Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrobol

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik leggyakoribb kérdés, ami a tartósbérlet kapcsán felmerül, hogy „megéri-e”? Persze minden cég, minden eset más és más, hoztunk most egy konkrét példát, amin keresztül összevethetjük az autóvásárlást és a tartósbérlet konstrukciót. Példánkban vegyünk egy német gyártmányú, családi…..
petrobol 2018.02.16 15:57:44
@silent man:
Milyen autó szerepel a példádban?
Bankszámlák Fio Banka 2017.03.15 20:15:00
Ma megnyitottam a huszonkettedik, és egyben első külföldi bankszámlámat a Fio Bankánál (pontosabban a cseh Fio banka a.s. szlovákiai fióktelepénél). Ingyenes számlavezetés, ingyenes átutalás a SEPA-övezeten belül bármely, euróban vezetett számlára, ingyenes bankkártya,…..
Megvan a huszadik! Ma (2015.08.08-án) reggel megnyitottam a 20. bankszámlámat. Nem ment egyszerűen, de megvan. Az újabb számlanyitásra az adott indokot, hogy ismét ingyenes lett a Raiffeisen Banknál a deviza számlavezetés. Illetve önmagában ez még nem lenne elég indok, kezdek kinőni abból, hogy…..
Az egyetlen dolog, ami miatt készpénzt kellett eddig kivennem az ATM-ből az a taxizás volt. Tallinnban a taxik szabad árasok, sok olyat lehet találni, amelyikben kártyával is lehet fizetni, azonban ha olcsó taxit akar fogni az ember, akkor azok még készpénzesek jobbára. Mostantól…..
Autónepper VW Passat 1.9 TDI 2011.07.30 23:22:00
Ó, az az adagolós TDI. A dízelesek Szent Grálja,a mindent kibíró,mindent legyőző és túlélő dízelmotor. A VAG-konszern vitathatatlanul akkori legjobb (év dízelmotorjává választották)és az év(tizedek) elteltével legtartósabbnak bizonyult motorja.Muszáj róla pár szót…..
  Ahogy sokan tudják, az IQ fiatal korban beáll egy szintre, és onnantól kezdve nagyon kis mértékben változik.  Howard Gardner szerint viszont ostobaság egyedül az IQ-t mérni (ami a logikai-matematikai intelligenciát tudja jelezni csak), hiszen az nem számol sok olyan…..
Mi változott az elmúlt 5-20 évben,ami a szórakozóhelyeket,éjszakai életet,ismerkedést illeti,erre voltam kíváncsi..Tekintve,hogy 20 éves vagyok,nem lenne ez az írás túl hiteles,hiszen megpróbálok olyan időkbe visszatekinteni,ahol én még csak kis szaros voltam.Ezért beszéltem az…..
petrobol 2013.06.13 15:26:43
34 éves vagyok. Alapvetően egyet értek a leírtakkal. Viszont nem csak a szórakozóhelyeken, hanem az élet más terén is nagyban megy a "kivagyiság", a magamutogatás. 15 évvel ezelőtt is ezt tapasztaltam. Ez nem új keletű dolog, akár még természetesnek is lehet mondani, de ennek pszichológiájába most ne menjünk bele.
Ha téged mindezek a dolgok zavarnak, tegyél ellene. Nyilván tágra nyílt szemekkel kérded, hogy hogy a fenébe tudnál tenni ez ellen?
Pl. úgy, hogy kicsit tágítod a látókörödet. Elmész más fajta szórakozóhelyekre is. Előbb-utóbb fogsz olyat találni, ahol valami más lesz..., ahol az emberek nem megmutatják magukat, nem isszák le magukat a sárga földig és nem az óra/ruha márka alapján döntik el, hogy egyáltalán szóba álljanak-e egymással, hanem valóban táncolnak, mégpedig EGYMÁSSAL.

A probléma részben ott kezdődik, hogy az emberek _nem tudnak_ táncolni! Amit Te és a legtöbb szórakozóhelyre járó táncnak nevez, az az én szememben csak egy rossz vicc. Nevezhetném billegésnek, vonaglásnak, rángatózásnak, ugrálásnak, de táncnak nagyon ritkán. A tánc egy olyan dolog, amit két vagy több ember együtt művel, ideális esetben a zenével összhangban.
Tehát az én tanácsom az lenne, hogy tessék megtanulni táncolni és itt most nem elsősorban a báltermi/versenytáncokra gondolok. Azt is lehet, de annyi más tánc létezik, amit használni is lehet a mai szórakozóhelyeken. Nagyon nem is kell keresgélni, mivel rengeteg tánciskola működik.
Ajánlom a salsát, mint táncot és kultúrkört. Több mint 5 éve ismerkedtem meg a salsával, életem egyik legjobb döntése volt. Ha elkezdesz salsázni, előbb-utóbb meg fogsz ismerkedni olyan táncokkal is, mint a merengue, bachata, reggeaton, son, kizomba, zouk.
Nagyon népszerűek a salsa bulik. Ott meg fogod találni azt a hangulatot, társaságot, amit keresel.
De írhattam volna akár a rock&rollt, hiszen örök és nagyszerűen táncolható.
Említhetném a néptáncokat is. Jártál már horvát, vagy sváb bálban/táncházban?
Mindegy melyiket választod, mert egy olyan közösségbe fogsz kerülni, amiben figyelnek egymásra az emberek, mert a táncon túl is van élet.
Azt hiszem a fent felsoroltak igen is valós alternatívák, sőt ha valaki ügyes, itt is megkaphatja az elismerést, a "csillogást".

A probléma másik oldala, hogy minden fejben dől el. De sokaknak hiába van fejük, ha nincs agyuk... Hihetetlen mértéket öltött a csordaszellem. Mennek egymás után, mint a birkák, de valójában nem tudják miért. A legrosszabb az, hogy nem is érdekli őket. Attól tartanak, hogy a sok birka majd "birkának" fogja nézni, ha nem csinálja ugyanazt.
Hiányzik az öntudat és az önkontroll.
Ebben nagy szerepe van a médiának, a reklámiparnak, hiszen a mai 20 évesek már úgy nőttek fel, hogy bármerre néztek, mindig láttak valamilyen reklámot.
Azt hiszem nem is érdemes ennél tovább taglalni a témát. A fenti két probléma felvetést fogadja meg, aki változtatni akar és fejlődjön, érezze jól magát. A többieknek kellemes bégetést :)
A Sandy 30 és 50 milliárd dollárnyi kárt okozott az Egyesült Államokban. New York egy részén még most sem sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást, a metrók és buszok sem járnak minden vonalon, és hiány mutatkozik üzemanyagból is. A kritikus helyzet hozadéka ugyanakkor,…..
Először arra gondoltam, hogy egy mocsok leszek, és nem írok semmit a döntésemről, hanem meglepetésnek hagyom, s decemberi visszaérkezésemkor az első posztomból derül majd ki, hogy végül is hova húzott vissza a szívem. De mint látjátok nem bírtam ki. Ennek pedig az a legfőbb oka,…..
A kerékpárnak nem igazán kell a téliesítés, a kerékpárosnak viszont annál inkább. Extrém hidegben pláne. Természetesen akár mínusz 20 fokban is lehet bártan biciklizni, sőt van, aki kifejezetten szereti az ilyen fajta kihívásokat, de a felkészülést akkor is komolyan kell venni.…..
petrobol 2012.02.02 17:46:31
Szerintem csak az tekerjen télen, aki tavasszla, nyáron és ősszel is szokott. Így nem éri meglepetésként, hogy változik az idő és egyre hidegebb van.
5 éve tekerek télen-nyáron. Sok helyen összeolvastam sok okosságot és persze magamon is kirpóbáltam sokmindent.
Egyéni tűréshatár kérdése, hogy ki mikor és melyik testrészén kezd el jobban fázni.
Nekem a kézfejem és a szemem érzékeny a hidegre, ezért időjárásnak megfelelő kesztyűket használok már ősztől kezdve. A lényeg, hogy szélálló legyen. Előny ha a kesztyű elvezeti a nedvességet. Aki nem szeret nagy mínuszokban vastag síkesztyűben bringázni, az vegyen fel egy technikai futókesztyűt, majd arra rá egy téliesített bringás kesztyűt. Így itt is meg van a réteges öltözet.
A szemem védelmére, nemes egyszerűséggel síszemüveget használok. Hihetetlenül sokat dob a komfort érzeten, ráadásul én az alá fel tudom venni a dipotriás szemüvegemet is, ami nem kis előny. Ha még símaszkot is veszek, akkor meg kb olyan, mintha a szobabiciklin tekernék. :-D
Amíg nincs mínusz ötnél kevesebb, addig két gatya, bakancs, aláöltöző, vastag polár és bőrkabát. Ha ennél hidegebb van, akkor viszont alsó felső aláöltöző, sínadrdág, vékony sípulóver és síkabát, sízokni a normál zoknira,így irodában is kibírható, ha leveszem. Vékony szabású, bélelt síkesztyű, símaszk ,szíszemüveg és aldis futósapka, mert a homlokot védi, de a többi részen légetersztő, majd még erre egy vasatag kötött sapka, hogy a fülemet is rendesen takarja.
Felöltözni,levetkőzni macerás, de ez csak időben kerül és nem benzinbe. Emellett mozogtam is minden nap.
A bringán ilyenkor felesleges gyorsan menni, gyorsan kigyorsítani. Ettől lehet a legjobban kiizzadni, főleg akkor, ha valaki 4-5 réteget magára vett. Emiatt aztán ha lehet kerülni kell a pamut pólót, mert gyorsan átázik.
Többen írták már az aldis, lidles cuccokat. Jó árban vannak és viszonylag jó a nedvesség elszívásuk is, ezért ilyen aláöltözőt mindenképpen érdemes beszerezni.

A bringát még különösebben nem téliesítettem, de gondoltam már rajta, hogy télre lecserélem a fékpofákat lágyabb összetételűre, ami nedves időben is jól tapad, valami lehet kapni kifejezetten téli időre való abroncsokat is. Kb olyan, mint egy autónál. Lágyabb összetétel, lamellák és persze 1-2 számmal szélesebbet használnék, mint eredetileg. A sárvédő meg alap a latyak miatt. Ami még hasznos lehet, az egy kézvédő műanyag elem, olyan mint a krosszmotorokon, azért hogy szélvédett helyen legyen az ember keze. Gondolkodtam még a kormányra/kormánycsőre szerelhető idomon is, ami a térd szélvédelmét biztosítaná.
Persze ezt így együtt talán érdemesebb egy kifejezetten téli használtra tartott bohóc bringán megvalósítani.
Amúgy nem érdekel, ha hülyének néznek, folyamatosan látom, a vigyorgó embereket, ha már símaszk és síszemüveg van rajtam... Én meg rajtuk vigyorgok, ahogy vacognak a megállóban :D
Pécsen 3-4 éve egész télen alig láttam 1-2 bringást magamon kívül, most már napi szinten 10 fölött látok. De persze az igazi hideg még csak most jön... :)