi shakshukának, csak "egyfajtának". Csak egy változat. A recept ihletője Bede Anna volt, blogján itt olvasható a kiindulópontom. A…..
snitt-ling Az igazi carbonara 2012.03.10 21:40:00
Kedvenceim az olasz ételek, azon belül is a tészták. Elég sokszor rendelek házhozszállításban különböző ebédeket, hiszen hol itt, hol ott dolgozom. Ilyenkor szinte mindig valamilyen tésztát kérek, gondolván abban nehéz mellélőni (hahaha). Egyszer azonban betértem az Alessioba,…..
Afiers 2012.07.14 13:36:49
@Andi55: Rendben. Legyen pecorino. Az igazi.
snitt-ling Paradicsompesto 2012.07.13 20:55:00
Már vagy ezer éve... Rossz is a lelkiismeretem, hivatkozhatnék munkára, de nincs mentség. Bocsánatkérésül itt egy végtelenül egyszerű, könnyű és egészséges nyári recept. Nem meglepő módon olasz tésztafüggésem mérföldköve. Innen származik, köszönet érte! Kétfőnyi…..
Ha már filmek és evés-ivás. A Harry Potter első kötete óta birizgálta a fantáziámat a vajsör, amit a gyerekek folyamatosan isznak a sorozatban. A vajból készült sör bizarr, zsíros képzete kicsit elborzasztott, de mégis: annyira sokszor emlegetik a könyvben, hogy az embernek az az…..
Ez a szendvicsféle Vietnamban a hotdog-hamburger utcai megfelelője. Biztos sokféleképpen lehet variálni, az enyém például, melynek eredeti receptje itt található, eleve eltér a fenti képtől. Ettől még finom lett. Az én ízlésemtől az egész étel eléggé távol áll. Őszintén…..
  Olasz étel, lényegében sütőben sült tojáslepény, Iránban kookoo néven ismert. Nagyon egyszerű kaja, elvileg reggeliként tálalják, nekem ebédre is bőven sok tud lenni. A belevalókat végtelenféleképpen lehet variálni, én gombás változatot csinálok legszívesebben (van…..
A következő kaja első többszereplős vendégfogadásom tárgya volt. Nem is rég, egy hete valósult meg, bár már vagy másfél hónapja kinéztem magamnak egy amerikai blogger (bloggerina..?) oldalán. Érdekes módon evőeszközöket bemutató oldalról jutottam el hozzá, de azt nem…..
snitt-ling Bevezető 2012.03.09 16:27:00
Szeretettel üdvözlök mindenkit hobbioldalam megnyitása alkalmából. Mivel nem értek ehhez a blogosdihoz, a webcsináláshoz pedig végképp nem, ezért az oldal pillanatnyilag úgy néz ki, ahogy. Lassan megtanulom persze, ki kivel van, és reményeim szerint egyszer jól is fogunk…..
A kerékpárnak nem igazán kell a téliesítés, a kerékpárosnak viszont annál inkább. Extrém hidegben pláne. Természetesen akár mínusz 20 fokban is lehet bártan biciklizni, sőt van, aki kifejezetten szereti az ilyen fajta kihívásokat, de a felkészülést akkor is komolyan kell venni.…..