Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ruzsa Ferenc

1 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        1.  Ezért a posztért nem fognak szeretni. Azért írom le, mert így tartom tisztességesnek. Ebben a pillanatban még nem is vagyok biztos benne, hogy a végén élesítem-e.        2.  S.-ről nem akarok írni. S. balliberális értelmiségi, az Együtt 2014 választói…..
       1. Biztos-e a FIDESZ kétharmada?        Nem. Jó lenne azt írni, hogy igen, és akkor ha még sem következik be, akkor örülhetnénk, de az igazság az, hogy a FIDESZ kétharmada közel sem biztos.     Íme a 2010-es választás. Nagyon komolyan felülmérték a FIDESZ-t.…..
Ruzsa Ferenc 2014.04.05 19:47:38
@B. Lapátfalva: Úgy tudom, hogy a választást elcsalni nem lehet, csak kisebb hatásúmanipulációra van lehetőség. A Fidesz egész eddigi tevékenysége arra utal, hogy nincs a kezükben ilyen csodafegyver.

Hogy vereség esetén átadják-e a hatalmat? Szerintem puccshoz nem elég bátrak.
Az viszont lehetséges, hogy a számtalan (amúgy általuk elkövetett) választási csalásra tekintettel érvénytelenítik az eredményt, és augusztusban választunk újra.
Ruzsa Ferenc 2014.04.07 02:29:27
@HaKohen: Tut mir Leid. Nem tudok egyetérteni.
Nem hülye: szar, szemét bagázs. Mostantól nem tudom magaménak tekinteni.
Érdekes véletlen, hogy az anyanyelvünk azonos.
JóVáros Blog CENZÚRA!!! 2014.04.01 17:12:03
A BLOGOM MOTORJÁT ADÓ BLOG.HU AZ LMP-RŐL ÍRT ÖSSZES ÍRÁSOMAT ZÁROLTA, AZOK AZ OLVASÓK SZÁMÁRA NEM ELÉRHETŐEK. NOS AKKOR ENNYIT A NETSZABADSÁGRÓL ORBÁNISZTÁNBAN ÉS ENNYIT AZ LMP VALÓDI ARCÁRÓL. OSSZÁTOK, HOGY AZ LMP FANOK IS LÁSSÁK, MI A PÁRTJUK VISZONYA A DEMOKRÁCIÁHOZ,…..
Ruzsa Ferenc 2014.04.01 17:48:27
JóVáros Blog Nyerünk 2014.03.31 01:19:28
Ismerve a Fidesz fenyegetésen, zsaroláson, lefizetésen alapuló tömegképző módszerét a Békemenet 90 ezre biz jóval gyengébb, mint a mi 50 ezrünk. Ezeket meg fogjuk verni azzal a pluszenergiával fölvértezve, amit ma az Operánál egymásnak adtunk. Hétvégén két komoly…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.31 14:14:55
@Kismacska (BELLA): A szocik 5%-a irreális. Azt hiszem, a szavazótáboruk jelentős része idős és szerényebb jövedelmű, és aki ebből a statisztikailag meghatározható rétegből "fürgébb", azaz okostelefonozik, az átállt Gyurcsányhoz vagy Bajnaihoz. Na ez már statisztikailag kezelhetetlen.
Tehát azt hiszem, hogy itt az okostelefon app valóban torzít. Nem látom okát, hogy ebben a közvéleménykutatók tévednének, tehát a baloldal szavazatainak minimum harmada (15%?) vsz. szocialista. Talán az EU-választáson meglátjuk.
Véghajrába fordult a kampány, mindkét oldal megrendezte a hétvégén az utolsó lelkesítő köztéri bulikát. Szombaton megnézhettük mennyien fogadtak szót a kormány sms spamjának, kiderült a "lengyel" békemenetelők milyen faszául beszélnek magyarul, mikor a szeretetért…..
JóVáros Blog Ébresztő Budapest! 2014.03.30 07:07:13
Na, urbánus kollégák, itt az idő utcára mennünk, hogy megvédjük a városunkat. Tegnap a legszebb sugárutunkon tereltek végig egy jókora Birkanyájat, ideje azt visszafoglalni, mielőtt a Városligetünk is legelővé válik. Budapest világváros, mégpedig az egyik leggyönyörűbb…..
JóVáros Blog TÁR(d)KI! 2014.03.27 07:00:41
És ki is tárta. És oly nagyon kitárta, hogy arra a Lendvay utca Kubatovostól Kocsis Mátéstól rögtön megtermékenyítőleg is hatott. Ja persze a TÁRKI most megjelent "közvélemény-kutatásáról" beszélek, melynek egy hónappal ezelőtti verzióját már akkor tollbamondásnak…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.28 11:18:40
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A 15% a Fidesznek okozhat problémát, de szerintem azért összejön nekik.
A facebookot még elfelejtették államosítani: itt a Fidesz a 4. legnagyobb alakulat (előtte áll a Jobbik, az Együtt és a Milla is.)
És persze ha a kormányváltókat összeadnám, toronymagasan vezetnek. Csak az Együtt + MSZP 316.872 lájkja több, mint duplája a Fideszt kedvelők számának (155.492)
Ruzsa Ferenc 2014.03.28 17:16:54
@Cyco Miko: :)
A közvkutatók nem a magas nívójukról ignorálják a komolytalan fészbukot, hanem mindegyikük minden más adatot ignorál a saját adatfelvételén kívül. (Már kivéve, ha csal, de Magyarországon még az ötlet felvetése is elképzelhetetlen lenne, úgy-e?)

A facebook nem random mintavétel, és ha valakinek több arca is van (mint pl. a fideszes trollok egy részének), az több lájkot is leadhat egy pártra.
De úgy tűnik, nem annyira könnyű manipulálni, mint a Kossuth tér befogadóképességét, mert akkor már másfél millió Fidesz-like volna. Vagy hárommillió?
Örülünk, Vincent? Kaphaza 2014.03.27 19:24:29
          "Azért akarunk kormányozni, hogy az emberek normálisan éljenek, legyen baloldali politika meg végre a saját embereinket kifizethessük. (Velez Árpád, az MSZP pártigazgatója, valamikor)          Nem fogok szörnyülködni. Ennek két oka van. Az egyik ok az, hogy az…..
Tézis1: A magyar választó (mármint a többség) nem valakire/valamire szavaz, hanem valaki/valami ellen. E tétel egzakt bizonyítására persze képtelen vagyok, úgyhogy aki nem ért egyet, nyugodtan hagyja itt abba, a továbbiak ugyanis — szándékom és reményeim szerint — a…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.26 00:15:54
Kedves @ipartelep: úgy látom minden elemzésből, hogy a választókörökben leadott szavazatokat érdemben nem lehet elcsalni (minden pártnak van megfigyelője, aki rögzíti az adatokat).

Én tkp. csak azért szólok hozzá, hogy a méla sajnálkozást egy "hátha mégis győzhetünk" hangulat felé tologassam. A depresszió valóban nem jó mozgósító erő, és sajnos, kollégáim és a sajtó derék munkásai is csak reményveszett siránkozással töltik meg az étert...
Ruzsa Ferenc 2014.03.26 02:20:14
@xxylon: Csak semmi pánik, biztos forrásból tudom, hogy jók az esélyeink:

(Luke) Is the dark side stronger?
(Yoda) No, no, no! Quicker, easier, more seductive.

Hát ne hagyjuk magunkat elcsábítani.
Nektek annyi Zöldnarancs Felebarátaim, akik páran még Schiffer András körül politikusnak tűnő biomasszaként túléltetek mostanáig. Ami az elmúlt két napban Rólatok kiderült, az bőven elég ahhoz, hogy a bizonytalan szavazók Titeket leírjanak. És nem a szavazólapra. Schiffer…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.24 02:06:51
@08.szabogabor: Persze, értem én. Csak azt hiszem, hogy ma már (tények nélkül is!) sokkal kevesebben hiszik, hogy az LMP tiszta lehetne. Kb. arra gondolok, hogy azt axiómának tekintik, hogy minden politikus korrupt; és ezt csak a választott kedvencnél kötik bizonyítékhoz, mindenki másnál pofára elhiszik.
Mivel az LMP már négy éve politizál a parlamentben, már a legtöbben valamilyen ügyben szembekerültek vele. Leginkább pont a jobboldaliság okozhat feszültséget a régebbi híveknél. Hiszen aki négy éve nem Orbánt választotta a komenisták elhajtására, abban eleve volt egy komoly tartózkodás a mi kis magyaros konzervatívjainkkal szemben. Orbán viszont még a legvérmesebb várakozásokra is sokszorosan rácáfolt; Schiffer viszont őrizte az egyenlő távolságot. Ezt a legtöbb eredeti LMP-s szavazó, gyanítom, nem tudta elfogadni, különösen, hogy a "bal" olyan gyengének tűnt a közvéleménykutatásokban.
Szóval azt hiszem, hogy aki ma szabadon Schiffert támogatja, az jórészt Orbán-árva, aki a baloldalt semmi körülmények között nem tudja választani, de ezt a fertőt mégsem tudja elviselni. Az ilyen embernek viszont az, hogy schifferék helyi szinten olykor meghitt viszonyban voltak-vannak a fideszesekkel, nem igazán taszító (sőt!), hiszen maga is az volt nemrég.

Talán a Schiffert már rég (vagy nem is olyan rég) otthagyott szavazó lelkét nyugtatja meg leginkább az infód: morálisan megerősíti a választását.
JóVáros Blog Keresztapuskám 2014.03.20 07:34:36
Hát Viktorom, Te aztán vágod a csíziót. Mondhatnám, hogy a miniszterelnök-jelölti vita elmaradásának mellékhatásaival kapcsolatban keresd föl orvosodat és gyógyszerészedet, de minek. Még a lajbis kisdzsentri is tudja, hogy épp most buksz meg még a maradék sajátjaid előtt…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.20 18:33:57
Ruzsa Ferenc 2014.03.21 05:14:56
@libsibolsika: Ha magától nem is gondolna semmi erőset az ember, a vezető hírportálok kommunikációja láttán nehéz hárítani a konteót. Ugyebár a szenzációt szeretjük -- mégsm látom a sikoltó főcímeket (minimum "Rendőrautóban halt meg a koronatanú", "Megbilincselték: meghalt a milliomos" stb., nem vagyok újságíró).
Gyorsan halnak az államnak nem kedves üzletemberek, na.
JóVáros Blog Kádár Népe 2014.03.19 07:14:46
Kádár Népe, ha sunnyogásra kényszerítik, nagyon tud sunnyogni. Ezeréves történelmünk megtanította erre. Tatár, török, német, orosz, mindegy: mindenkit túlélt. Nem túl szép, de eredményes stratégia, mint látjuk. Merthát megvagyunk még mindig, nemde. Mielőtt kilyukadok…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.19 20:16:58
@08.szabogabor: Én bízom Kádár népe bölcsességében, éspedig az érzelmin túl tapasztalati alapon is.
Az eddigi választásokon, ha egy kormány tette a dolgát, akkor kb. döntetlenre jött ki az eredmény; ha rossz volt a kormányzat, földcsuszamlásszerűen elzavarták.

Az pedig nem kérdés, hogy az eddigi legrosszabb kormányzati ciklust hagyjuk magunk mögött.
JóVáros Blog (Gy)érdeklődés 2014.03.17 18:58:56
Van itt ez a Kép. Tessenek jól megnézni. Ne a Felcsútit, azt láttuk már eleget. Hanem a tömeget. Illetve annak hiányát. A Nemzeti Múzeum mögött lakva voltam már sok ott tartott rendezvényen. De ilyen kevés embert még nem láttam. Szóval ha figyelmesen megnézi a KÉPET az…..
JóVáros Blog Waterloo 2014.03.14 01:15:09
Március 15-én lesz a mi Waterlooi Csatánk. Ott és akkor, a Hídnál minden eldől. És rajtunk múlik, hogy Napóleon, vagy Wellington szerepét választjuk. Utóbbi jobb  lenne. Szeretem a hadtörténeti példákat. Ha van Csata, amiről mindenki hallott, az Waterloo. Úgy van elkönyvelve,…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.16 13:50:37
@08.szabogabor: Attól tartok, várhatod. (Szerintem nem is a rejtőzködés mértéke a legérdekesebb, hanem annak változása.)
Ruzsa Ferenc 2014.03.16 14:48:39
@08.szabogabor: Sztem Závecz nem elszólta magát, hanem az övék a legkevésbé cikis adat...
JóVáros Blog Bölcs Döntés 2014.03.15 23:13:08
Na, ma a Bölcs Döntések Napján én is hozok egyet. Április 6. estig sem Kampány, sem Kormányváltók, sem semmi ilyesmi témában nem írok. Kocsisról, folyó ilyen jellegű ügyekről igen, Nyolckeres történésekről szintén. Vagy az igazat írom, vagy semmit. Tehát semmit.…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.16 13:01:07
@SarkozyA: Mesterházy miniszterelnöksége Orbán utolsó ajándéka népének. (A masni a csomagoláson pedig az, hogy egy rasszista párt lesz a második erő a parlamentben négy éven át.)
Ruzsa Ferenc 2014.03.16 13:04:19
@08.szabogabor: minden éremnek van egy harmadik oldala is.
huppa.hu/az-elso-igazan-szabad-marcius-15/
JóVáros Blog Kávé mellé 2014.03.15 05:13:54
Jóreggelt. Én úgy ébredek, hogy a kávé meg a cigi mellé bekapcsolom a számítógépet, és klikk a fészbukra. Ha ezt most olvasod, akkor Te is. Gyere, ébredezzünk együtt, kicsit dumáljunk. A mai napról, a holnapiról, meg úgy általában. Erről az egészről. Most nem fogok…..
Ruzsa Ferenc 2014.03.15 22:40:12
@08.szabogabor: Lehiggadás után.
1. Nőnemű, gyermekes választópolgárok szinte egyöntetűen helyeselték a tünti lefújását.
2. A Fidesz sem ma tartott erőpróbát. A Békemenetre rászervezni, ebben is van erős lehetőség. Addigra meglesz OV válasza a tévévita-kihívásokra; a gyávaság hálás téma.
Ruzsa Ferenc 2014.03.15 23:14:04
@08.szabogabor: Kénytelenek megvárni, sőt még utána egy hetet is.
JóVáros Blog Magánkutatás 2014.03.12 05:42:12
Gondolkodó ember számára nyilvánvaló, hogy a nem válaszolók számának radikális növekedésével a közvéleménykutatók módszertana használhatatlanná vált. Vagy kitalálnak valami újdonságot, vagy közröhej alanyaivá válnak április 6-án. Írtam már erről többször, sokan…..
JóVáros Blog 47-38-11-3-1 2014.03.09 18:01:49
Ez lesz a végeredmény április 6-án. Kormányváltás-Fidesz-Jobbik-LMP-Resztli. Ezeket tessenek behelyettesíteni a számokhoz. Hogy mire alapozom? Semmire és mindenre. Egyszerűen itt az a pillanat, ami 1998 óta minden kampányban eljött egy órára. Megérzem az eredményt, és még sosem…..
JóVáros Blog Ciki 2014.03.08 19:35:52
Hogy a Fidesznyik aktivisták valójában hányan vannak, azt már tudjuk. Kevesen. Hogy mennyit érnek ilyen rejtőzködés mellett a közvélemény-kutatások, azt is. Semmit. De hol vannak a Fidesz Szavazói??? Ha abból indulnék ki, hogy a terepen, a standoknál milyen arányban…..
Idő van, Liberális Barátaim. Én már egy hónappal ezelőtt lemásztam az Elefántcsonttoronyból, fölvettem a Kampányvértet és minden erőmet és lehetőségemet az Orbánűzés érdekében mozgósítom. Ezt kérem Tőletek is. Nem érzelmi alapon, nem Kuncze vagy Bauer Tamás miatt…..
JóVáros Blog A Nagy Átverés 2014.02.26 05:49:09
Hol a Fidesz??? De most komolyan. Nem az Orbán, nem a Kocsis, nem a Kósa, nem a Pintér. Hanem a Fidesz. Én a Nyolckerben nem látom Őket. Sehol. Nemhogy százezer aktivistájuk nincs, de még tízezer se. Ez az egész egy Nagy Blöff, semmi más. Kiskezicsókolom, tessenek kicsit…..
Ruzsa Ferenc 2014.02.26 16:08:28
@sverde: A közvéleménykutatók szakszerűen súlyoznak, viszont (legalább részben félelemből) kevesen állnak szóba velük: kb. 20%, úgy tudom. Egy-egy közvéleménykutatásnál kb. 1000 válaszból indulnak ki.

A Voks '14 mindennek az ellenkezője -- nem súlyoz, egyszerűen feljegyzi az eredményt. Okostelefonon bárki szavazhat, egy készülékről csak egy pártra. Tehát abszolút "nem reprezentatív", viszont biztonságosan anonim. Azt hiszem, legalább 20.000 valaszadójuk van.
Az ő méréseik szerint a Fidesz 20% alatt van (az Összefogás 43% fölött).
www.facebook.com/voks14/photos/a.492257794216801.1073741828.467501020025812/536694696439777/?type=1&theater
Ez sem a VALÓSÁG, csak egy másik arca. De szerintem jobban hasonlít
Ruzsa Ferenc 2014.02.26 17:32:17
@libsibolsika: Kb. 3,5 millió készülékről lehet jelenleg szavazni. Az adataik valamilyen relevanciáját jól mutatja a viszonylagos stabilitásuk. (Csak a Jobbik változott hatalmasat, tudható okból: a párt a neten sürgeti a híveit, hogy szavazzanak.)
Egyébként a legérdekesebb adata a Voks '14-nek: az Együtt-PM-nek kb. nyolcszor annyi támogatója van náluk, mint a szociknak.
Ami szerintem szintén jobban hasonlít a valóságra, mint amit a közvéleménykutatók mérnek.
Tudniillik a jellegzetes szocialista szavazó nyugdíjas: könnyen megtalálja a közvéleménykutató, ráadásul már nincs mitől félnie, ezért inkább meg is mondja neki a véleményét.